Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon EF 100 2.8 Macro

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon EF 100 2.8 Macro

Hej, takie dość szybkie pytanie, bo w sumie trudno mi jednoznacznie to ocenić, i liczę na jakieś podpowiedzi.
    Od 2 miesięcy jestem posiadaczem w/w szkła. Wszystko super itp, tyle, ze powiedzmy tydzień od zakupu, szkiełko zaczęło dużo głośniej chodzić. Na AF jak i MF słychać charakterystyczne 'chrupanie' (od razu dodam, że jeśli chodzi o działanie/ostrzenie to nie ma do czego się doczepić).
    Może to zabrzmi jak żart, ale dźwięk ten najbardziej mi się kojarzy, ze starodawnymi zegarkami/budzikami, które trzeba było nakręcać (chodzi o sam rodzaj dźwięku a nie głośność)
    Mam porównanie do L z USM które służą mi już 2-3 rok i sprawują się jak nowe, natomiast nie mam możliwości porównania z innym modelem 100 macro.
    Pewnie wyślę na serwis dla świętego spokoju, ale jestem ciekaw opinii Was, forumowiczów...
    Na koniec dodam, że szkiełko zakupione w krakowskim fotoplusie, gwarancją jest ich oryginalny druk.
    Bez podpisu

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

ja używam już ponad rok i takich objawów nie mam
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

podobnie, jak bebesky - to szklo nie "chrupie"... slij na serwis, moze dostal Ci sie tam jakis piasek czy inny badziew, szkoda go zajechac.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Początki nałogu

Domyślnie

mój kolega miał coś takiego w Tamronie, czyli dziwnie-głośny i dziwnie brzmiący AF, po odwiedzinach serwiu gra gitara

Powiedz mi stilleto czy da się tym obiektywem jakieś portrety robić i ludzi czy raczej macro?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Macro jak nazwa wskazuje.. przedewszystkim macro. Portrety tez sie, i to ladne, tylko sie trzeba liczyc z tym, ze widac kazdy detal, jednym to przeszkadza, drugim pasuje w sam raz. Jednak do portretow i tak uzywam czegos innego
    Bez podpisu

Uprawnienia umieszczania postów