Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 197

Wątek: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

ja mam bardzo sympatyczne odczucia przy zakupie u Gandiniego. Ma człowiek 100% pozytywów a zatem (tak można wnioskować żeby nie obrażać komentujących ) wszyscy, którzy dokonywali transakcji u Gandiniego są zadowoleni! Odnoszę wrażenie, ze niektórzy bujają w obłokach. Bo chcieli by za pół ceny, udając naiwnych i nierozgarniętych bez wiedzy na temat składników cen. Takich obsługuje tylko MM.

Zablokowany

Domyślnie

Ogolnie gandini to kombinator ale kto w tych czasach nie kombnuje...
    Odwoluje ofert z aukcja przed czasem uzasadniajac, ze sprzet uleg uszkodzeniu w transporcie a ponizej ma te same aparaty z opcja KUP TERAZ.

U mnie ma duzy "-" i na mnie nie zarobi zadnej zl...

falo
    Guest

Domyślnie

Dołożę swoje trzy grosze.
    Po zapytaniu o fakturę dowiedziałem że ceny które są na allegro to są złe ceny i po takich cenach nie może mi sprzedać sprzętu.

Nie wiem czy chodziło o to że nie może wystawić faktury, chyba tak.

Pozdrawiam

Gandini
    Guest

Domyślnie

O to chodziło obgadywaczu żałosny że na 50D i lampę nie miałem ceny końcowej jak na tamrona 28-75 i nie sprzedałbym w tej cenie w opcji kup teraz jak prosiłeś w mailu bo przez prowizję jaką pobiera Allegro to mi się nie opłaca. Cytat maila"Witam.
    Jestem zainteresowany kupnem tegoż aparatu, oraz obiektywu http://www.allegro.pl/item661340515_...350d_raty.html
    Proszę o informację czy istnieje możliwość zakupu bez licytacji (zależy mi na czasie, może kup teraz) i w jakiej cenie ?"
    U mnie już nic nigdy nie kupisz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chyba to nie ten sam klient, ale tak czy inaczej, PR nie do pozazdroszczenia
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Faktur nie wystawiasz?

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gandini Zobacz posta
    Witam. Pan który mnie tak obraża o nicku foto-computers to kawał g...a. Jego nick Allegro martinjorgss Arkadiusz Sapalski tel. 500911600 martinjorgss@gmail.com Licytował u mnie jak opętany w dwóch aukcjach. Lampę SB-900 i Fuji S5Pro http://allegro.pl/item578589678_fuji...5pro_body.html Towar chciał odebrać osobiście. Lampy nawet nie miałem na stanie ale nawet nie zapytał wcześniej o to. Liczył że początkowa cena licytacji S5 Pro się utrzyma. Niestety się przeliczył. W mailach do mnie był bardzo niemiły. Zaczął się wygrażać skarbówką. Że też takie łajzy chodzą wśród nas. Postanowiłem mu nic nie sprzedawać. Wystarczyło by, gdyby na początku się ze mną skontaktował i umówił na termin, a na pewno byśmy się dogadali co do ceny kompletu. A co do faktur, to można zapytać się osoby o nicku ryzykant78 która wygrała tę aukcję. Dostała paragon fiskalny.
    Apropo skarbowki to jesli faktycznie nie wystawia Pan paragonow lub jakichkolwiek dowodow sprzedazy to mysle, ze US moze Panu narobic niezlego bigosu.

Ostanio dosc medialna sprawa nie wydania paragonu za usluge skserowania jednej kartki, strata dla Państwa Polskiego 2 gr (słownie: dwa grosze), kara wymierzona przez sad 130 zl plus pewnie koszta sadowe.

Powyzszy przyklad moze jest absurdalny, ale nie trudno domyslec sie jak bedzie w Pana przypadku, gdy w gre wchodza znacznie wieksze pieniadze.

Dodam tylko, ze mi to generalnie wisi, bo z tego co przeczytalem w tym watku Pana klientem nie zostane. Na obecnym forum jest przynajmniej dwoch sprzedawcow, ktorym w ciemno bym przelal pieniadze i mialbym pewnosc ze max w 3 dni sprzet bedzie u mnie. Nie mowie juz, ze mialbym paragon lub fakture. Nie mowiac juz o wczesniejszym sprawdzeniu sprzetu przed wysylka na zyczenie i nie mowie tutaj tylko o tym czy sprzet dziala czy nie.

Praktyka wystawiania aukcji bez pokrycia w towarze jest karygodna i powinna byc napietnowana, w przypadku allegro zawieszeniem konta. I prosze sobie uswiadomic w koncu, ze wystawiajac aukcje towar powinien byc na stanie, nie wiem czy sie Pan orientuje, ale w przypadku zakupu na aukcji czy to kup teraz czy zakonczonej licytacji zostaje zawarta umowa kupna sprzedazy.

Najsmieszniejsze jest to, ze do zakupu u Pana nie zrazily mnie negatywne komentarze paru osob czy jak Panu sie to wydaje konkurencji tylko Panskie odpowiedzi na nie, zwazywszy te dotyczace mozliwosci braku sprzetu na stanie pomimo wiszacych nadal aukcji.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 27-06-2009 o 13:39
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Gandini
    Guest

Domyślnie

Panie Merauder. Cokolwiek te komiczne słowo oznacza jeśli wcześniej nie połamie ktoś sobie na nim języka Może to słowo należy używać do ćwiczenia dykcji??? Właśnie takich "pseudo klientów" blokuje odrazu. Nawet nie chcę nic takim cieciom jak "ty" przez baaaardzo małe "t" cokolwiek sprzedawać.. Cieszę się bardzo że nic nie kupisz u mnie Od takich psycholi, trzymam się z daleka i nie chce mieć nic z nimi do czynienia. Nawet nie mam zamiaru nic na te wypociny odpisywać. Idź, leć przepłacać u innych!!! Czekają na ciebie przez baaaardzo małe "c" z otwartymi ramionami
    Cichy! To był ten klient bo mam nieszczęśnika jeszcze w moich mailach
    h4ry (hryry) Wystawiam faktury.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zbastuj Gandini, to nie forum onetu. Zdziwię się, jeśli za ostatnie wypowiedzi tutaj nie dostaniesz bana.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zbastuj Gandini, to nie forum onetu. Zdziwię się, jeśli za ostatnie wypowiedzi tutaj nie dostaniesz bana.
    Bana nie, ostrzeżenie - tak.
    Ale to i dobrze że się tak zachowuje - sam sobie ocenę wystawia.
    Przynajmniej wiadomo którego sprzedawcę omijać.

Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów