Witam! Jak wiadomo cześć aparatów cyfrowych w tym canon 350d emituje przedbłysk przed wyzwoleniem migawki. Mam pytanie, czy przy uzywaniu obiektywu manulanego, przedbłysk zniknie?
Witam! Jak wiadomo cześć aparatów cyfrowych w tym canon 350d emituje przedbłysk przed wyzwoleniem migawki. Mam pytanie, czy przy uzywaniu obiektywu manulanego, przedbłysk zniknie?
Jeżeli chodzi o błysk stroboskopowy przed złapaniem ostrości, to wyłączenie AF jednocześnie go wyłączy- bo te błyski są realizowane w celu złapania ostrości w kiepskim świetle (w każdym razie w 400D).
a jak przedstawia sie sprawa z fotocelą? Fotocela reagująca na pierwszy błysk bedzie reagowała na błyski do złapania ostrosci czy na jeszcze jakieś inne? Zastanawiam sie czy z manualnym szkłem fotocela na pierwszy błysk bedzie działała z canonem 350d
Przedblysku pomiarowego nie da sie wylaczyc, chyba, ze w lampie manualnej.
Potrzebna jest fotocela sprytniejsza, którą można ustawić na reakcję na drugi błysk.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
no tak ale felowanie przed kazdym zdjęciem troche mija się z celem... Moze jakiś soft potrafi wyłączyc 1błysk?
W 350D? Nie ma takiej opcyjki na wbudowanej lampie.