rozmawiałem z nim na gg, bo faktycznie cenowo jest najlepszy obecnie w kraju. Pytałem o fakturę bo jak wiadomo kupując sprzęt do firmy mogę odliczyć sobie 23% Vatu czyli o te 23% teoretycznie taniej. Chłopak odpowiedział że faktury nie daje, więc mnie osobiście się nie kalkuluje, bo nawet kupując u niego taniej mam drożej o Vat którego nie odliczę. (wyjaśnienie dla nieprowadzących DG :-) Skąd jego super ceny? Myślę, że kupuje towar w uni na fakturę 0% Vat i o ten Vat ma towar tańszy. Vat powinien być przez niego odprowadzony podczas sprzedaży w Pl ale tego nie robi i ta sprzedaż w ogóle nie jest nigdzie rejestrowana więc o ten Vat jest tańszy. Jest to oczywisty wałek ale dla osoby prywatnej która nie potrzebuje faktury i jeśli jakość towaru jest potwierdzona a gwarancja honorowana to oszczędność w moim rozumieniu jest ewidentna. Czasy kombinowania mam już za sobą i nie lubię tego typu machlojek bo zawsze niosą za sobą jaką taką niefajną energię więc sam bym tam nie kupił ale gdybym był studentem dla którego każde 100zł to pewnie oferta byłaby kusząca.