Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Coś ala nikonowy kit do D70s ale pod Canona?

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Ja będe cię namawiał na Tamiego 28-75 szkło bardzo dobre a koszt około 1100-1200zł. do tego w zakresie 18-28 masz kita który po domknięciu jest nawet dobry. Co do M42 wszystko fajnie ale nie ta szybkośc

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Jak przeżyjesz bez AF to pewnie że warto Z dyndalionem też różnie jest.
    Wcale tak pewnie nie działa to potwierdzenie w szerokim zakresie przesłon.
    Poczytaj, ludzie mieli z tym problemy.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Co do potwierdzenia ostrości to koszt 200zł taki takumar też 200-250zł to ja juz wole kupić 50 1,8 canona.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

W ten sposób nie ma co porównywać bo dyndaliona kupujesz raz, powiedz że do samej 50 się nie opłaca ale z czasem jak byś chciał tele czy makro to np masz bardzo dobre szkła Sonar 135 lub Wołne9 makro.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

michal.s jak widac po podpisie mam kilka szkiełek m42 i radze sobie bez potetwierdzenia ostrości dośc fajnie jednak wg mnie sprawny AF jest duzo szybszy.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja też używam kilku szkiełek z m42 i tez sobie radze z ostrością Potwierdzenie ostrości czasem by się przydało ale da się przeżyć bez niego.
    Jeśli chodzi o AF to uważam że jest to dużo lepsze niż kręcenie pierścieniami na obiektywie, nie należy zapominać że trzeba kręcić nie tylko ostrością ale również i przysłoną

M42 to jakiś tam kompromis, dobre szkła za mała kasę, ale wymagają więcej uwagi niż systemowe szkiełka z AF.

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Co do małej kasy za M42 to bym się nie zgodził.Wystarczy pośledzić trochę aukcje żeby się przekonać, że handlarze skutecznie podbijają cenę każdego bardziej interesującego szkła.Druga sprawa to fakt, że szkła te w większości nie są już produkowane a zapotrzebowanie na nie wciąż wzrasta wraz z liczbą kupionych przejściówek.A tu już nie trzeba być geniuszem ekonomicznym by odkryć, że wzrastający popyt + stała podaż = wzrost cen. Długo polowalem na tego Takumara 1.4/50 ale niestety cena jego dawno przekroczyła 400zł na allegro. Wkońcu odpuściłem go sobie i kupiłem plastikowego Canona 50/1.8 i jestem z niego bardzo zadowolony. Ostrość Ok, bokeh jak dla mnie akceptowalny choć wiem, że co niektórzy narzekają na niego. No i jest AF

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Dokładnie wystarczy zobaczyć na ceny Sonara 135, 2-3 miesiące temu dosłownie 300-350zł teraz 350-400 szok:/

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Spróbuj kupić Sonnara 180 lub 200

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Poszukajcie sobie na forach internetowych poświęconych M42, tam można kupić szkiełka jeszcze w normalnych cenach

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów