Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: jakie obiektywy?

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNI Zobacz posta
    Przeorientowałem się i po waszych namowach:
    I wyszedł mi taki zestaw-
    30D - 3620zł
    70-200 L 2.8 - 4200 zł
    28-75 Tamron 2.8 - 1300 zł
    12-24 Tokina - 1900

Suma 11.020zł
    Jeżelie zależy ci na szybkim AF, zwłaszcza przy zdjęciach sportowych, ;-) nie bierz Tamrona

RNI
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Jeżelie zależy ci na szybkim AF, zwłaszcza przy zdjęciach sportowych, ;-) nie bierz Tamrona
    No to co proponujesz?

Uzależniony

Domyślnie

No to co proponujesz?
    Pytanie nie do mnie, ale mam też propozycje: kup puszkę, gripa, 70-200/2,8 i monopod. Pojdź na halę i przekonaj się, jak to działa. Robię stosunkowo dużo sportu, także w ciemnych halach i krótkich ogniskowych użwam bardzo rzadko.
    Edit: Oczywiście, trudno jest spokojnie pracować bez standardowo-szerokokątnego obiektywu. Więc na początek tamron 17-50/2,8. Zamiast 12-24 i 28-75. Luki w ogniskowych (od 12 do 17 i między 50 a 70) nie odczujesz zbyt boleśnie
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 06-06-2007 o 14:32 Powód: bzdurę napisałem, dotyczyło zestawu innego usera sorry :)

RNI
    Guest

Domyślnie

I jak to w życiu bywa wyszło inaczej. Kupiłem 30D, 70-200 2,8 IS oraz sigmę 17-70 oraz 50 1,8. Powiaem tak. Stabilizacja to rewelacyjna rzecz.

Początki nałogu

Domyślnie

I jak to w życiu bywa wyszło inaczej. Kupiłem 30D, 70-200 2,8 IS oraz sigmę 17-70 oraz 50 1,8. Powiaem tak. Stabilizacja to rewelacyjna rzecz.
    Mam od niedawna C 400/5,6 i brakuje mi jej jak jasna ch........ A co do 70-200 IS to świetny wybór.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

no puszka naprawde bardzo fajna a ten tele no to rewelka jak ktos ma kase i nie boji sie wagi to naprawde swietny wybor
    pochwal sie za jakis czas swoimi efektami pracy8)
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

zolwkamien
    Guest

Domyślnie

Skoro juz doradzacie to takze mam problem. Nie dawno zakupilem 400 d z kitem no i po czasie stwierdzilem ze potrzeba mi lepszego obiektywu .Tylko ze dopiero zaczynam zabawe z fotografia i nie wiem co dokladnie mi potrzeba. No wiec potrzebowalbym obiektywu z dłuższą ogniskowa niz kit i o szerszym kacie widzenie co do jasnosci to nie wiem bo robie zdjecia na zewnatrz i wewnatrz. Hehe super opis no ale mowie dopiero zaczynam doradzcie co byłoby najlepsze na poczatek!

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zolwkamien Zobacz posta
    Skoro juz doradzacie to takze mam problem. Nie dawno zakupilem 400 d z kitem no i po czasie stwierdzilem ze potrzeba mi lepszego obiektywu .Tylko ze dopiero zaczynam zabawe z fotografia i nie wiem co dokladnie mi potrzeba. No wiec potrzebowalbym obiektywu z dłuższą ogniskowa niz kit i o szerszym kacie widzenie co do jasnosci to nie wiem bo robie zdjecia na zewnatrz i wewnatrz. Hehe super opis no ale mowie dopiero zaczynam doradzcie co byłoby najlepsze na poczatek!
    Napisz jaki masz budżet. Co do szerszego kąta od kita to ciężko będzie kupić coś węższego i jednocześnie szerszego.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

zolwkamien
    Guest

Domyślnie

hmm budzet.... wiesz wybieram sie na wakacje do pracy i na razie szukam sprzetu i ile mam na niego zarobic) a tak serio to chcialbym cos kupic niedrogo i dobrze znaczy sie chodzi o to ze dopiero zaczynam i po co mam zakupic jakis drogi sprzet i nie potrafic go dobrze wykorzystac?? takze prosze o rade a budzet jakos wykombinuje

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Niedrogo to moge polecić Canona 17-85 IS USM, jesli kupisz do końca czerwca to wyjdzie tanio po cash backu, ewentualnie potem z drugiej ręki.
    Obiektyw ma swoje wady, ale wg mnie do 1,5 tys nic lepszego w tym zakresie nie ma. Szybki USM i b. dobra stabilizacja, do tego paskudna beczka przy 17mm. Używałem przez prawie rok i uważam, że malkontenci troche przesadzają, ale tylko trochę.
    Jest jeszcze C 28-135 też IS USM, troche bardziej wąsko ale dłużej. nie znam dobrze tego szkła, ale testy na optyczne.pl raczej zachęcają do kupna (chyba cos koło 1800 jak pamiętam). Znajomy sobie bardzo chwali to szkło.

Jeśli coś lepszego (droższego) ma byc to chyba najlepiej dozbierać na Lki.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów