no ja też muszę z ojcem pogadać o rozwoju mojego interesu![]()
no ja też muszę z ojcem pogadać o rozwoju mojego interesu![]()
jak patrze na stopce towersivego to mi slina na klawiature leci. I jeszce jedno jak juz masz swoje Volvo to porob mu zdjecia i pochwal sie - moga byc wlasnie 5d + 85L
Co do mnie to nie mam takich pieniedzy zeby miec oba i 5d. A ostatnio kupilem Sigme 30/1,4 w ktorej sie zakochalem. na FF musialbym miec 50/1,2 - na co dodatkowo mnie nie stac (1,4 odpada mialem i jest slabiutka szcegolnie ponizej 2,0 - przeszlony ktorej czesto uzywam).eqw 135mm pasuje mi do portretow jak ulal (50 na cropie jest troszke za szeroko). Uwielbiam tez jasnosc - im jasniej tym lepiej wiec 1,2 mnie strasznie kreci. ciezar mi nie przeszkadza nawet lubie takie klocki. Podsumowujac jestem w stanie dla S30/1.4 (lub jeszce lepiej C35/1,4) i 85L zostac przy cropie do tego jeszce rewelacujny 10-22 i pelnia szczescia. Choc z drugiej strony rozdzielczosc 5d powala a 135L tez jest rewelacyje. no sam juz nie wiem w ktorym kierunku isc. Dodam jeszce ze nie czekam na zadnego nastepce ani 30d ani 5d aparaty te sa dla mnie w sam raz.
Ostatnio edytowane przez trampek ; 02-06-2007 o 10:42
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Chwalić się niczym nie zamierzam, pisze w swoich ogłoszeniach dla czego sprzedaję by uniknąć tych pytań później a to jak wygląda moje autko zachowam dla siebie (dobrze mi z tym że stoi) a nie jedzie na wschód
Gdybym miał podobny dylemat do ciebie to 5D i 135/2 głównie dla tego iż matryca w 5D daje dużo lepsze efekty niż z cropowego brata, a jak będziesz miał sporo zleceń to 85/1.2 szybko do plecaka wskoczy.I nie trzeba się ślinić tylko wystarczy tym co sie ma popracować
Tak zachowuje sie 85 i jest to szkiełko strike studyjne na 5D w cropie może być czesto za wąskie.
135 to znowu na 5D szkiełko strike plenerowe.
Ostatnio edytowane przez towersivy ; 02-06-2007 o 11:21
Mam nadzeje ze mojego postu nie odebrales opatrznie - chcialem tylko napisac ze zazdroszcze (nic na to nie poradze) ci sprzetu to wszystko. co do zdjec jakbym mogl cie prosic o zdjecia 85L na 1,2 i 5d bylbym baaardzo wdzieczny. jakies orginaly jakby mozna bylo tez na maila. dziekuje z gory.
trampek - nie odebrałem opacznie, dodałem emotka ale może nie tegomam na kopie w domu same resaziy, ale pełne rozmiary podeśle ( spakowane i wrzucone na rapidshare) ale zdjęć przy /1.2 raczej policzę na palcach główne przeznaczenie to studio i przymykanie, jak dostane nową sztukę (około piątku) mogę nawet mały teścik strzelić, i podesłać to o co poprosisz.
Pzdr.
Moj znajomy ma ta trojce i razem z 5d+grip kazdy obiektyw jest dobrze wywarzony i nie czuc tego ciezaru.
Trampek na Twoim miejscu bralabym 5d+135 bo to swietna ogniskowa a zyskasz plastyke obrazu, wieksza matryce i to wszystko co fabryka dala do 5d![]()
A jesli jeszcze nie sprzedales 85/1.8 to zostaw to szkielko bo przeciez na 5d fajnie sie spisuje.
pzdr
chciałbym miec taki dylemat:wink: -osobiście choruje na 135/2L-bardzo przyzwoite szkło jesli chodzi o portret-moze kiedys zamienie 85/1.8 na 85/1.2 L ale to kwestia długiego okresu-najlepiej mieć 85 i 135
Licze z wdziecznoscia
Ale przeciez 85L jest np 1,5EV jasniejsza! ! ! ! ! - nie jest to bez znaczenia. Wiem jak czasem 1,8 jest za ciemnie w kosciele , 1,2 rozwiazalo by sprawe. poza tym jeszce mniejsza GO - co lubie. Co do 85 USM nigdy nie powiedzialem zlego slowa na jego temat - wrecz przeciwnie ale ciagnie mnie do jasnosci.
rozumiem kolege-jasnosc to podstawa szcegółnie w kościele-czasem takze mi brak swiatła, ale jakos trzeba sobie radzic-pewnie ,ze lepiej miec zapas swiatła....