Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Canon 30D i co dalej ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    24-105 do cropa to tak "ni przypiął ni przyłatał"
    Bazujesz na wlasnych doswiadczeniach czy gdybasz mnozac ogniskowe?

Oczywiscie do rozwazan w tym watku - 10-22 + 30D lub 5D + 17-40, bo priorytetem sa krajobrazy i architektura.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja bazuję na własnych doświadczeniach i do tego co potrzebuje kolega to 24-105 na cropie nie jest rewelacyjne. Odradzam też zakup szkła na niepełną klatkę skoro w planach jest 5D. Pozostaje 17-40L i to szkło można kupić ze spokojnym sumieniem.
    A co do tej aukcji to możesz tam kupować w ciemno. Znam faceta osobiście dość dobrze i wiem jacy często upierdliwi są kupujący, którzy by sprzęt darmo chcieli najlepiej. A to jest konkretny gościu mający ciągle kolejki w sklepie (bo ceny ma atrakcyjne) i nie będzie czasu na dziwaków tracił (czasami stoję obok jak się z niektórymi męczy i go podziwiam, ja już bym dawno takiego olał a ten jeszcze nawija). Reasumując kupować możesz tam w ciemno, dogadaj się poza allegro a jakby co to napisz mu, że jesteś od Mariusza z forum Canona to trochę cenę powinien opuścić.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Reasumując kupować możesz tam w ciemno, dogadaj się poza allegro a jakby co to napisz mu, że jesteś od Mariusza z forum Canona to trochę cenę powinien opuścić.
    [OT] Dokładnie tak napisałem (że od Mariusza itd), ale odpowiedzi już się nie doczekałem :-( To było jakoś tydzień temu. Może spróbuję jeszcze raz.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wiesz, ja się czasami przez cały dzień nie mogę do niego dodzwonić. Tam jest takie oblężenie, że idę z pierdołą a czekam 3 godziny bo ma ruch jak na Marszałkowskiej. Facet pracuje na dwa telefony, odbiera pocztę i jeszcze nawija z klientami na GG. A przed biurkiem czeka sobie spokojnie kolejka :-D Jego pomagier w tym czasie tłumaczy coś o aparatach, podaje szkła do "testowania" a najczęściej pakuje sprzęt do wysyłki i lata z tym na pocztę. Więc wcale się nie dziwię, że komuś nie odpisał w tym całym zamieszaniu. Już dawno mu mówiłem, że musi kogoś do pomocy wziąć i nawet powiedziałem kogo :wink: Ma zamiar zwiększyć swoją powierzchnię sklepową i wtedy może będę mu jakoś pomagał. W każdym razie gdybym wziął na siebie ludzi z forum CB i innych podobnych to na pewno byłby większy porządek i na każdy post byłaby odpowiedź.
    Odezwij się jeszcze raz albo po prostu zadzwoń. Jak chcesz to napisz do mnie na PW. Będę tam niedługo to go troszkę pogonię.
    FOTOINKWIZYTOR

Dopiero zaczyna Awatar maciegg
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jeżeli chcesz zostać przy cropie, to gorąco polecam 10-22. Solidne wykonanie i dobre parametry, choć to nie Lka. Jeżeli myślisz o 5D - to tylko 17-40, bo wymieniając body będziesz musiała zmienić szkło a traci się niestety dużo.
    Sam chciałem kupić 17-40 do analogowca, ale mając w rocznej perspektywie zakup 30D, zadłużyłem się i wziąłem od razu 30D z EF-S 10-22. O 5D nie myślę.
    Canon

Coś już napisał Awatar Marylka
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Sama już nie wiem. Znając się dobrze podejrzewam że napewno będę chciała mieć 5D. Choć nie sądze że będzie taniej, dalej to będzie 10-11tyś. Aż takiego parcia na wydanie takiej sumy to nie mam. C 10-20 +30D jak narazie chyba będzie dobrym wyborem . Jeżeli starczy kasy to jeszcze Canon EF 70-200 f/4.0 L USM.
    Canon RP + RF 24-240mm, Canon 6D, 40D, Sigma 10-20mm, EF 50mm f/1.8 II, EF 24-105 mm f/4L, EF 70-200mm f/4 IS

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Już od dawna 5d nie kosztuje 10-11 tys. W chwili obecnej nawet ten z Canon Polska i fakt. VAT można kupić za niewiele ponad 9 tys.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marylka Zobacz posta
    Sama już nie wiem. Znając się dobrze podejrzewam że napewno będę chciała mieć 5D. Choć nie sądze że będzie taniej, dalej to będzie 10-11tyś. Aż takiego parcia na wydanie takiej sumy to nie mam. C 10-20 +30D jak narazie chyba będzie dobrym wyborem . Jeżeli starczy kasy to jeszcze Canon EF 70-200 f/4.0 L USM.
    Jeśli planujesz przejście na 5D, to może lepiej kup 350D w dobrym stanie, a co Ci zostanie zainwestuj w szkła, które Ci zostaną po zmianie puszki.

Odsprzedając 30D po roku sporo stracisz... nie lepiej to włożyć w szkła, które Ci zostaną?
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Co do jakosci wykonania C10-22 i 17-40 to mialem oba w reku w tym samym momencie i oswiadczam ze miedzy tymi obiektywami w zasadzie nie ma roznic jezeli chodzi o jakosc wykonania.tylko dlatego nie jest to L-ka z tego samego powodu co 17-55/2,8 Is - zeby trzymac profi zdala od cropa ! ! !
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Bazujesz na wlasnych doswiadczeniach czy gdybasz mnozac ogniskowe?

(....)
    Mam 17-40 i 24-105 stąd ta opinia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów