Nie warto - bo to prawie 50% - z a c o ? Za nowszy numerek?E-TTL II i tak masz....Wydaj tę kasę na coś pożytecznego - a nie na szpan: mam ostatni model.No chyba że myślisz: jak się pokaże coś nowszego to opchnę to - wtedy...
Nie warto - bo to prawie 50% - z a c o ? Za nowszy numerek?E-TTL II i tak masz....Wydaj tę kasę na coś pożytecznego - a nie na szpan: mam ostatni model.No chyba że myślisz: jak się pokaże coś nowszego to opchnę to - wtedy...
Ostatnio edytowane przez hekselman ; 28-01-2006 o 01:36
Zamieszczone przez hekselman
Masz opisane w tym watku... nie zaczynajmy od nowa.
Lampa błyskowa EF-500 DG Super cena na od 960 do 1300 pln. Link do strony produktu:
http://www.sigma-foto.pl/index.php?o...p=page&SubMenu
zastanawiam się nad wyborem do 350tki...
Używał ktoś jej??
Ostatnio edytowane przez radwakon ; 29-01-2006 o 16:07
ja posiadam obie lampy i poza szybkoscia ladowania nie zauwazam rozycy - pomijajac wyglad.. 580ex jest zgrabniejsza i nie trzeba recepturka zaczepiac bialego papierka - co moze i wydaje sie malo potrzebne.. ale ja to stosuje nagminnie
obecnie 550 uzywam zazwyczaj na slave - dopelniajac ekspozycje
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
A co powiesz na to by uzywac wyszukiwarki PRZED zadaniem pytania?Zamieszczone przez radwakon
Ten watek dotyczy konkretnego porownania dwoch modeli lamp Canona. Watkow o Sigmie jak i porownywania jej zarowno z 550EX ajk i 580EX jest calkiem sporo.
Ot np tu:
http://canon-board.info/showthread.php?t=2728
Wpisałem w wyszukiwarke i nic mi nie znalazła!! A nie znam tak dobrze wszystkich wątków z tąd moje pytanie. Pozdrawiam.Zamieszczone przez Vitez
Cwicz... ja wszedlem w zaawansowane wyszukiwanie, wpisalem Sigma, zaznaczylem tylko po tytulach, zaznaczylem podforum Obiektywy i Lampy blyskowe i na przestrzeni ok 6 stron znalezionych wynikow znalazlem ze 3 ciekawe watki...Zamieszczone przez radwakon