Ogólnie widzę transakcja na poziomieA klient, cóż, awanturujący się, nie dość, że ma tanio, to jeszcze gwarancję by chciał i instrukcję. W tyłku się przewraca
![]()
Ogólnie widzę transakcja na poziomieA klient, cóż, awanturujący się, nie dość, że ma tanio, to jeszcze gwarancję by chciał i instrukcję. W tyłku się przewraca
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Krzyzzzzz ale to chyba jego sprawa to raz czy chce wybierać czy nie? Ty chciales zrezygnować z zakupu on wykasował zamówienie. Chciałeś zakupić nikona, zalogowels sie na forum canona i to dzisiaj tylko po to aby wylać swoje żale bo ktoś miał taniej sprzęt na allegro niż inni i go nie zdołałeś kupić z pewnych względów które tobie nie odpowiadały? Sorry kolego ale jeżeli chcesz mieć wszystko tak jak sobie życzysz to zapraszam do sklepów stacjonarnych takich jak MM , czy Saturn w przypadku problemu wszystko rozwiazesz, nawet super sklepy internetowe sprowadzaja sprzet zza granicy i zdarzaja sie zawirowania z gwarancją. Ochłoń, ogarnij się i przestań się żalić
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Wyluzujcie się ludziska, co go tak bronicie, z jego rodziny czy co...- przez dwa lata żadnego ruchu w temacie a tu nagle tyle odpowiedzi na mój jeden post
Rozmowa telefoniczna (zarówno przed jak i po zamówieniu sprzętu) z panem Gandini przebiegała kulturalnie, nie rozumiałem jednak na jakiej podstawie w razie problemów ze sprzętem będzie realizowana gwarancja (do tej pory tego nie rozumiemi będę wdzięczny za wyjaśnienie), skoro sprzęt jest kupowany w Niemczech ze sklepu x (właściwie to nie wiem czy ze sklepu, bo pan Gandini lakonicznie stwierdził, że towar kupuje od ludzi którzy kupują go w Niemczech i przywożą go do Polski, nic więcej nie chciał wyjaśnić) to oprócz gwarancji którą stempluje pan Gandini, powinienem chyba dostać paragon ze sklepu w Niemczech, pan Gandini stwierdził że nie, że gwarancja jest realizowana tylko na podstawie jego paragonu i gwarancji którą on stempluje. Więc załóżmy że ja zakładam sobie sklep z aparatami, następnego dnia jadę do Niemiec, kupuję w tamtejszym sklepie aparat, przywożę go do swojego sklepu i kolejnego dnia sprzedaję Kowalskiemu wystawiając mu paragon i stemplując gwarancję swoją pieczątką i nie wydając niemieckiego paragonu, nie muszę mieć jakieś umowy z serwisem Nikona żeby honorowali gwarancję podbitą przeze mnie?
I to jest jedyna rzecz którą się chciałem dowiedzieć od pana Gandiniego: czy ma pan umowę z serwisem nikona, czy też dołącza pan paragon(gwarancję) wystawiony przez sklep Niemiecki?
Na pytanie to nie otrzymałem odpowiedzi, tylko stwierdzenie że truję du... i że on takich klientów nie chce
Napisałem więc jeszcze tylko maila żeby mi nic nie przysyłał, w razie gdyby jednak przysłał i później twierdził że nie wywiązałem się z zamówienia
A to czy to jego sprawa czy chce wybierać klienta czy nie, odpowiem pewnie że jego sprawa, ale skoro twoim zdaniem GalaktycznyMuczaczo tak się powinno rozmawiać się z klientem, nawet najbardziej upierdliwym, to zakładam że albo jesteś bezrobotny albo masz tyle kasy ze masz wywalone na wszystko i wszystkich
W swoim poście nigdzie nie doszukałem się wyżalania z mojej strony, nie twierdzę także że towar który sprzedaje pan Gandini jest zły, stwierdziłem tylko że pan Gandini to nerwowy chłop,
zauważyłem temat z prośbą o ocenę sklepu pana Gandiniego i taką ocenę wystawiłem, może ona się jeszcze komu przyda przed zakupem w ww sklepie
Pozdrawiam wszystkich i ogólnie życzę więcej luzu, peace
Kupowałem kilka razy u Gandiniego i zero problemu. Idzie się dogadać z ceną czy wymianą, gwarancja jest honorowana na Żytniej.
Ogólnie mogę polecić.
Ja właśnie zbudowałem zaufanie u Pana Gandiniego kupując kolejno 6d i Sigmę 35, w dodatku po cenach nieco niższych niż u konkurencji. Osobiście polecam.
Ja u niego kupilem 1dx i 24-70 l ii nawet casback byl![]()
Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |
Ja również mogę polecić tego sprzedającego. Kupowałem poza alle... wszystko w najlepszym porządku!
Osobiście kupiłem u Pana FotoGandini 6D + 24-70L II i żadnych problemów podczas transakcji nie było. Towar nowy wraz z fakturą (objęty programem CashBack).
bronimy bo tu sami zadowoleni klienci
a skoro nie rozumiesz co się do ciebie mówi (prościej przecież było zadzwonić do serwisu i się dowiedzieć, ale po co) to kup sobie w MM
facet ma doswiadczenie i woli upierdliwców omijać i ja mu się nie dziwię
Osobiście nie bardzo widzę sens kupowania od TIPów jak Gandini, którzy jeszcze sprawiają wrażenie jakby nie zależało im na kliencie (to moje obserwacje z kilku kontaktów moich znajomych z TIPami, są tożsame z powyższymi obserwacjami Krzyzzzzzzzzzzzzia). Tylko nieco taniej (no bo co to jest 200-300 zł na korpusie za 6 tys., nie wspominam że z "regularnym" sprzedawcą często również można się dogadać w kwestii nieco niższej ceny), a sprzęt niewiadomego! pochodzenia, nie do końca jasne warunki transakcji, rodzące obawy o domniemane problemy z gwarancją czy serwisem. Najbardziej nie odpowiadałoby mi niewiadome pochodzenie sprzętu (vide "od ludzi którzy kupują w Niemczech"! - czy nikogo to nie odstręcza od zakupu?), wręcz bałbym się o jakieś "refurbished", uszkodzone, wycofane i naprawione, bądź kupione gdzieś w nocy od Turków. To tylko moje przemyślenia i decyzje, do których mam prawo, a które przedstawiają inny pogląd na kupowanie od TIPów niż forumowy mainstream, więc z luzem.![]()