Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Tani szeroki kat

Coś już napisał
    Miasto
    Zduńska Wola/Wwa

Domyślnie

Dzięki za info, mógłbym prosić o jakieś sample z tej tokiny 12 24 f4 ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przy zakupie tokiny trzeba brac pod uwage padajacy flex przyslony, aczkolwiek dzis mozna go dostac od reki wiec nie jest to juz taaki problem jak kiedys bywalo

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez algha Zobacz posta
    Ja właśnie takiego tandemu używam. Zdarza mu się odjechać z ostrością, ale foty z bliska np. (z taką pojechaną perspektywą) są dla mnie miodne ;-)
    Ja na AF nie narzekałem choć isttnie czasami głupiał, ale to raczej wcześniej, jeszcze z 300D. Jak na szkło ze zwykłym zębatkowym mechanizmem focusa było bardzo dobrze: cicho szybki i zazwyczaj celnie. Inna sprawa że przy UWA i f/4 (zazwyczaj domykanym do f/5.6-f/8) to błędy AF można zauważyć tylko na zdjęciach robionych z małej odległości.
    Cytat Zamieszczone przez ulver Zobacz posta
    przy zakupie tokiny trzeba brac pod uwage padajacy flex przyslony, aczkolwiek dzis mozna go dostac od reki wiec nie jest to juz taaki problem jak kiedys bywalo
    Fakt, też wymieniałem.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A może jakąś stałkę? Mam na myśli nowego Samyanga 35 mm, bardzo jasny jak na szeroki kąt - f1.4. Co prawda manualny do szpiku, bo akurat ten model nie ma nawet potwierdzania ostrości, ale przechodzi pozytywnie testy użytkowników (jest nawet spora dyskusja na jego temat w dziale testowym), a nuż się sprawdzi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kelpie Zobacz posta
    A może jakąś stałkę? Mam na myśli nowego Samyanga 35 mm, bardzo jasny jak na szeroki kąt - f1.4. Co prawda manualny do szpiku, bo akurat ten model nie ma nawet potwierdzania ostrości, ale przechodzi pozytywnie testy użytkowników (jest nawet spora dyskusja na jego temat w dziale testowym), a nuż się sprawdzi.
    Samyang nie jest szerokim kątem na cropie. To "wąski standard".
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Samyang nie jest szerokim kątem na cropie. To "wąski standard".
    zdRAWki
    mam propozycję: żebyście się już nie gryźli, czy szeroki dla cropa czy FF, to może zostańmy przy pojęciach szeroki kąt dla klatki 35mm?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    mam propozycję: żebyście się już nie gryźli, czy szeroki dla cropa czy FF, to może zostańmy przy pojęciach szeroki kąt dla klatki 35mm?
    Nadal 35mm na klatce 26x24 to... prawie szeroki kąt
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Widzę, że nikt nie wspomniał o EF 20-35 f3,5-4,5 myślę, że to jest bardzo ciekawa alternatywa dla ef 17-40 f4 szczególnie patrząc przez pryzmat ceny. 20-35 można dostać już od 600zł a porządny egzemplarz za około 800zł. Myślę, że warto, przyzwoita jakość optyki a do tego USM, FTM, porządna konstrukcja i kompaktowe rozmiary.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siekieras Zobacz posta
    Widzę, że nikt nie wspomniał o EF 20-35 f3,5-4,5 myślę, że to jest bardzo ciekawa alternatywa dla ef 17-40 f4 szczególnie patrząc przez pryzmat ceny. 20-35 można dostać już od 600zł a porządny egzemplarz za około 800zł. Myślę, że warto, przyzwoita jakość optyki a do tego USM, FTM, porządna konstrukcja i kompaktowe rozmiary.
    a Ty nie wystawiles przypadkiem czegos takiego na allegro? Bardzo podobny opis widzialem ;-)

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów