Ten wątek zaczyna się robić coraz ciekawszy...
Ten wątek zaczyna się robić coraz ciekawszy...
A co do "nie ruszał się" to jest taki sposób stosowany (ponoć) często przez "makro-fotografów" - Szpilką unieruchomić owada.
przy takim powiększeniu pewnie będzie widoczny otwór po szpilce więc nie polecam i do tego boli
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Można wykadrować tak, aby otwór nie był widoczny. Jak wbije się szpilkę w korpus, a robi się "portret" to raczej nie będzie widać narzędzia morduprzy takim powiększeniu pewnie będzie widoczny otwór po szpilce więc nie polecam
Pytanie tylko, czy robaczki odczuwają ból?do tego boli
Ślubna
No i niestety N.
A mi się wydaje, że "mózg" owada, a właściwie układ nerwowy, jest zbyt prosty aby wytworzyć tego typu impuls. Zależy jeszcze o jakim insekcie mówimy, ale jakoś nie widziałem nigdy muchy "skręcającej się" z bólu.oczywiscie ze tak
No, ale Ja biologię miałem dawno temu i mogę się mylić.![]()
Ślubna
No i niestety N.
ciekawe co będzie jak opowieści o reinkarnacji są prawdą
robakomordercy
kiedyś dokarmiałem pająka żeby zrobić zdjęcie - do dziś mam wurzuty sumienia![]()
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
No jak to co? Będzie wiedział jak to jest być po drugiej stronie obiektywuZamieszczone przez Bebesky
Dlatego ja fotografuję ludziZamieszczone przez Bebesky
![]()
Ślubna
No i niestety N.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Zamieszczone przez Zigi
Dobrym słowem i pyszną kawą lub herbatą![]()
Ślubna
No i niestety N.