Dzięki bardzo to z pierwszego lina allegro wyglada całkiem nieźle,na jakiej zasadzie to działa jesli tam napisane że nie ma soczewek,tylko zwiększony odstęp jest między body a obiektywem ????
Dzięki bardzo to z pierwszego lina allegro wyglada całkiem nieźle,na jakiej zasadzie to działa jesli tam napisane że nie ma soczewek,tylko zwiększony odstęp jest między body a obiektywem ????
EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
Na takiej zasadzie, że odsuwając obiektyw od matrycy, obraz się powiększa![]()
W żadnych pierścieniach nie ma soczewek, przynajmniej w tych do Canona i M42.
Tak samo działają mieszki makro, można gdzieś kupić lub zamówić taki z gwintem canona i przeniesieniem automatyki.
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
Brzmi rewelacyjnie,bede musiał kaske odłożyć na takie cudo,dziekuje za pomoc
EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
Te w linku są z Kenko, wiem że jeszcze Marumi takie robi, nie wiem ile kosztują, poszukaj na forum o tych pierścieniach kiedyś już ktoś o tym pisał.
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
Kenko sa poza tym troche dluzsze.. Marumi chyba maja krotsze. Kenko ma 12 +24+36 chyba a Marumi jakos tak mniej....Jakbys mieszkal blizej to dalbym ci do uzyczenia. Obecnie zastanawiam sie nad sprzedaza tych pierscieni bo mam 1:1 w obiektywie. Chociaz z drugiej strony daja w polaczeniu ze szklem wieksze powiekszenie.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
30D + EF 24-105 F4 L IS, EF 70-200 F2.8 L IS, EF 50 F1.8 Mk II, EF 1.4x II, 580EX, M42
Jedne i drugie psują.
Przy odsunięciu obiektywu spada jego rozdzielczość,
a po założeniu dodatkowej soczewki pojawiają się zniekształcenia.
Nic za darmo.![]()