witam,
to moje pierwsze zdjecia, ktore pokazuje na tym forum...
[01]
[02]
![]()
witam,
to moje pierwsze zdjecia, ktore pokazuje na tym forum...
[01]
[02]
![]()
hehe widze nowa koncepcjesuper !!!
Ekstra, podobnie jak wszystkie poprzednie. Tutaj może nieco inna forma, ale wciąż przepyszne![]()
wczesniej mnie troche sprzet ograniczal... z 5d bede mogl wreszcie zrealizowac kilka projektow... a i sama edycja obrazow przy tej formie i z tym jak naswietla 5d jest wyjatkowo prosta, ogranicza sie do konwersji do BW i ustawieniu kontrastu, ewentualnie dodanie tonacji. wczesniej trzeba bylo sleczec nad poziomami, wyciaganiem szczegolow z cieni, na co to komu?![]()
Witam
Zdjecia mi sie podobaja, o ile nie sa Twoja grafika ( bo to juz inna dziedzina), a wynikowa tego co widziałes w wizjerze
Pozdr
rafał
bez przesady.
tak jak pisalem konwersja do BW + kontrast, reszta zostala zrobiona z poziomu aparatu. oczywiscie nie jest to realizm, ale i nie mam mowy o tym, jesli swiadomie stosuje sie taka technike, poza tym aparat fotograficzny nie rejestruje rzeczywistosci, takiej jaka widzimy oczami, reszta zalezy juz od nas, od tego co chcemy stworzyc i przekazac.
winiety jak widac, tez nie dodawalem.
moze pokaze dla przykladu jak wygladaja kompletnie czyste nefy jeszcze przed konwersja do BW dla prowonania.
w drugim zdjeciu na dole troche wyciagniete szczegoly, ale to raczej przez zwiekszanie kontrastu, niz krzywe/poziomy.
Ostatnio edytowane przez All my life who am i? ; 09-05-2007 o 10:54
A nie zdradziłbyś trochę techniki wykorzystanej np. tutaj - http://www.stawiarz.com/paris/007.php ? Wiele z Twoich zdjęć podejrzewałem początkowo o bycie rozszerzonymi pod względem dynamiki, ale fotki takie jak ta oraz karuzela przekreśliły moją koncepcję.
Czy w przypadku wymienionego najpierw fotka z filtrami, a potem zabawa suwakami (poziomami), krzywymi, wyostrzanie, itp., czy coś więcej?
Pytam z czystej ciekawości, bo przymierzam się do Tokiny 12-24 i ten obiektyw mam mieć dwa zastosowania - reporterka i właśnie tego typu prace krajobrazowe.
Pozdrawiam,
Zbyszek
zdjecia jak zwykle swietne, bez zbednych elementow
juz z 5d?
a na marginesie to chyba watek o najwiekszym nasyceniu bylymi nikoniarzami![]()