Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
Ale cieszę się, że Gandini się przyznał w jaki sposób rozumuje prowadzenie biznesu. Dzięki takiej szczerości sprzedawcy mogę uniknąć dość nieprzyjemnej dla klienta sytuacji oczekiwania "ileś tam" na zamówiony towar.
OK, może zareagowałem zbyt gwałtownie. Rzadko udzielam się tutaj na forum, a i ekspert ze mnie żaden, zarówno od handlowania, jak i od fotografii.
Zgadzam się, że niedobrą praktyką jest oferowanie towaru, którego się nie ma. Podejrzewam, że są firmy, które stale działają w ten sposób, że wstawiają coś i dopiero jak klient kupi i zapłaci to ściągją towar z hurtowni, a kupujący dostaje go po 2 tygodniach od zrobienia przelewu - tak miałem niedawno na allegro i byłem zły. Jednak w przypadku Gandiniego obie rzeczy dostałem natychmiast po zrobieniu przelewu. A kontakt z nim przez GG jest natychmiastowy i praktycznie całodobowy. Poza tym ujął mnie jedną rzeczą, szczerością właśnie... kiedy zapytałem go o ultrazooma napisał, że nie handluje rzeczami, które nie uważa za dobre... dziwne podejście jak na handlowca, nieprawdaż ?
A po co to wszystko piszę? Bo przypadkiem trafiłem na wątek, w którym czepiają się człowieka, który dla mnie okazał się najlepszym partnerem do zrobienia interesu. Staję więc w jego obronie, aby dać w ten sposób motywację wszystkim sprzedawcom do robienia na klientach jak najbardziej pozytywnego wrażenia.