Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 197

Wątek: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sz@tynbury Zobacz posta
    Kupiłem 70-200 f/4L IS USM, a dzisiaj kurier przysyła mi torbę Lowepro Toploader Zoom 55AW. Mam nadzieję, że to tylko pomyłka i że nowo upieczony posiadacz Elki będzie chciał ją oddać. Na wszelki wypadek sporządziliśmy z kurierem protokół. Tak więc zawsze sprawdzajcie to co wam przysyła kurier. Bez protokołu ciężko będzie walczyć o swoje.
    Nie bardzo rozumię co w tym poście robi Twoja informacja ?. Czy ta sytuacja dotyczy sprzedawcy Gandini ?.
    Poza tym - co znaczy , że "kurier Ci przysłał" ?. Kurier tylko dostarcza przesyłki ?!.

A nawiązując do Twojej informacji - najprawdopodobniej , ten co miał dostać torbę , dostał Twój obiektyw . Ten nie popełnia błędów , kto nic nie robi . Pytanie tylko - co na to sprzedawca ?.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kupiłem 70-200 f/4L IS USM,
    Rozumiem, że zapłaciłeś za ten obiektyw przelewem Gandiniemu

Cytat Zamieszczone przez Sz2tynbury Zobacz posta
    a dzisiaj kurier przysyła mi torbę Lowepro Toploader Zoom 55AW. Mam nadzieję, że to tylko pomyłka i że nowo upieczony posiadacz Elki będzie chciał ją oddać.
    Rozumiem, że sprawdziłeś, że nadawcą był Gandini a Ty adresatem tej paczki

Na wszelki wypadek sporządziliśmy z kurierem protokół. Tak więc zawsze sprawdzajcie to co wam przysyła kurier. Bez protokołu ciężko będzie walczyć o swoje.
    Może wcale nie będzie trzeba "walczyć", tylko należałoby skontaktować się ze sprzedawcą telefonicznie lub mailowo i wyjaśnić sprawę omyłkowej przesyłki, a dopiero potem opisać tutaj jak sprzedawca załatwia takie sprawy

Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Rozumiem, że zapłaciłeś za ten obiektyw przelewem Gandiniemu
    Tak. Zapłaciłem z góry.

Rozumiem, że sprawdziłeś, że nadawcą był Gandini a Ty adresatem tej paczki
    Oczywiście

Może wcale nie będzie trzeba "walczyć", tylko należałoby skontaktować się ze sprzedawcą telefonicznie lub mailowo i wyjaśnić sprawę omyłkowej przesyłki, a dopiero potem opisać tutaj jak sprzedawca załatwia takie sprawy
    Nie nastawiałem się na walkę, dopuszczałem możliwość pomyłki. Opisałem sytuację jaka miała miejsce. Po wszystkim od razu zadzwoniłem ale nie mogłem się dodzwonić. Właśnie po tym wszystkim napisałem poprzedniego posta nie wspominając o tym, że nie mogłem się dodzwonić, nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, chociaż trochę się wystraszyłem. To dla mnie jest sporo pieniędzy. Po jakimś czasie ponownie zadzwoniłem, "Gandini" odebrał i obiecał mi, że sprawę odkręci. Wiem tylko tyle, że mój obiektyw został wysłany do osoby, która zamawiała 70-200 2.8, dalej nie brnąłem w sprawę (przed chwilą dostałem informację, że nawet nie odebrała tej paczki)
    Co by nie mówić jest to jakiś zgrzyt ale jestem wyrozumiały. Pomyłki się zdarzają, najważniejsze, żeby dało się je naprawić.
    Ostatnio edytowane przez Sz@tynbury ; 19-06-2012 o 15:46 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie Odp: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie

Pan Gandini to wyjątkowo nerwowy chłop, zdecydowałem się kupić u niego Nikona d7100 poza allegro, gdy zacząłem dopytywać o warunki gwarancji towaru pochodzącego z Niemiec, strasznie się zdenerwował, stwierdził, że on takich klientów cyt "trucicieli du**" nie chce, i żebym krotko mówiąc się od niego odczepił, załączam korespondencję z ww panem:

Krzysztof
    12:48 (3 godziny temu)

do sklep
    Nikon d7100 nowy body z podstawowym zestawem, cena (łącznie z przesyłką za pobraniem) 3450 zł, adres: mam pytanie odnośnie instrukcji, czy jest ona papierowa/na plycie i czy jest w w języku polskim

Krzysztof 12:51 (3 godziny temu)
    tel 793 744 833 W dniu 15 kwietnia 2014 12:48 użytkownik Krzysztof

FOTOGandini foto@fotogandini.pl
    12:57 (2 godziny temu)

do mnie
    Dziękuję. Dzisiaj kurierem Fedex do Pana wychodzi aparat.
    Pozdrawiam
    Gandini

Krzysztof
    13:08 (2 godziny temu)
    do FOTOGandini
    Po rozmowie z Panem sprzed minuty rezygnuję z przedmiotowego sprzętu, proszę nic do mnie nie przysyłać
    Zakrzewski

W dniu 15 kwietnia 2014 12:57 użytkownik FOTOGandini <foto@fotogandini.pl> napisał:

FOTOGandini
    13:14 (2 godziny temu)

do mnie
    Panie, przecież ja już wykasowałem Pana zaraz po rozmowie, i nie miałem zamiaru cokolwiek wysyłać. Nie chce takich nie trybów, trucicieli du... klientów u siebie.

Swoją drogą pan gandini musi mieć klientów na zbyciu, skoro sam sobie wybiera jacy ludzie mogą u niego robić zakupy
    W dzisiejszych czasach.... Niesamowite

A panu gandini polecam melisę
    Ostatnio edytowane przez Krzyzzzzz ; 15-04-2014 o 15:59

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

tobie tez się melisa przyda
    a o co konkretnie chodzi?
    bo z posta nic kompletnie nie wynika

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ogólnie widzę transakcja na poziomie A klient, cóż, awanturujący się, nie dość, że ma tanio, to jeszcze gwarancję by chciał i instrukcję. W tyłku się przewraca
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Krzyzzzzz ale to chyba jego sprawa to raz czy chce wybierać czy nie? Ty chciales zrezygnować z zakupu on wykasował zamówienie. Chciałeś zakupić nikona, zalogowels sie na forum canona i to dzisiaj tylko po to aby wylać swoje żale bo ktoś miał taniej sprzęt na allegro niż inni i go nie zdołałeś kupić z pewnych względów które tobie nie odpowiadały? Sorry kolego ale jeżeli chcesz mieć wszystko tak jak sobie życzysz to zapraszam do sklepów stacjonarnych takich jak MM , czy Saturn w przypadku problemu wszystko rozwiazesz, nawet super sklepy internetowe sprowadzaja sprzet zza granicy i zdarzaja sie zawirowania z gwarancją. Ochłoń, ogarnij się i przestań się żalić
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Kupowałem kilka razy u Gandiniego i zero problemu. Idzie się dogadać z ceną czy wymianą, gwarancja jest honorowana na Żytniej.
    Ogólnie mogę polecić.

Początki nałogu Awatar merida

Ja właśnie zbudowałem zaufanie u Pana Gandiniego kupując kolejno 6d i Sigmę 35, w dodatku po cenach nieco niższych niż u konkurencji. Osobiście polecam.

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

Ja u niego kupilem 1dx i 24-70 l ii nawet casback byl
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów