Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Czyżby nowe ceny z Canon Polska na 5D ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    W dniu dzisiejszym kupiłem nowe 5D z Canon Polska (papiery, gwarancja, F-vat, wszystko legal) za cenę 8.000 zł. Wychodzi tylko o dwie, trzy stówki drożej od ściąganych z zagranicy. Moim zdaniem taka róznica jest pomijalna i nie ma co oszczędzać na 3% ceny aparatu. Pytanie tylko czy to już na stałe czy tylko chwilowa obniżka (promocja?) ?
    a co powiecie o tej cenie na 5D..
    http://allegro.pl/item199622048_cano...ez_580zl_.html
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    no ja tu nie widze ze w cenie jest FV...

Robson01, gdzie kupowałeś...??
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 08-06-2007 o 09:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no ja tu nie widze ze w cenie jest FV...

Robson01, gdzie kupowałeś...??
    Marku - robson kupil te puszke z rozdziewiczonego zestawu z 24-105 i stad dobra cena (znaczy wcale nie taka juz rewelacyjna, skoro rozkompletowane). Tez juz pytalem
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A dlaczego niby "nie taka dobra", co ma do tego fakt że pudełko jest trochę większe. Tym bardziej, że od czasu promocji Canona 5D występuje tylko w zestawach. Nawet te z UE są rozkompletowywane. Wiem bo mogłem taki kupić właśnie o te 200-300 zł. taniej, więc uznałem że taka różnica w moim przypadku nie ma znaczenia biorąc pod uwagę inne korzyści.
    Marekb aparat kupiłem w Kielcach - jak wcześniej pisałem pełen legal.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    A dlaczego niby "nie taka dobra", co ma do tego fakt że pudełko jest trochę większe. Tym bardziej, że od czasu promocji Canona 5D występuje tylko w zestawach. Nawet te z UE są rozkompletowywane. Wiem bo mogłem taki kupić właśnie o te 200-300 zł. taniej, więc uznałem że taka różnica w moim przypadku nie ma znaczenia biorąc pod uwagę inne korzyści.
    Marekb aparat kupiłem w Kielcach - jak wcześniej pisałem pełen legal.
    "nie taka dobra", bo mozna juz kupic w tej cenie body nie pochodzace z rozkompletowania zestawu kitowego (wlasciwie taniej - patrz posty wyzej)
    (wychodzi tez z tego, ze jednak 5d nie wystepuje _tylko_ w zestawach...)

co do pudelka - to ma do tego tylko tyle, ze sprzedawca zarobil na rozkompletowaniu i sprzedaniu drozej obiektywu - stad miales dobra cene na sama puszke. Co ma drugie do tego - masz pol zestawu, gwarancja jest na zestaw (czepiam sie, na zytniej pewnie przyjma, ale zawsze). Trzecie to cashback - ktory z dwojga kupujacych go nie dostanie?

Co nie zmienia stanu rzeczy - Tobie odpowiada ten uklad, cena dobra, nic tylko zdjecia robic
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Po pierwsze to oczywiście że zestaw wychodzi taniej niż pojedynczo, tak było zawsze i tak będzie. Po drugie dowód zakupu mam na aparat a nie na zestaw więc gwarancja jest normalna i nikt (Żytnia) mi łaski nie robi uznając ją, zwrot z Canona również dostanę - mam wszystkie kody nic z pudełka nie zostało usunięte.
    A co do ceny jak napisałeś "patrz wyżej" to przecież zawsze na allegro od Tipa z gwarancją UE było taniej. Pytanie tylko czy w tym przypadku to taka znaczna różnica. Na to każdy musi sobie odpowiedzieć sam.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a dostaniesz od tip fakture Vat..??

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a dostaniesz od tip fakture Vat..??
    Raczej mało prawdopodobne, chyba że ma legalną działalność na sprzedaż sprzętu foto.
    Ale wówczas cena też pewnie byłaby inna. Nie ma nic za darmo.
    Canon

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów