Tak .... panie gandini
Jak wygląda pana profesjonalizm to jestem w stanie wykazać. Na moje usilne dopytywania o dowód zakupu (nie znam procedury egzekwowania gwarancji ani w nikon polska ani deutchland, jednak można założyć że czegoś takiego mogą rządać) zbywa mnie pan. Moje dociekania kończy pan krótko radą iż mam zakupić u konkurencji bo pan jest jusz zmęczony tymi głupimi pytaniami.
Ja rozumie że cięzko napisac że dowodem zakupu będzie paragon lub faktura, polska lub niemiecka z datą (w zależności od ???)
Tak się składa że internet to doskonała kopalnia wiedzy - dzięki pana lakonicznym mailom zadałem sobie torchę trudu by poszukać (każdy to może zrobić) I ..... był przypadek że klient dostał od pana towar z paragonem zakupu 2 m-ce wcześniejszym niż jego zakup co wymiernie skróciło polską gwarancje o 1/6 zaśniemiecką o 1/12, inny klient dostał uzywaną baterię wraz z zakupionym u pana aparatem, w którym brakowało róniez paska na szyje. To tylko cos na szybko - możemy temat pociągnąć i powstawiam konkretne linki do tych informacji.
Ja rozumie że wielu ma pan zadowolonych klientów - jednak niech każdy wie że nie jest to u pana regóła i na co się poprzez transakcje z panem naraża. Jak mówi porzekadło - raz na wozie raz pod wozem
Pisze pan o dogadywaniu się (Wystarczyło by, gdyby na początku się ze mną skontaktował i umówił na termin, a na pewno byśmy się dogadali co do ceny kompletu) - hehehe jeśli tak prostej odpowiedzi nie potrafi pan udzielić (faktura paragon) to co chce pan dogadywać ??
Ktoś wychwala pana profesjonalizm - ale chyba nie profesjonalizm sprzedawcy. Sądząc po tym jak potraktował pan moje proste pytania zakładam że korzystając z niemieckiej gwarancji za pana pośrednictwem narażam się na takie same olanie (zawsze przecież trzeba dopytac o kilka spraw, przesyłki koszta, terminy sposoby wysyłki itp a odpowiadanie tak strasznie pana męczy ....) NO COMMENT

Radzi pan skorzystac z konkurencji - z pewnością. Nie dla kazdego kwota 4k zl to pryszcz i cos wartego zaryzykowania dla 50 zl. Bynajmniej w ofertach konkurencji jasno napisane jest co jest dowowdem zakupu. U pana o dziwo tylko lepsze aparaty nie posiadaja takiego info (co innego filterki czy lampy za które to ma pan większość komentarzy na allegro, tam bez problemu można przyczytac FAKTURA LUB PARAGON)

Dla zainteresowanych slużę historią korespondencji.Zaś jesli pan będzie próbował coś przekręcać w tej histori (po pana zamieszczeniu danych osobowych niedoszłego klienta na tym forum) nieomieszkam wkleić całej korespondecji by przyjrzał się jej każdy. Myślę że jest się czym chwalić - pełen profesjonalizm, doskonała obsługa, wzorowe kompetencje, można się dogadać, umówić, pan jest elastyczny ...... coś pominąłem ????

na koniec mała informacja - to sprzedawca jest dla klienta a nie odwrotnie i bardzo ważna uwaga - nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi zazwyczaj podowdowane ignorancją lub niekompetencją pytanego

Nie pozdrawiam i niczego nie życzę

ps w kontescie kilku wypowiedzi (w tym pana) o straszeniu skarbówką rozumiem że brak konkrentych odpowiedzi na moje pytanie nie był podyktowany obawą iz jest to jakas prowokacja US. Zaś w dobie szalejącego kryzysu pan na sprzedaż nie narzeka - w związku z czym niewarto dbać o potencjalnego klienta - rewelacyjny profesjnalizm.