Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: [All my life who am i?] Walia

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Nie, ja absolutnie nic nie czytam, nie oglądam i w życiu (tfu!) nie byłem w żadnym muzeum. Więcej, jestem ciemny (czornyj) jak tabaka w rogu a Adams to dla mnie facet z rodziny Adamsów (ten ciemny). Nie wiem, tylko skąd wiedziałeś, że jak robię zdjęcia, to wołam: "pstryk, pstryk-uwaga-leci ptaszek" - prorok jakiś? Do labu (to od laboratorium? jeśli tak, to biegam tam tylko z moczem) nie latam w ogóle, wszystkie zdjęcia drukuję na drukarce, na szarym papierze ...
    "Zawsze osoby snobujące się na naturalistów, wrogów PS-a rekrutują się spośród totalnych laików" - kilka osób na tym forum przeczytało to z pewnością z wielkim zainteresowaniem
    To czemu wypisujesz takie piramidalne bzdury? Jak można w przypadku zdjęć cyfrowych zadecydować o miękkości/twardości, tonalności zdjęcia, maskować, plamkować itd. bez pomocy Photoshopa? W ciemni można było wywołać film na 100 sposobów, były różne rodzaje papieru, głowice z filtrami i papier multigradacyjny - a w cyfrze jak można zadecydować o kontrastowości zdjęcia? Kartę w Rodinalu wymoczyć? A może twoim zdaniem w ciemni "pieprzyło" się zdjęcia, a Prawdziwy Fotograf to był taki demiurg, że już w momencie naciskania migawki zmuszał negatyw siłą woli do tego, by naświetlił się w jedynie słuszny sposób, a wywołanie i wykonanie powiększenia stanowiło już tylko prostą, powtarzalną i mechaniczną czynność?
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 09-05-2007 o 16:06

Uprawnienia umieszczania postów