Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Statyw Vanguard MG-4

Rocker
    Guest

Domyślnie Statyw Vanguard MG-4

Witam

Co sądzicie o tym statywie?
    http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=5863

Nigdzie nie mogę znaleźć udźwigu, a chciałbym na niego zakładać 400d + 70-200 f.4? Miałem ten statyw w łapach i przypadł mi do gustu. Może ktoś z was się z nim zetknął i mógłby podpowiedzieć co sądzi. Jeśli nie, to może jakiś inny statyw w podobnej cenie.

Thanks & regards

P.S. Velbon Sherpa wydaje mi się jakiś "delikatny"

Domyślnie

troszeczke nie na temat, ale powiem tak - jezeli ten vanguard wydal Ci sie mniej 'delikatny' niz sherpa (w domysle - 600'tka) to bierz go smialo do tego zestawu. Ja na sherpie stawialem 350D + 100-400 (70-200 to przy nim maluszek) i nie bylo najmniejszego problemu.

Tyle ze w sumie 100-400 ma swoja stopke do statywu, 70-200 nie, a to robi roznice...
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Rocker
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    troszeczke nie na temat, ale powiem tak - jezeli ten vanguard wydal Ci sie mniej 'delikatny' niz sherpa (w domysle - 600'tka) to bierz go smialo do tego zestawu. Ja na sherpie stawialem 350D + 100-400 (70-200 to przy nim maluszek) i nie bylo najmniejszego problemu.

Tyle ze w sumie 100-400 ma swoja stopke do statywu, 70-200 nie, a to robi roznice...
    No właśnie. swoją drogą tej pierońskiej stopki tez nigdzie nie mogę znaleźć. A Vanguard rzeczywiście wydaje mi się solidniejszy. No i głowica metalowa!
    Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Odradzalbym mam taki MG-3. Z lekkim obiektywem jakos bedzie, z ciezszym (a 70-200 do takich bym juz zaliczyl) jest klopot. Po pewnym czasie nie bedzie trzymal ustawien. Teraz mam go pod lampe :-) .

Rocker
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Odradzalbym mam taki MG-3. Z lekkim obiektywem jakos bedzie, z ciezszym (a 70-200 do takich bym juz zaliczyl) jest klopot. Po pewnym czasie nie bedzie trzymal ustawien. Teraz mam go pod lampe :-) .
    Heh, no to ja już całkiem zgłupiałem. Dużo osób poleca Sherpa ale... No właśnie, ale! Mi ona się wcale nie podoba, więc Sherpa odpada.
    Jeśli mogę prosić o radę co kupić za ok 300zł. Na razie nie przewiduję zakładać nic cięższego niż już wymieniłem, jedynie dodatkowo będzie grip no i lampa oczywiście.

Z góry dzięki i pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów