Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: UWAGA ! fałszywe zlecenia w Warszawie

Coś już napisał
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie UWAGA ! fałszywe zlecenia w Warszawie

Witam
    Ku przestrodze opiszę zdarzenie z dzisiejszego dnia.
    Miła pani opowiadając jak to widziała moje fotki u koleżnki umawia się ze mną telefonicznie na mały plenerek z udziałem jej dzieci , podaje adres dane itp.Kiedy dotarłem na miejsce (środek Warszawy,południe) i zadzwoniłem pod wskazany adres zdziwiona staruszka opowiada że już kolejny raz ktoś ją niepokoi , więc ja w te pędy do samochodu ze sprzętem za grubą kasę w torbie dopadam do auta koło którego widziałem paru napakowanych gości,blokuje zamki i już myślałem że się udało ale przy próbie odjechania okazało się że mam przeciętą oponę.Na flaku dowlokłem się pod pobliski biurowiec gdzie pod okiem ochroniarzy zmieniłem koło i wysłuchałem opowieści o tym że często zdarzają się takie numery w tej okolicy(powiśle) .
    Wniosek z mojej naiwności taki - nigdy nie przyjmujcie zleceń bez osobistego spotkania,spisania danych itp. bo oprócz straconego sprzętu zaliczyłbym jak nie kosę w brzuch to przynajmniej bejsbolem w łeb przy zmienianiu koła.
    pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

well, historia kryminalna po prostu

myślisz, że byłbyś w stanie to zgłosić na policję i sprawdzić numer dzwoniącej?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał

Domyślnie

Normalnie jak czytam o takich rzeczach to mnie krew zalewa. Całe szczęście, że w Twoim przypadku straty są małe.

Ehh szkoda się denerwować bo w tym kraju idąc z aparatem albo posiadając dobry samochód należy pilnować tego jak małego dziecka aby jakiś dupek nie przywłaszył sobie...
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Coś już napisał

Domyślnie

Boże :/... Normalnie krew się mroży w żylach

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Kiedyś znajomy fotograf kupił sobie gaz obronny, razem z jego żoną śmiałem się, że takie cyrki robi. 1.5 miecha później na plenerku z młodymi natrafił na łyse głowy i gdyby nie gaz (użył go) to dzisiaj miałby tylko zakład fotograficzny a aparatu nie miałby.

Osobiście sam teraz kupuje gaz. Dobra sprawa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

niestety, do momentu gdy nie bedzie sie za takie rzeczy up***ac łysych łbow przy samych d***ach (przepraszam za bezposredniosc, ale pisze to co naprawde mysle o tych wrzodach na d***e spoleczenstwa) , niewiele sie zmieni.. przeraza tylko pomyslowosc na nowe sposoby "zarobkowania"

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Dopóki prawo chroni bandytów i złodziei nic się nie zmieni. Weź takiemu w obronie własnej obij ryja, a on oskarży Ciebie o napaść i pobicie.
    "Polska to jest taka dziwny kraj" i puki co, nie widać perspektyw na jakąś poprawę w tejże materii.

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde Zobacz posta

Osobiście sam teraz kupuje gaz. Dobra sprawa.
    A nie lepsza byłaby gazrurka
    Ostatnio edytowane przez sp4xkp ; 02-06-2007 o 22:55 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Polska to jest taka dziwny kraj
    kiedy chodziłem z moim marnym 20D po Saint Denis w aglomeracji paryskiej, żona z przerażeniem zwróciła mi uwagę abym go natychmiast schował, bo zapowiadało się nieprzyjemne spotkanie z miejscowymi rabusiami - w samo południe na głównej ulicy.

Zamiast robić z tego wątku propagandową tubę frustracji o polskiej sytuacji, lepiej porozmawiajmy jak się przed tym bronić, tu czy tam - nieważne.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tak wlasnie nawiazujac do tematu, w lipcu wybieram sie na riviere turecka, wie moze ktos, jak tak jest z bezpieczenstwem?
    Pomijam teren hotelu, ale alnye, side i wizyty na miescie.
    Do tej pory najczesciej odwiedzalem Egipt i tam czulem sie o wiele bardziej bezpiecznie niz u nas.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z gazorurka sprawa nie jest taka latwa bo trzeba miec pozwolenie...ja wiem,ze bez pozwolenia mozna nabyc ale zakladam ,ze my jako po tej stronie barykady przestrzegamy prawa (wszak i kalacha mozna by nabyc na lewo;-) ). Co do gazow to odrazam spray'e. Najlepsze sa male gasniczki (zajmuja miejsce jednego obiektywu) ale zelowe. Mozna ich uzywac w pomieszczeniu a gdy trafimy lysego lba w twarz to pierwszy odruch jaki napastnik robi to proba starcia "tego swinstwa" z twarzy co owocuje tylko wcieraniem zelu w skore:-D efekt piorunujacy. Tak w temacie to w pomyslowy sposob chcieli Cie obrobic, na szczescie ,ze szybko wylapales o co chodzi.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów