Już kilkakrotnie zrobiłem u Pana Gandini zakupy i za każdym razem byłem usatysfakcjonowany. Przy okazji ma dobre ceny, więc nie mam powodu by go nie polecić*![]()
Już kilkakrotnie zrobiłem u Pana Gandini zakupy i za każdym razem byłem usatysfakcjonowany. Przy okazji ma dobre ceny, więc nie mam powodu by go nie polecić*![]()
Właśnie miałem wątpliwą przyjemność "prawie" zrobienia zakupów u Pana Gandiniego. Prawdopodobnie tanie przedmioty z opcją KUP TERAZ można kupować. Droższe typu aparaty i szkła trzeba uważać. Wystawia bez opcji KUP TERAZ w korzystnej ofercie ale przed zakończeniem odwołuje aukcje i oferuje zakup poza Allegro ale uwaga - nie zgadza się na przesyłkę ze sprawdzeniem zawartości !!! Straciłem przez tego Pana dwie doskonałe oferty używanego sprzętu mając ofertę trochę droższą ale na nowy sprzęt. Finalnie okazało się, że jak najbardziej ale po cichu wysyłka za pobraniem bez sprawdzenia zawartości. Kwota prawie 5000 w ciemno bez faktycznego zamówienia, praw z tytułu zakupu przez internet, rekojmi itp. .... Uważajcie !
KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com
To oczywiste że należy uważać i zakupy u TIPa różnią się delikatnie od zakupów w sklepie np. ceną żeby pokazać najbardziej rzucającą się w oczy różnicę, ale chyba zostałeś zaszufladkowany do kategorii "trudny klient" bo widziałem conajmniej dwie przesyłki (nie do mnie ja ostatnio wybieram te prostsze sposoby - sklep stacjonarny i na macadora - panowie wiedzą że macanie zakończy się kupnem więc nie robią żadnych problemów) od tego sprzedawcy były wysłane z opcją sprawdzenia zawartości i nie było problemów - ale oczywiście należy uważać i rozumieć różnicę.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 12-04-2016 o 00:24
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
100% pewności przy zakupach Gandini.
Zastanawiam się co można sprawdzić przy listonoszu, chyba tylko to ze coś jest w paczce. Jeżeli piszesz o użytkowniku który ma 4700 pozytywnych komentarzy i oceny 5.0, dodatkowo 14 dni na zwrot, POK to nie wiem czego ty się obawiasz. Masz 14 dni na sprawdzenie a walczysz o 3 minuty sprawdzenia przy listonoszu
Takie prawa to mam przy zamówieniu przez ALLEGRO od firmy albo w sklepie internetowym. Przy zamówieniu od osoby fizycznej jaką w mailu jest Gandini wszelkie uprawnienia nie obowiązują albo są dyskusyjne. Komentarze również nie działają poza Allegro a już samo to, że sprzedający pisze do kupującego w stylu "nie licytuj bo i tak odwołam aukcję przed jej zakończeniem" świadczy o jego podejściu do klienta. Przesyłka ze sprawdzeniem ma na celu sprawdzenie zawartości a nie sprawności i wszystkich funkcjonalności sprzętu bo przecież ryzykuję zakup "w ciemno".
Zgoda jak ktoś powiedział wyżej - zostałem zakwalifikowany jako trudny klient bo raczyłem się o coś zapytać. Powinno być tak - oferta sprzedaży poza allegro, nic nie pytasz tylko łykasz i jesteś wtedy super
Nie mam pretensji do GANDINIEGO ale jak widzę, że niejedna osoba spotkała się z podobnym traktowaniem to piszę aby inni wiedzieli jak jest i byli przygotowani. Jeśli ktoś ma blisko i może podjechać pewnie wygląda to inaczej.
Ja nie pamiętam teraz czy Gandini sprzedaje jako firma, czy jako osoba prywatna. Zdaje się, ze jako firma. Pamiętam jednak, ze cokolwiek od niego kupiłem nie bylo problemów, takze ze zwrotem obiektywu. W odróżnieniu od np. MediaMarkt gdzie sprzęt sprzedawany jako nowy okazał sie używany (body z nabitymi 10k klatek). Takze 5dIII kupiłem od tipa z allegro prosto z Niemiec - bez problemu, nowka z rachunkiem i gwarancja honorowana w PL. Wydaje sie ze najwazniejsza jest uczciwość sprzedawcy, a nie czy jest milutki w mailach. Nie dziwie sie tez ze ktos chce unikac wysokich prowizji przy sprzedaży droższego sprzętu - albo masz cenę, albo zakup z profitem dla allegro.