Prosze wszytskich o rade czy warto kupic obiektyw jak w temacie?? Posiadam Canona D20 oraz EOSa 30 i chcialbym aby obiektyw dzialal z cyfra i z analogiem. Prosze o sugestie konturencyjnych obiektywow i o opinie uztkownikow tego modelu Sigmy.
Prosze wszytskich o rade czy warto kupic obiektyw jak w temacie?? Posiadam Canona D20 oraz EOSa 30 i chcialbym aby obiektyw dzialal z cyfra i z analogiem. Prosze o sugestie konturencyjnych obiektywow i o opinie uztkownikow tego modelu Sigmy.
za ile?
na optyczne.pl maja o nim bdb zdanie. Ma HSM mysle ze za 1500 warto ! !
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Ja miałem wersję bez DG - była tragiczna. Może poprawili. Czy jednak na tyle żeby było warto brać? Na pewno trzeba sprawdzić przed zakupem,
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mam to szklo, kupilem je za ok 1000 zl ale na firme, z vatem bylo cos kollo 1400 zl, za ta cene moim zdaniem warto bo wypada baaardzo przyzwoicie.
Na 17mm ostra od 2.8 ( przynajmniej moj egzemplarz ) przy 35mm trzeba juz przymykac do 5.6 i jest ok. Mowie tu o moich wlasnych amatorskich odczuciach!
HSM...hmm, mega super szybki to nie jest ale radzi sobie swietnie do tego FTM, przydatna sprawa. Co do problemow z AF... ja nie zanotowalem takich zadnego FF?BF
Zamienilem Tamrona 28-75 f/2.8 (naprawde fajna ostra sztuke) na to szklo i jestem zadowolony. Mam szroki kat, zakres bardzo mi pasuje ( no moze moglo by byc do 50) a spadku jakosci nie widze, ale ja nie robie ogromnych powiekszen nie sprzedaje zdjec do agencji itd. itp.
Ja moge polecic... ale jak masz mozliwosc to wpadnij do ktoregos z Sigma Pro Centrum ( tu masz namiary ) - wypożycz, strzel troche fot przez 3 dni i sam zdecyduj.
EDIT:
A co do analoga, dla mnie to tez byl warunek konieczny do spelnienia. Jak na razie zwariowalem na punkcie 17 mmCo do jakosci itd. sie zobaczy jak sie zrobi odbitki, narazie nie mialem czasu.
Ostatnio edytowane przez SimOn! ; 02-06-2007 o 13:39
podpis...
Skorzystaj z Sigma PRo Centrum. Za kilkadziesiąt złociszy pożyczają obiektyw na 3 dni.
Na pewno lepiej sam sobie odpowiesz po zdjęciach niz czytając opinie(oczywiscie też b.cenne)
No tak kolega wyżej już nadmienił.
Ostatnio edytowane przez Rafał32 ; 02-06-2007 o 14:17
Aparat Foto