Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 197

Wątek: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie

uks3091
    Guest

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek i dowiaduję się tutaj bardzo ciekawych rzeczy, w takim razie w sposób naturalny rodzi się pytanie: jaki dowód sprzedaży przedkłada wyżej wymieniony Pan Gandini?? Jeśli nie jest to faktura to MUSI być polski paragon z kasy fiskalnej (każda sprzedaż musi by poddana fiskalizacji i ewidencji - nie ważne w jakiej formie, tzn. czy jest to faktura vat, faktura vat marża czy właśnie zwykły paragon)

Czy osoby które zakupiły sprzęt od jak rozumiem firmy Gandini otrzymały polski paragon fiskalny/fakture vat/fakture vat marżę w przypadku sprzętu używanego?? Jeśli nie to jestem ciekawy czy dana osoba, która dokonała takiego zakupu rozliczyła się z właściwym dla swojego miejsca zamieszkania Urzędem Skarbowym w zakresie podatku od czynności cywilno prawnej (2% PCC), która dotyczy KAŻDEGO zakupu powyżej kwoty 1001,00 PLN i jest po stronie Kupującego.

Sprawa jest rozwojowa i wymaga dalszego, wnikliwego zainteresowania z naszej strony.
    Ostatnio edytowane przez uks3091 ; 14-10-2009 o 13:24

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    W sumie to niepotrzebnie zaangażowałem sie w ten wątek bo chciłem jedynie napisać, że w moim przypadku cała transakcja z Gandinim odbyła sie OK. Ja osobiście go polecam. Denerwuje mnie tylko ten stadny atak na człowieka który faktycznie dał sie niepotrzebnie ponieśc emocjom, a którego przeszłośc handlowa na allegro jest jak dla mnie bardzo udana.
    [...]
    Dac poniesc sie emocjom mozna raz, lub dwa. A nie konsekwentnie przez pol watku bluzgac na ludzi (w tym Bodajze po banie pisal pod innym nickiem). Rozumiem, ze Ty masz pozytywne doswadczenie z tym ""Panem", ale sa tacy (w tym Ja), ktorzy wola zakupy z kims o wyzszym poziomie kultury osobistej.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A ja myślę, że się niektórzy za bardzo nudzą w pracy i piszą głupoty.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Denerwuje mnie tylko ten stadny atak na człowieka który faktycznie dał sie niepotrzebnie ponieśc emocjom, a którego przeszłośc handlowa na allegro jest jak dla mnie bardzo udana.
    "Ponieść emocjom" - OK, bym zrozumiał, gdyby to był jednorazowy wyskok. Przeczytaj jednak wszystkie jego posty (13), sprawdź daty tych postów...
    Mi to nie wygląda na jednorazowe 'poniesienie emocjami' a raczej że ten typ tak ma.
    Jeśli ktoś jest z zasady gburem to nie ma co go w tym kierunku bronić. Za to ktoś, kogo poniosły emocje potrafi przepraszać za swoje wybuchy... zamiast pisać kolejne i tylko takie obraźliwe posty w tym samym tonie.

Wypadłao by sprawdzić czy faktycznie ktoś ma jakieś negatywne komentarze bo w tym wypadku to zwykłe oczernianie bez podstaw:

http://www.allegro.pl/show_user.php?search=gandini

Życzyłbym każdemu ze sprzedających na allegro takiego konta !!!
    Negatyw można usunąć "za porozumieniem stron" . Nie wnikam w jaki sposób i z kim się porozumiał, ale być może mu się udało.
    To że teraz nie ma negatywów nie znaczy że nigdy nie miał.

Poza tym negatywne komentarze na Allegro mają niewielką wartość bo są zbyt rzadko wystawiane - głównie w obawie przed komentarzem odwetowym. Fajnie by było gdyby było jak na ebayu - że Sprzedający nie może Kupującemu odwdzięczyć się negatywem...
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 14-10-2009 o 18:30 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Negatyw można usunąć "za porozumieniem stron" . Nie wnikam w jaki sposób i z kim się porozumiał, ale być może mu się udało.
    To że teraz nie ma negatywów nie znaczy że nigdy nie miał.
    Z tego co się orientuję, to komentarz usunięty 'za porozumieniem stron', dalej jest widoczny na karcie użytkownika, tyle, że przekreślony i nie jest wliczany
    do punktów allegrowicza.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Coś już napisał Awatar _fiolek

Domyślnie

to jak jest w koncu z zakupami u Gandiniego?
    otrzymujemy paragon czy nie?

czy bez paragonu/faktury serwis na żytniej reflektuje gwarancje?

Pzdr

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _fiolek Zobacz posta

Pzdr
    Nie znam serwisu, który honoruje gwarnację bez dowodu zakupu. Zresztą w warunkach gwarancji jest wyraźnie napisane, że jest ona ważna razem z dowodem zakupu.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _fiolek Zobacz posta

Pzdr
    Myślałem , że ten wątek umarł śmiercią naturalną . Ale nieeee .
    Uważam , że z pewnych ( zrozumiałych dla większości ) powodów , powinien być zakończony .
    Masz do wyboru osoby , które znają sprzedawcę - i z dobrej i złej strony . Na PW osoby do których się zgłosisz udzielą Ci odpowiedzi .
    Niektóre końcowe wypowiedzi w tym temacie były - wg mnie - troszkę niesmaczne i niebezpieczne . :rolleyes: Niebezpieczne nie dla mnie .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Wiesz, czasami jest tak, że przymkną oko na brak dowodu zakupu. Tak swojego czasu działał serwis SE, jeśli wpisana data na karcie gwarancyjnej była nie później niż rok od zgłoszenia. Nokia często miała podobnie. Jak jest teraz - nie wiem.
    Wiem jedno - bez dowodu zakupu bym nie kupował nic co niby jest na gwarancji.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Trochę spóźniłem się z odpowiedzą .
    Na Żytniej honorują paragon z zachodu i podbitą gwarancję .
    Sprawdziłem - pytałem . Nawet przesyłałem dokumenty .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów