-
Bardzo mi przykro ale jesteś w błędzie i nie chcesz przyjąć konkretnych argumentów do głowy: W TYM SYSTEMIE DLA DEDYKOWANYCH SZKIEŁ NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK CROP! GDYŻ JEST TO SYSTEM CAŁKOWICIE CYFROWY, SZKŁA SĄ PROJEKTOWANE WYŁĄCZNIE DO TEGO SYSTEMU I TEJ WIELKOŚCI MATRYCY ZARÓWNO WIELKOŚĆ FIZYCZNA JAK I STOSUNEK BOKÓW 4:3. SĄ STEROWANE CAŁKOWICIE ELEKTRONICZNIE CROP W NICH WYNOSI 1:1 więc go nie ma.
Szkła niezależnych producentów oraz starej optyki manualnej OM daje dopiero Crop X2 czego ty pojąć niestety nie możesz. 4/3 to konstrukcja całkowicie cyfrowa obiektywy mają większą rozdzielczość dostosowaną do możliwości matrycy poczytaj sobie na Olympus E system, nie jest to analogowo cyfrowa hybryda jak u pozostałych producentów gdzie Crop wynosi 1,5 czy 1,6 nieważne.
Ponadto nie sądż że miałeś więcej optyki w rękach niż ja bo nie wiesz z kim masz do czynienia, i ty mnie sprowokowałeś pierwszy swoim niegrzecznym wstępem.
Dodam jeszcze że 1ds z pełnowymiarową matrycą to też hybryda bo musi korzystać z większości analogowych obiektywów, pewnie niedługo to się zmieni i zrobią coś podobnego do 24 - 70 f2,8 z odpowiednią do tego sprzętu rozdzielczością.
Podejrzewam że nie masz pojęcia jak wyglądają możliwości rozdzielcze w tym systemie, którego obrońcą nie jestem, gdyż pracowałem na Canonie od zawsze, po prostu nie lubię jak ludzie o małej wiedzy wypisują bzdury, a następni je powielają.
Odnośnie podanego przeze mnie forum to jesteś w błędzie że ja i osoba która tam pisze posty to jedność, ale ma z kogo czerpać wzorce.
Przeczytaj sobie jeszcze raz dokładnie na Dpreview, napewno się nawrócisz .
Bez odbioru.
Uprawnienia umieszczania postów