Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Czy ktoś posiada taki dyfuzor??

Coś już napisał Awatar jacech1
    Miasto
    Przemków

Domyślnie

i jeszcze ciekawa rzecz to: http://www.lumiquest.com/lq881.htm

Bywalec Awatar Dorn
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A ja mam jeszcze taki problem:
    kupuję lampę 420EX i chcę do niej "rozpraszacze światła"
    Z tego co się kapnąłem, to Lumiquesty mocuje się na rzepach przyklejonych do lampy. Natomiast Omnibunce'a Stofena chyba się nasuwa. Czy te przyklejone do lampy rzepy nie przeszkadzają (utrudniają) mocowanie Stofena? A jeśli tak, to może zdać się tylko na Lumiquesty? Czy ktoś stosował UltraBounce'a? Jak się on ma w stosunku do Omnibounce'a? Który lepiej rozprasza światło?
    40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dobrze napisane, ja nie mam zadnych oporow przed bieganiem z softboxem po kosciele czy o zatloczonych wystawach kotow - jesli mam sie wstydzic fotografowac to po co kupowalem aparat?
    Za to softbox daje bezstresowe strzelanie "na wprost" z lepszym zasiegiem niz strzal 45stopniwgorezodblysnikiem i z o wiele mniejszym ryzykiem czerwonych oczu a slicznie zmiekczajac swiatlo.
    W warunkach plenerowych rowniez z softboxem strzelam - kontrujac oswietlenie sloneczne
    Ja mam nadmuchiwanego FotoFlexa.Praktycznie bez tego nie robie zadnego portretu ani zdjecia technicznego.Czy pomaga?Pomaga.
    Nie o to chodzi.Najwiecej smiechu daje mi tlumaczenie wszystkim na okolo co to jest kiedy przed zdjeciami zaczynam nadwyrezac pluca.Wyobrazcie sobie jak gigantycznie wyglada Penacon Six ze 180-tka,Metzem (hammerheadem) i nadmuchanym softboxikiem...
    Z czyms takim nie mozna przejsc niezauwazonym mniej niz wygladajac jak
    maz Mandaryny
    Tlumaczac zawile po raz tysieczny zasade rozpraszania swiatla wymyslilem wersje,ze jest to rekawek ratunkowy:"Kiedys bedac na slubie tak sie naspawalem,ze musialem sie rano napic wody ze studni z wiadomych przyczyn,nachylilem sie i aparat poszedl na dno.Teraz,poniewaz latwo trace kontrole mam rekawek na "wsiakij słuczaj"..."
    Wiekszosc robi oczy i to "kupuje"... ))
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    Najwiecej smiechu daje mi tlumaczenie wszystkim na okolo co to jest(...)
    Tlumaczac zawile po raz tysieczny zasade rozpraszania swiatla

Ja mowie po prostu "to by czerwonych oczu nie bylo" - wiekszosc sluchaczy kiedys cos tam pstrykala kompaktem czy widziala zdjecia z kompaktu i od razu kumaja o co chodzi 8) .

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

a ja tam mowie ze lubie duze rzeczy i nikt pytan nie zadaje, sam jestem duzy:d

a pozatym blenda to rzecz niesamowita, np w plenerze jest zbawieniem podam kilka przykladow
    http://www.fotocela.swi.pl/data/media/6/8-m_3.jpg
    http://www.fotocela.swi.pl/data/media/6/3-m_6.jpg
    http://www.fotocela.swi.pl/data/media/15/II-m_2.jpg
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów