Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 197

Wątek: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gandini Zobacz posta
    Panie Cichy. Dobrze Pan wie że towar może być na stanie w momencie wystawienia aukcji. Lecz może ktoś go zakupić np. odbierając osobiście. Aukcji wolę nie likwidować bo jest szansa że mogę go mieć ponownie w ciągu kilku dni.
    I ja takiego podejścia sprzedawców nie trawię. Byle złapać na haczyk a potem "proszę poczekać aż będzie". O ile by to była aukcja to OK, ostatecznie przejdzie - byle przediot był dostępny w momencie jak aukcja się kończy.
    Ale jeśli jest to 'Kup teraz" to po kliknięciu na 'Kup Teraz' oczekuję że jest możliwość odebrania przedmiotu jesze tego samego dnia .
    Tak więc choćbyś nie wiem jak to tłumaczył - znajdą się tacy którzy takiego postępowania sprzedawców nie lubią czy wręcz za naciąganie uznają.

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

witam

akurat miałem ze sprzedawcą Gandini przyjemność dwukrotnie

3 lata temu kupiłem u niego canona s3, cena zestawu wychodziła kilkaset zł taniej niż u innych sprzedawców na allegro... cała transakcja i kontakt były bez zarzutu, poza tym można z tym człowiekiem pogadać na gg o sprzęcie przy okazji

rok temu kupiłem u niego 450D, również sporo taniej niż gdziekolwiek indziej, całkowicie poza allegro (nawet bez licytowania "filtra")... przelałem pieniądze w ciemno i bez strachu czekałem na przesyłkę

oba sprzęty działają do dzisiaj bez zarzutu, pochodzą z niemiec i miały dołączone niemieckie dowody sprzedaży, nie wiem jakby wyglądało gdyby się coś popsuło na gwarancji, ale kupując taniej trzeba mieć świadomość, że ponosi się pewne ryzyko

czytając wypowiedzi w tym wątku widzę cały tłum zadowolonych klientów i paru niezadowolonych sprzedawców dla których Gandini jest konkurencją, której nie mogą dogonić
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    czytając wypowiedzi w tym wątku widzę cały tłum zadowolonych klientów i paru niezadowolonych sprzedawców dla których Gandini jest konkurencją, której nie mogą dogonić
    Czemu zawsze jest tak, że jak są pozytywne komentarze, to jest wszystko OK, a jak pojawiają się negatywne, to zawsze musi być to spisek nieuczciwej konkurencji ?

Cytat Zamieszczone przez Gandini Zobacz posta
    Panie Cichy. Dobrze Pan wie że towar może być na stanie w momencie wystawienia aukcji. Lecz może ktoś go zakupić np. odbierając osobiście. Aukcji wolę nie likwidować bo jest szansa że mogę go mieć ponownie w ciągu kilku dni.
    Nie jestem pewien, czy "dobrze wiem". Mnie się nie zdarzyło, żeby ktoś u mnie wygrał licytację lub zrobił 'kup teraz' i okazałoby się, że nie ma wylicytowanego towaru. Można się tak przejechać dostając negatywa lub złą opinię na forum
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 22-05-2009 o 14:46
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

towar może być na stanie w momencie wystawienia aukcji. Lecz może ktoś go zakupić np. odbierając osobiście
    nie trawie takich sprzedawcow co nie odloza sprzetu ktory wystawili, chciwosc czy co, jak czegos nie mam to nie wystawiam, regulamin firmy allegro prosze przeczytac

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    I trzecia grupa - potencjalni klienci, których mierzi i odstrasza praktyka oferowania sprzętu, którego się fizycznie nie posiada "bo mógł właśnie się sprzedać i MOŻE będzie za kilka dni" .

Nie jestem konkurencją (i nie widzę sensu zwalania winy za negatywne opinie od razu na konkurencję ), mogłem być potencjalnym klientem. Ale cieszę się, że Gandini się przyznał w jaki sposób rozumuje prowadzenie biznesu. Dzięki takiej szczerości sprzedawcy mogę uniknąć dość nieprzyjemnej dla klienta sytuacji oczekiwania "ileś tam" na zamówiony towar.

Gandini
    Guest

Domyślnie

Pisząc, że w trakcie wystawiania towaru na sprzedaż jest on dostępny, lecz może ktoś go w trakcie trwania licytacji zakupic przy odbiorze osobistym, czy poza Allegro drogą mailową że nie kończe odrazu aukcji, miałem na myśli opcje towarów z licytacją a nie kup teraz. Dlatego zostawiam różne formy kontaktu do mnie aby zapytac się o dostępnośc danego przedmiotu. Na maile odpowiadam szybko. Co do gwarancji zakupionych u mnie przedmiotów to nie ma z nimi nigdy problemów. Temat sprawdzony. Dodatkowo na Canona, Nikona daję kolejne 12 miesięcy realizacji gwarancji za moim pośrednictwem. Ze zwrotami częsci gotówki z promocji Canona "Cash Back" również nigdy nie było problemów.

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale cieszę się, że Gandini się przyznał w jaki sposób rozumuje prowadzenie biznesu. Dzięki takiej szczerości sprzedawcy mogę uniknąć dość nieprzyjemnej dla klienta sytuacji oczekiwania "ileś tam" na zamówiony towar.
    OK, może zareagowałem zbyt gwałtownie. Rzadko udzielam się tutaj na forum, a i ekspert ze mnie żaden, zarówno od handlowania, jak i od fotografii.
    Zgadzam się, że niedobrą praktyką jest oferowanie towaru, którego się nie ma. Podejrzewam, że są firmy, które stale działają w ten sposób, że wstawiają coś i dopiero jak klient kupi i zapłaci to ściągją towar z hurtowni, a kupujący dostaje go po 2 tygodniach od zrobienia przelewu - tak miałem niedawno na allegro i byłem zły. Jednak w przypadku Gandiniego obie rzeczy dostałem natychmiast po zrobieniu przelewu. A kontakt z nim przez GG jest natychmiastowy i praktycznie całodobowy. Poza tym ujął mnie jedną rzeczą, szczerością właśnie... kiedy zapytałem go o ultrazooma napisał, że nie handluje rzeczami, które nie uważa za dobre... dziwne podejście jak na handlowca, nieprawdaż ?
    A po co to wszystko piszę? Bo przypadkiem trafiłem na wątek, w którym czepiają się człowieka, który dla mnie okazał się najlepszym partnerem do zrobienia interesu. Staję więc w jego obronie, aby dać w ten sposób motywację wszystkim sprzedawcom do robienia na klientach jak najbardziej pozytywnego wrażenia.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

jestem dość często gościem na allegro i w sklepach internetowych....
    na swoje hobby i potrzeby zarabiam ciężką pracą...
    wydając swoje pieniądze chcę otrzymywać towar/zakup tak szybko jak to mozliwe i nie interesują mnie oferty właśnie wirtualne.
    czasami coś sprzedaję na allegro, nigdy nie wystawiłem przedmiotu którego nie posiadałem. mam możliwości kupna wielu rzeczy w hurtowniach i na zachodzi i w polsce, mógłbym to robic jak podmiotowy sprzedawca, ale nie uważąm tego za właściwe. to byznes z początku lat '90 w polsce.
    dobrze.... zgadzam sie z Vitez - wiem u kogo nie kupować...
    nie piję broń boże do uczciwości sprzedawcy...

dlaczego to piszę?
    bo więcej osób powinno swoją wypowiedzią zająć stanowisko w sprawach które ich dotyczą. wyrazić swoje za lub przeciw, co niniejszym czynię...
    Ostatnio edytowane przez krisv740 ; 22-05-2009 o 22:36
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

wczoraj otrzymałem od "Gandini" gripa i kartę CF - przesyłka przyszła bardzo szybko i jestem zadowolony.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja pisałem do tego Pana czy na d60 nikona posiada rachunek czy fakturę, no to już z 5 dzień ani słychu ani nic (jak nie dłużej). Pytanie czy klientów mam gdzieś, czy też głupich szuka.
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów