Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Porównywarka ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niekoniecznie. Chodzą ploty, że Canon coś pogrzebał w 17-40 i te nowsze egzemplarze są inne od straszych. Nie wiadomo kiedy robili ten test. Zresztą bodajrze Vitez pisał (teraz już nie pamiętam), że miał 17-40 który był mydlany aż miło, a z kolei kity też się różne zdarzają.
    Tyle ze u mnie egzemplarz nowszy (2005 rok) byl bardziej mydlany i aberracyjny niz starszy (2004 rok) . Wg mnie wada egzemplarza jednak a nie roku produkcji.

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na tej porównywarce rzeczywiście czasami "kwiatki" wychodzą, myślę sobie jednak, że to wina nierównych egzemplarzy szkieł canona

maxbmx - robiłem taki test od razu po kupnie 17-40 - wygląda na to, że trafiłem na dobry egzemplarz L-ki, ale widać jest z nimi różnie
    detale w tym wątku, mój post jest ostatni

czołem
    lepsze jutro było wczoraj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tyle ze u mnie egzemplarz nowszy (2005 rok) byl bardziej mydlany i aberracyjny niz starszy (2004 rok) . Wg mnie wada egzemplarza jednak a nie roku produkcji.
    Nie mam nic na poparcie tezy o tych rzekomych poprawkach także bardzo możliwe że jest jak piszesz.

Cytat Zamieszczone przez Allensteiner Zobacz posta
    na tej porównywarce rzeczywiście czasami "kwiatki" wychodzą, myślę sobie jednak, że to wina nierównych egzemplarzy szkieł canona

maxbmx - robiłem taki test od razu po kupnie 17-40 - wygląda na to, że trafiłem na dobry egzemplarz L-ki, ale widać jest z nimi różnie
    detale w tym wątku, mój post jest ostatni

czołem
    Ja w sumie też na swój 17-40 nie narzekam. Miałem drugi z rok straszy (kolegi) w rękach - nie robiłem jakichś szczegółowych testów ale na porównywanych fotkach nie stwierdziliśmy szczególnych różnic.
    Co do testów szkieł to na innych stronach, które tym się zajmują też są takie "wpadki" jak choćby na photozone gdzie niektóre L-ki testują po kilka razy żeby wreszcie trafić na ten właściwy egzemplarz. Jest to trochę niepokojące - to fakt. I jest to też trochę przyczynek do szerszej dyskusji o sensie tego typu testów i porównań.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-06-2007 o 02:31
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów