na tej porównywarce rzeczywiście czasami "kwiatki" wychodzą, myślę sobie jednak, że to wina nierównych egzemplarzy szkieł canona
maxbmx - robiłem taki test od razu po kupnie 17-40 - wygląda na to, że trafiłem na dobry egzemplarz L-ki, ale widać jest z nimi różnie
detale w tym wątku, mój post jest ostatni
czołem
lepsze jutro było wczoraj
Nie mam nic na poparcie tezy o tych rzekomych poprawkach także bardzo możliwe że jest jak piszesz.
Ja w sumie też na swój 17-40 nie narzekam. Miałem drugi z rok straszy (kolegi) w rękach - nie robiłem jakichś szczegółowych testów ale na porównywanych fotkach nie stwierdziliśmy szczególnych różnic.
Co do testów szkieł to na innych stronach, które tym się zajmują też są takie "wpadki" jak choćby na photozone gdzie niektóre L-ki testują po kilka razy żeby wreszcie trafić na ten właściwy egzemplarz. Jest to trochę niepokojące - to fakt. I jest to też trochę przyczynek do szerszej dyskusji o sensie tego typu testów i porównań.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-06-2007 o 02:31
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner