Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 197

Wątek: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ostatnio robię "małe" zakupy, dokupując rózne elementy, równiez na allegro. Bardzo dziękuję za ten wątek i za wystąpienia pana (przez bardzo małe "p") Gandiniego. Mam straszną alergię na prymitywnych cwaniaczków więc będę go omijał szerokim łukiem.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tasia Zobacz posta
    taa zdecydowanie - człowiek doskonały się odezwał. Może ty mi 9 paczek podarujesz....

Zulu-Gula....
    przeczytaj sobie caly watek, potem gadaj.
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ten człowiek już dał się poznać z takiej strony, że zakładanie jego złej woli wcale nie dziwi. Poza tym uważasz, że ta oferta była jakoś wyjątkowo atrakcyjna?
    Nie wiem, ale albo mam problem z czytaniem ze zrozumieniem albo zamiast w Gandiniego wymierzyles we mnie
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Nie wiem, ale albo mam problem z czytaniem ze zrozumieniem albo zamiast w Gandiniego wymierzyles we mnie
    Miałem na myśli Gandiniego, faktycznie w tym kontekście mogło to nie być takie oczywiste.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Ja chciałbym tu trochę odczernić Gandiniego - brałem u niego 40D jakieś 1,5 roku temu. Forma sprzedaży wysyłkowa paragon niemiecki z ważną europejską gwarancją. Aparat do tej pory działa bez problemów, wiec mogę tylko polecić.

Co do spraw związanych z fakturami i paragonami to dziwi mnie podejście osób, które widząc cenę oferowaną przez allegrowego TIP'a na poziomie 20% mniej niż w normalnym sklepie liczą na pełną dokumentacje.
    Ludzie cudów nie ma!! Albo płacicie drożej, albo godzicie się na jakiś przekręt. Sklep który sprzedaje na fakturę nie nakłada sobie takiej marży !! Różnica cen jest wynikła z podatków, które trzeba odprowadzić gdy działa się w 100% legalnie.

Sprawa kolejna - dostępność towaru ( dzwoń ,dzwoń i dzwoń ) każdemu może nagle zabraknąć. Zresztą pod tym względem Gandini nie jest wyjątkiem ( Bogutti, Kristopheros i reszta tipów tez mają braki. O zgrozo !!! tak "renomowany" sklep jak FOTO-it nie ma połowy tego co wystawia, a jak już dotyczy to droższych rzeczy to w 80% są to aukcje bez pokrycia. Mnie osobiście dwa razy olali przy zakupie 1d mark III i raz przy 300 2,8L IS a co najgorsze za każdym razem nie odpowiadali na e-maile, dopiero po telefonie Pan Łukasz miał "sprawdzić" i oddzwonić i oczywiście mnie olał - trochę to dziwne jak na dobę kryzysu i klienta chcącego wydać 14kzł ( totalne dno odnośnie obsługi !!! ))

Na koniec - cóż Gandiniego w tym wątku trochę poniosło ( o liście do Viteza już nie wspominając ) ale... każdy z nas ma czasami słabsze chwile.
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 12-10-2009 o 23:33

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    (...) tak "renomowany" sklep jak foto-it (...)
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cudzysłów nie jest tam bez przyczyny Mówiąc krótko sikam na nich sikiem prostym - mojego głosu w słuchawce już nie usłyszą

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja chciałbym tu trochę odczernić Gandiniego - brałem u niego 40D jakieś 1,5 roku temu. Forma sprzedaży wysyłkowa paragon niemiecki z ważną europejską gwarancją. Aparat do tej pory działa bez problemów, wiec mogę tylko polecić.
    Wystarczyła by adnotacja, że sprzedawany towar pochodzi z zagranicy, wówczas wszystko było by jasne i sprzedawca wzbudzał zaufanie.

Co do spraw związanych z fakturami i paragonami to dziwi mnie podejście osób, które widząc cenę oferowaną przez allegrowego TIP'a na poziomie 20% mniej niż w normalnym sklepie liczą na pełną dokumentacje. Ludzie cudów nie ma!! Albo płacicie drożej, albo godzicie się na jakiś przekręt. Sklep który sprzedaje na fakturę nie nakłada sobie takiej marży !! Różnica cen jest wynikła z podatków, które trzeba odprowadzić gdy działa się w 100% legalnie.
    Tutaj podobnie, należy w treści wyraźnie zaznaczyć, że nie wystawia faktur.

