Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 197

Wątek: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie

Gandini
    Guest

Domyślnie

Witam. Pan który mnie tak obraża o nicku foto-computers to kawał g...a. Jego nick Allegro martinjorgss Arkadiusz Sapalski tel. 500911600 martinjorgss@gmail.com Licytował u mnie jak opętany w dwóch aukcjach. Lampę SB-900 i Fuji S5Pro http://allegro.pl/item578589678_fuji...5pro_body.html Towar chciał odebrać osobiście. Lampy nawet nie miałem na stanie ale nawet nie zapytał wcześniej o to. Liczył że początkowa cena licytacji S5 Pro się utrzyma. Niestety się przeliczył. W mailach do mnie był bardzo niemiły. Zaczął się wygrażać skarbówką. Że też takie łajzy chodzą wśród nas. Postanowiłem mu nic nie sprzedawać. Wystarczyło by, gdyby na początku się ze mną skontaktował i umówił na termin, a na pewno byśmy się dogadali co do ceny kompletu. A co do faktur, to można zapytać się osoby o nicku ryzykant78 która wygrała tę aukcję. Dostała paragon fiskalny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gandini Zobacz posta
    Witam. Pan który mnie tak obraża o nicku foto-computers to kawał g...a. Jego nick Allegro martinjorgss Arkadiusz Sapalski tel. 500911600 martinjorgss@gmail.com
    Jaki by nie był, upublicznianie danych osobowych jest niezgodne z prawem.

Cytat Zamieszczone przez Gandini Zobacz posta
    (...) Licytował u mnie jak opętany w dwóch aukcjach. Lampę SB-900 i Fuji S5Pro (...) Lampy nawet nie miałem na stanie ale nawet nie zapytał wcześniej o to.

Nie musiał. Nie wystawia się do licytacji czegoś, czego się nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 03-05-2009 o 20:28
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Domyślnie

Ostatnio wśród sprzedawców internetowych jest taka własciwie bardzo negatywna praktyka -powinna byc napiętnowana-sprzedaje się towar którego nie ma ,dotyczy to nie tylko allegro ale i sklepy internetowe, na dodatek żeby sciągnąc klienta zaniża się ceny i np w ceneo wychodza bardzo atrakcyjne ceny .
    4 dni temu u takiego psedo-sprzedawcy foto-boguti "kupiłem " canona ef-s 10-22 za !!! 1390 zł - tak stało na stronie sklepu -oczywiście za jakiś czas otrzymałem informację że towaru nie ma na stanie...zasadniczo też nie doszukałem się adnotacji na stronie sklepu-że wykaz towarów w tym sklepie internetowym nie jest ofertą handlową w rozumieniu Art66 ust 1 kodeksu cywilnego i wg mnie transakcja powinna zostać zrealizowana, ale....cóż to tylko tacy pseudo sprzedawcy na krótką metę.

Lee73
    Guest

Domyślnie

Tak .... panie gandini
    Jak wygląda pana profesjonalizm to jestem w stanie wykazać. Na moje usilne dopytywania o dowód zakupu (nie znam procedury egzekwowania gwarancji ani w nikon polska ani deutchland, jednak można założyć że czegoś takiego mogą rządać) zbywa mnie pan. Moje dociekania kończy pan krótko radą iż mam zakupić u konkurencji bo pan jest jusz zmęczony tymi głupimi pytaniami.
    Ja rozumie że cięzko napisac że dowodem zakupu będzie paragon lub faktura, polska lub niemiecka z datą (w zależności od ???)
    Tak się składa że internet to doskonała kopalnia wiedzy - dzięki pana lakonicznym mailom zadałem sobie torchę trudu by poszukać (każdy to może zrobić) I ..... był przypadek że klient dostał od pana towar z paragonem zakupu 2 m-ce wcześniejszym niż jego zakup co wymiernie skróciło polską gwarancje o 1/6 zaśniemiecką o 1/12, inny klient dostał uzywaną baterię wraz z zakupionym u pana aparatem, w którym brakowało róniez paska na szyje. To tylko cos na szybko - możemy temat pociągnąć i powstawiam konkretne linki do tych informacji.
    Ja rozumie że wielu ma pan zadowolonych klientów - jednak niech każdy wie że nie jest to u pana regóła i na co się poprzez transakcje z panem naraża. Jak mówi porzekadło - raz na wozie raz pod wozem
    Pisze pan o dogadywaniu się (Wystarczyło by, gdyby na początku się ze mną skontaktował i umówił na termin, a na pewno byśmy się dogadali co do ceny kompletu) - hehehe jeśli tak prostej odpowiedzi nie potrafi pan udzielić (faktura paragon) to co chce pan dogadywać ??
    Ktoś wychwala pana profesjonalizm - ale chyba nie profesjonalizm sprzedawcy. Sądząc po tym jak potraktował pan moje proste pytania zakładam że korzystając z niemieckiej gwarancji za pana pośrednictwem narażam się na takie same olanie (zawsze przecież trzeba dopytac o kilka spraw, przesyłki koszta, terminy sposoby wysyłki itp a odpowiadanie tak strasznie pana męczy ....) NO COMMENT

Radzi pan skorzystac z konkurencji - z pewnością. Nie dla kazdego kwota 4k zl to pryszcz i cos wartego zaryzykowania dla 50 zl. Bynajmniej w ofertach konkurencji jasno napisane jest co jest dowowdem zakupu. U pana o dziwo tylko lepsze aparaty nie posiadaja takiego info (co innego filterki czy lampy za które to ma pan większość komentarzy na allegro, tam bez problemu można przyczytac FAKTURA LUB PARAGON)

Dla zainteresowanych slużę historią korespondencji.Zaś jesli pan będzie próbował coś przekręcać w tej histori (po pana zamieszczeniu danych osobowych niedoszłego klienta na tym forum) nieomieszkam wkleić całej korespondecji by przyjrzał się jej każdy. Myślę że jest się czym chwalić - pełen profesjonalizm, doskonała obsługa, wzorowe kompetencje, można się dogadać, umówić, pan jest elastyczny ...... coś pominąłem ????

na koniec mała informacja - to sprzedawca jest dla klienta a nie odwrotnie i bardzo ważna uwaga - nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi zazwyczaj podowdowane ignorancją lub niekompetencją pytanego

Nie pozdrawiam i niczego nie życzę

ps w kontescie kilku wypowiedzi (w tym pana) o straszeniu skarbówką rozumiem że brak konkrentych odpowiedzi na moje pytanie nie był podyktowany obawą iz jest to jakas prowokacja US. Zaś w dobie szalejącego kryzysu pan na sprzedaż nie narzeka - w związku z czym niewarto dbać o potencjalnego klienta - rewelacyjny profesjnalizm.

Domyślnie

Z foto-bogutti miałem to samo co margo7355 też "kupiłem" canona 10-20 za 1390 zł bo taka cena była wyatawiona - zamówienie zostało przyjęte, lecz po dwóch dniach odrzucone z powodu braku towaru. Oczywiście obiektyw ten cały czas był w ofercie sklepu tylko już w cenie 3300 zł. Czy przyjęcie zamówienia przez sklep internetowy nic nie znaczy?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli dostaniesz mailowo potwierdzenie zamówienia - wtedy znaczy. Można nawet się sądzić.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lee73 Zobacz posta
    I ..... był przypadek że klient dostał od pana towar z paragonem zakupu 2 m-ce wcześniejszym niż jego zakup co wymiernie skróciło polską gwarancje o 1/6 zaśniemiecką o 1/12, inny klient dostał uzywaną baterię wraz z zakupionym u pana aparatem, w którym brakowało róniez paska na szyje.
    Mniemam, że Kolega nawiązuje do jednego z moich wcześniejszych postów. Cytowana sytuacja nie odnosiła się w żadnym wypadku do transakcji z Gandinim. Opisywałem - dla pokazania kontrastu - swoje perypetie przy zakupie aparatu u jednego z "uznanych" sprzedawców występujących w "alledrogo". Jasno wynika to z mojej wypowiedzi.

Słów kilka odnośnie Gandiniego. Dwa tygodnie temu dokonałem kolejnego zakupu. Tym razem był to C 24-105IS f/4. Ponownie nie odnotowałem żadnych problemów. Super kontakt, konkretna oferta, mały bonus w postaci niższej ceny na filtr UV. Osobiście - polecam. A to, że znajdą się osoby nieusatysfakcjonowane..., cóż..."jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził"
    Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupowalem u Gandini kilkakrotnie na allegro i poza nim, zarowno aparat jak i drobiazgi - zawsze wszysko cacy
    A ja mam canona...

Domyślnie

W zeszłym roku kupowałem u Gandiniego 5D - zero problemów, później 24-105 - zero problemów, następnie 135L - zero problemów. Zawsze jednak dzwoniłem w celu ustalenia szczegółów. Rachunki niemieckie miały właściwą datę.

Chyba, że się coś teraz zmieniło. Faktem jest, że wystawiając towar na licytacji należy go po prostu mieć na stanie lub zamieścić info, że dostawa za ... dni. I nie byłoby problemu.

Zresztą zawsze przy takich transakcjach (duże kwoty) dzwonię do sprzedającego i jeśli coś mi nie odpowiada to szukam innych ofert w necie.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Gandini
    Guest

Domyślnie

panie Lee73 i foto-computers człowieku o tysiącu twarzach, a każda z nich tak samo brzydka. Jedna rada. Proszę wybrać się do gabinetu psychiatrycznego Jeśli to nie pomoże to służę pomocą, i postaram się głupotę z łepetyny wyrzucić
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Panie Cichy. Dobrze Pan wie że towar może być na stanie w momencie wystawienia aukcji. Lecz może ktoś go zakupić np. odbierając osobiście. Aukcji wolę nie likwidować bo jest szansa że mogę go mieć ponownie w ciągu kilku dni. Dlatego wolę aby wcześniej zadano mi pytanie czy jest dostępny w danej chwili lub w jakim czasie mogę go mieć ponownie.
    Ostatnio edytowane przez Gandini ; 21-05-2009 o 20:52 Powód: Automerged Doublepost

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów