Limity przejścia na VAT
150 000zł
Faktycznie w handlu foto jeśli ktoś się tym zajmuje można szybko taki obrót osiągnąć. Nie wiem nawet jaka jest marża z takiej kwoty. 5-10%?
Nie każdy zna zasady księgowości więc warto czasami to wytłumaczyć.
Limity przejścia na VAT
150 000zł
Faktycznie w handlu foto jeśli ktoś się tym zajmuje można szybko taki obrót osiągnąć. Nie wiem nawet jaka jest marża z takiej kwoty. 5-10%?
Nie każdy zna zasady księgowości więc warto czasami to wytłumaczyć.
Miłego dniamoja www
Nie polecam zakupów. Jest co prawda troszkę taniej nić w sklepie ale ja dołożę te 200 zł w zamian za fakturę, gwarancję i uśmiech obsługi. Wycofuje aukcje w poniedziałek o 1 w nocy bo mu nie odpowiedziałam na maila wysłanego w sobotę o 2 w nocy. Po prostu nie było mnie w weekend przy kompie, poza tym nie śpieszyłam się bo aukcja miała skończyć się w środę. Jak się komuś chce poczytać na dole szczegóły.
⢠Dnia 15.05.2015 zalicytowałam przedmiot Canon Eos 6D Body Nowy Gwar. (numer: 5330112018)
Data złożenia oferty pią, 15 maj 2015, 12:04:14
Zakończenie licytacji śro, 20 maj 2015, 03:08:57
⢠Dnia 15.05.2015 o 14.41 otrzymałam maila z zapytaniem od Sprzedającego
Witam
Zalicytowała Pani w mojej ofercie. Potrzebuje Pani zakupić obiektyw na firmę z fakturą Vat, czy prywatnie i paragonPani wystarczy?
Pozdrawiam
Gandini
⢠Dnia 15.05.2015 o 20.13 odpowiedziałam na maila.
Dzień dobry,
Prywatnie, paragon mi wystarczy.
Pozdrawiam,
⢠Dnia 16.05.2015 â SOBOTA godzina 02:04 otrzymałam maila
Rozumiem. Proszę podać adres do wysyłki, i w poniedziałek Pani aparat wyślę kurierem za pobraniem lub po wpłacie na konto po cenie wywoławczej z aukcji.
Pozdrawiam
Gandini
W weekendy rzadko sprawdzam pocztę, najczęściej wyjeżdżam. Sprawdzam pocztę w poniedziałek rano. Po 57 godzinach od wysłania wiadomości przez Sprzedającego przeczytałam ją. Jeśli zaś liczyć godziny robocze w dni powszednie to miałam na to 3 godziny.
Sprzedający aukcję usunął w poniedziałek o 1.22 w nocy zamieszczając komentarz:
Powód odwołania podany przez Sprzedającego:
"Brak kontaktu, brak odpowiedzi na moje zapytania o fakturę Vat Brak zaufania do takiej osoby czy w ogóle go zakupi. Czarna lista"
Pragnę nadmienić, że miałam czas na finalizację transakcji do środy śro, 20 maj 2015, 03:08:57
Podaję same fakty bez ich wartościowania. Pozostawiam ocenę osobom czytającym.