Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Wątek: Tani szeroki kat

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

sigma 10-20 - na allegro, raczej najlepsze rozwiązanie.
    widział ktoś konwertery szerokokątne 77mm?
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Miasto
    warsaw

Domyślnie

Czy to musi być zoom?

Jeśli tak, to Tokina 12-24/4. Fajna, w miare ostra, szybki i celny AF, lekkie szkło i wygodnie się nim robi zdjęcia.

Jeśli nie, to Sigma 20/1.8. Niesamowita plastyka, niemal pancerny obiektyw, (rozmiar filtra 82mm!), celny AF (chociaż jak to Sigma vs. Canon, trzeba niestety trafić).
    if you're good at something, never do it for free

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A może Sigma 14/2,8 , tania alternatywa dla stałek canona a parametry wcale nie gorsze.
    Gdyby Bóg chciał aby człowiek latał dałby mu skrzydła,gdyby nie chciał nie dałby mu wyobraźni.:-D

Domyślnie

jezeli chodzi o UWA to Sigma 10-20 albo Tokina 11-19/2.8 - zalezy czy chodzi Ci o te ekstra mm czy moze o światło?
    jezeli chodzi o standardowy szeroki kąt to T17-50/2.8 (ew. +VC), S18-50 OS (ma 2.8 na 18 mm), albo po prostu C18-55IS - to naprawde dobry obiektyw tylko tak zabawkowo wyglada, i w ogole "nieprofesjonalnie"

Miasto
    warsaw

Domyślnie

emroth, do tych szkieł, które wypisałeś, dorzucił bym jeszcze Tokina 11-16/2.8
    if you're good at something, never do it for free

Dopiero zaczyna Awatar etheriel

Domyślnie

Dokleję się do tematu - o Canonie 20-35 f/3.5-4.5 wyczytałem sporo dobrego, ale zastanawiam się też nad Sigmą 17-35 f/2.8-4, tym bardziej, że cena zbliżona. Które jest sensowniejszym rozwiązaniem pod starego 5D - doradzicie? : )

TempleGrandin
    Guest

Domyślnie

A ja miałabym pytanie odnośnie szerokokątnej stałki Samyanga - czy ogniskowa 14mm nie jest jednak zbyt ograniczająca? Być może warto zainwestować w zooma w podobnej cenie?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TempleGrandin Zobacz posta
    A ja miałabym pytanie odnośnie szerokokątnej stałki Samyanga - czy ogniskowa 14mm nie jest jednak zbyt ograniczająca? Być może warto zainwestować w zooma w podobnej cenie?
    A jakiego to zooma pod FF i zaczynającego się od 14 mm w podobnej cenie można dostać?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Stałka to stałka a i światło zdecydowanie lepsze niż dla zooma ,zadaj sobie pytanie do czego ci jest potrzebny ten obiektyw jezeli będziesz robil rodzinne pamiątki to kupuj zooma więszy zakres mozliwości w pomieszczeniu doswietlisz lampą.
    Gdyby Bóg chciał aby człowiek latał dałby mu skrzydła,gdyby nie chciał nie dałby mu wyobraźni.:-D

Domyślnie

Tokina zapowiedziała wprowadzenie nowego obiektywu Tokina AT-X PRO FX SD 17-35 mm f/4 myślę, że może to być ciekawa opcja, szczególnie że nadaje się do FF, tylko kwestia ceny ale wg mnie nie powinien być droższy od canon 17-40 f4. Jeśli cena będzie w okolicach 1500zł może to być bardzo fajna alternatywa.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów