Zupełnie niezłośliwie :
to może jakiś zaawansowany kompakt?
Zupełnie niezłośliwie :
to może jakiś zaawansowany kompakt?
Oba szkła nadają się na spacerzoomy. Canon w tym zakresie nie ma nic do zaoferowania. Oba na krótkim końcu są nie gorsze niż kit 18-55 i zdecydowanie lepsze niż EF-S 17-85mm, którego szeroki koniec jest już przysłowiowy, choć zaletami są literki IS i USM![]()
Wady ww sigm to: głośny i nie za szybki AF, oraz pewne prawdopodobieństwo problemów z ustawianiem ostrości. Dlatego jak się zdecydujesz to kup szkiełko z 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem, żebyś zdążył wysłać je do ewentualnej kalibracji. Koszty są zerowe, za kuriera też płaci sigma. Na forach (poza tym, bo tutaj o takich szkłach się milczy, albo miesza z błotem ;-) ludzie piszą że, o dziwo, ta dłuższa jest optycznie nieco lepsza.
Sam mam 18-125 i jako spacerzoom spędza na korpusie więcej czasu, niż pozostałeI jak się nie ma czasu na żonglerkę, można i ptaka i grzyba i zadymę sfocić
Poza tym stara prawda mówi: lepiej żałować czegoś, co się zrobiło, niż czego się nie zrobiło![]()
jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner