Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jaki obiektyw i lampa do zdjęć zębów.

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    jest szybsze i dokładniejsze. Edit: Za każdym ujęciem zbliżasz się od nowa, całe fotografowanie jest zbliżeniowe i musisz trafić w punkt. Ruszasz tylko aparatem. Zwracasz jedynie uwagę na punkt ostrości. Za każdym razem ustawiasz się od nowa, możliwie najbliżej więc na jedno w gruncie rzeczy wychodzi i po co kolejana automatyka do pilnowania. A co do konfiguracji sprzętu - oczywiście tak. Btw: słyszałem o przynajmniej jednym bardzo dobrym specjaliście od takich zdjęć z Krakowa. Ja takim nie jestem, epizod zaledwie.

wezmy pod uwage zdjecie ktore mi wyslales , na ktory punk jamy ustnej ostrzyles?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    jest szybsze i dokładniejsze. Edit: Za każdym ujęciem zbliżasz się od nowa, całe fotografowanie jest zbliżeniowe i musisz trafić w punkt. Ruszasz tylko aparatem. Zwracasz jedynie uwagę na punkt ostrości. Za każdym razem ustawiasz się od nowa, możliwie najbliżej więc na jedno w gruncie rzeczy wychodzi i po co kolejana automatyka do pilnowania. A co do konfiguracji sprzętu - oczywiście tak. Btw: słyszałem o przynajmniej jednym bardzo dobrym specjaliście od takich zdjęć z Krakowa. Ja takim nie jestem, epizod zaledwie.
    a propo czy z lampa pierscieniowa uzyskujesz naturalna barwe ,nasycenie ,jasnosc i transparencje zebow?
    Ostatnio edytowane przez INCUS3 ; 06-06-2007 o 23:21 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez INCUS3 Zobacz posta
    wezmy pod uwage zdjecie ktore mi wyslales , na ktory punk jamy ustnej ostrzyles?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

a propo czy z lampa pierscieniowa uzyskujesz naturalna barwe ,nasycenie ,jasnosc i transparencje zebow?
    O ile dobrze pamiętam, to na 3. wkręt od lewej. Iso 100, lampa bodaj na 1/4 mocy, 0biektyw zamknięty do f 29 dla maksymalnej GO. Jeśli chodzi o parametry, o które pytasz, to niczego nie korygowałem oprócz lekkiego rozjaśnienia całości w PS. Jak widzisz zębów tam niestety nie ma , ale po śluzowce czy szczęce możesz się mniej-więcej zorientować jak wychodzi kolorystyka takich zdjęć "wewnątrzustnych". Zapewne wiesz, jak wyglądają "oryginały" w naturze. Btw. Zestaw podany przez SAM-a czyli 60 makro + ringflash Canona to również niezłe rozwiązanie. http://photo.net/equipment/canon/60-macro
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 06-06-2007 o 23:47

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Rolaj ... to świetne rozwiązanie, bo z 60 nie musisz tak wysoko fruwać nad pacjentem, jak z 100.

No chyba, że Vitez jesteś.
    Albo taki Wałujew.:rolleyes:

P.S.
    http://thedigitaldentist-site.org.uk/faqs_lens.asp
    Ostatnio edytowane przez SAM ; 07-06-2007 o 08:26

Uprawnienia umieszczania postów