Sprawa kolejna - dostępność towaru ( dzwoń ,dzwoń i dzwoń ) każdemu może nagle zabraknąć. Zresztą pod tym względem Gandini nie jest wyjątkiem ( Bogutti, Kristopheros i reszta tipów tez mają braki. O zgrozo !!! tak "renomowany" sklep jak FOTO-it nie ma połowy tego co wystawia, a jak już dotyczy to droższych rzeczy to w 80% są to aukcje bez pokrycia. Mnie osobiście dwa razy olali przy zakupie 1d mark III i raz przy 300 2,8L IS a co najgorsze za każdym razem nie odpowiadali na e-maile, dopiero po telefonie Pan Łukasz miał "sprawdzić" i oddzwonić i oczywiście mnie olał - trochę to dziwne jak na dobę kryzysu i klienta chcącego wydać 14kzł ( totalne dno odnośnie obsługi !!! ))
    Reguły allegro są chyba jasne. Wystawia się towar, który się posiada, jeżeli nie zgadza się z regułami to niech nie pcha się na allegro.

IMHO Jak najdalej od takich naciągaczy. Rekordowe liczby negatywów mówią same za siebie.

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Nie mam tu interesu żeby bronić Gandiniego czy jakiegokolwiek innego TIP,a z allegro, ale:

Cytat Zamieszczone przez bigmaras Zobacz posta
    Wystarczyła by adnotacja, że sprzedawany towar pochodzi z zagranicy, wówczas wszystko było by jasne i sprzedawca wzbudzał zaufanie.

Tutaj podobnie, należy w treści wyraźnie zaznaczyć, że nie wystawia faktur.
    Tak a poniżej powinien dopisać jeszcze " Urzędnicy ze skarbówki proszę do mnie nie dzwonić to ogłoszenie to tylko taki dowcip " Jeżeli inteligencja kupującego jest na tyle mierna, żeby nie zauważyć że ktoś sprzedaje nowy towar po 4000 a w sklepach jest po 5500 to coż może i coś takiego trzeba by pisać.
    W USA na zabawkach dla dzieci typu strój Superman'a jest adnotacja dużymi literami "Uwaga dziecko w tym stroju nie będzie umiało latać" Świadomośc umysłową ludzi, do których skierowane jest to ostrzeżenie pozostawiam bez komentarza.

Ja sam nie jestem zwolennikiem takiej sprzedaż bo to jednak nieuczciwa konkurencja wobec legalnie działających firm, ale... tacy ludzie są maja atrakcyjny towar ( kosztem braku faktury, gwarancja przeważnie na niego jest ) i dużo chętnych na kupno.

Reguły allegro są chyba jasne. Wystawia się towar, który się posiada, jeżeli nie zgadza się z regułami to niech nie pcha się na allegro.

IMHO Jak najdalej od takich naciągaczy. Rekordowe liczby negatywów mówią same za siebie
    .
    Tu akurat to chciałem tylko napisać ze ja osobiście z TIP'ami nie maiłem pod tym względem nigdy problemu w przeciwieństwie do opisywanego już wyżej "cudownego sklepu" jakim jest FOTO-it ( oby im córki za pijaków powychodziły )
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 13-10-2009 o 08:21

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jeżeli inteligencja kupującego jest na tyle mierna, żeby nie zauważyć że ktoś sprzedaje nowy towar po 4000 a w sklepach jest po 5500 to coż może i coś takiego trzeba by pisać.
    Z tych aukcji co ja widziałem, różnica w cenie to ok 200zł. Zatem Ja osobiście dołożyłbym te 200zł aby kupić z pewnego źródła z wszelkimi dokumentami. Zdaje sobie jednak sprawę, że znajdą się i tacy co zaryzykują nawet dla takiej kwoty.

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

W sumie to niepotrzebnie zaangażowałem sie w ten wątek bo chciłem jedynie napisać, że w moim przypadku cała transakcja z Gandinim odbyła sie OK. Ja osobiście go polecam. Denerwuje mnie tylko ten stadny atak na człowieka który faktycznie dał sie niepotrzebnie ponieśc emocjom, a którego przeszłośc handlowa na allegro jest jak dla mnie bardzo udana.

IMHO Jak najdalej od takich naciągaczy. Rekordowe liczby negatywów mówią same za siebie.
    Wypadłao by sprawdzić czy faktycznie ktoś ma jakieś negatywne komentarze bo w tym wypadku to zwykłe oczernianie bez podstaw:

http://www.allegro.pl/show_user.php?search=gandini

Życzyłbym każdemu ze sprzedających na allegro takiego konta !!!

Z tych aukcji co ja widziałem, różnica w cenie to ok 200zł. Zatem Ja osobiście dołożyłbym te 200zł aby kupić z pewnego źródła z wszelkimi dokumentami. Zdaje sobie jednak sprawę, że znajdą się i tacy co zaryzykują nawet dla takiej kwoty.
    Z czasówm mojego zakupu pamietam znacznie wiekszą róznice, ale oczywiście to indywidualna kwestia i każdy powienien wybrać to co mu pasuje najbardziej.

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów