Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 89

Wątek: UWAGA ! fałszywe zlecenia w Warszawie

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

Bo Saint Denis pare lat temu zmienilo sie w skupisko tego co bylo kiedys na Pigalaku
    A co do sposobu bronienia sie przed zaczepkami ciekawskich typkow, to polecam tylko jedno - gaz. A z gazow tez tylko jedno - RSG 3. To w wystarczajacy sposob zalatwia sprawe i nie obciaza prawnie. Daje wystarczajaca ilosc czasu na oddalenie sie z miejsca. Wszelkie pomysly na jakies palki, paralizatory, nozyki itp z miejsca radze wywalic do kosza. A najlepiej nie chodzic samemu, tylko sam wiem, ze nie jest to latwe.
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Ludzka perfidia nie zna granic. Widzę, że czasy "normalnych" kradzieży skończyły się. Teraz mamy inteligentnych rabusiów (przynajmniej szefa, który wymyślił wspólny plener, bo dresiarza raczej nie podejrzewam o taki przebłysk inteligencji).
    Ciekawe jest to, że w Polsce jakoś źle się czuję z aparatem na wierzchu, czy późną porą na mieście, a na Słowacji pełny luz. Nie jeden raz spędzałem czas w takich lokalach, że ja pier#%$lę w miedzynarodowym towarzystwie i jeszcze nigdy nie zostalem zaczepiony

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A tak wlasnie nawiazujac do tematu, w lipcu wybieram sie na riviere turecka, wie moze ktos, jak tak jest z bezpieczenstwem?
    Pomijam teren hotelu, ale alnye, side i wizyty na miescie.
    Do tej pory najczesciej odwiedzalem Egipt i tam czulem sie o wiele bardziej bezpiecznie niz u nas.
    Byłem w maju.Zupełne spookooo. Turcy są o wiele przyjaźniejsi dla turystów niż Egipcjanie.Nie są tak nachalni.A w Alanyi chodziłem z moim białaskiem po ulicy i nic mi się nie stało
    A przy okazji takie fotki mozna cyknać :
    Aparat Foto

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał32 Zobacz posta
    Byłem w maju.Zupełne spookooo. Turcy są o wiele przyjaźniejsi dla turystów niż Egipcjanie.Nie są tak nachalni.A w Alanyi chodziłem z moim białaskiem po ulicy i nic mi się nie stało
    A przy okazji takie fotki mozna cyknać :
    A to super w takim razie, dzieki za info

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

turasy są ok... wbrew obiegowym opiniom opartym czesto na niemających podstaw stereotypach turcy to niegłupi i przyjazny naród a nie jak niektorzy twierdzą kretaczy i brudasów...

ok inna kultura ale jak sie nie bedzie im z butami w zycie wchodziło nie naruszało ich norm to nic człowiekowi nie grozi bo turek przede wszystkim nastawiony jest na robienie kasy a jak turysta nie bedzie sie czuł bezpiecznie to turek kasy nie zarobi a co jak co ale handlowac to oni tam potrafia
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvers Zobacz posta
    A z gazow tez tylko jedno - RSG 3.
    Gdzie takie cudo można kupić, bez obawy że ci wcisną jakąś podróbę ?

Dopiero zaczyna Awatar mantiz
    Miasto
    Gorzów?

Domyślnie

arobron.pl jest sklepem godnym zaufania;] (nie zaplacili mi za to:P)

Coś już napisał Awatar acekd
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam
    Co do Turcji i bezpieczeństwa, to po wielokrotnym pobycie stwierdzam, że:
    1. Turcy są bardzo przyjaźni, dają się fotografować w sklepie, na bazarze (czują w tym interes) na ulicy – nie bardzo, zwłaszcza kobiety – wiadomo religia,
    2. kradzieże nie zdarzają się, do lat 30. ucinali za to rękę. Niezależnie od pory dnia, nawet nocą, niezależnie od rejonu turcji jest bezpiecznie, nawet bardzo, może trochę mniej w znanych kurortach, a to ze względu na „różnych” turystów
    3. fotografować można wszystko, nawet obiekty wojskowe, pytanie o zgodę wywołuje zdziwienie,
    4. trzymać się z daleka od meczetów, zwłaszcza w niekompletnym stroju, fotografowanie modlących się jest nietaktem i wywołuje sprzeciw - nie modlącego ale postronnych. Nie dotyczy to Stambułu, tam turcy oswoili się z natarczywością turystów
    5. uważać na drogach, przepisy o czerwonym świetle, pierwszeństwie, a nawet o prawostronnym ruchu, obowiązuję, ale........ O dziwo widziałem tylko jeden wypadek, notabene francuskiego turysty
    6. drogi główne – standard „europejski”, boczne – „polski”
    7. Turcy uwielbiają dzieci – moja mała wnuczka zapłakała na bazarze, dostała owoce i zabawkę jako „Geschenk” a ja jeszcze coś utargowałem z ceny (chyba???!!!)
    8. co do poglądu, że turcy to brudasy: z historii – w europie kąpali się zwyczajowo raz do roku, to w Turcji codziennie chodzili do łaźni (tureckiej!!!), współcześnie – wystarczy odwiedzić „publiczną” służbę zdrowia, nie mówiąc o szpitalach (najwyższy europejski poziom)
    9. Turcja jest wspaniała.

Coś już napisał
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    well, historia kryminalna po prostu

myślisz, że byłbyś w stanie to zgłosić na policję i sprawdzić numer dzwoniącej?
    Numer oczywiście "zdrapkowy" i pewnie do każdej roboty kupują nowy, więc szkoda chyba marnowania czasu na komendzie.Niepokoi mnie natomiast wzrost inteligencji tych bandytów którzy prawdopodobnie wybrali mnie przeglądając strony internetowe z " Fotografią ślubną " na której nieopatrznie w celach marketingowych pochwaliłem się 5D i L-kami.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Acek D a jak wyglada sprawa z nachalnoscia tureckich malolatow?? Moja dziewczyna to blondynka i nie chce tam pojechac i musiec sie stresowac...
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów