Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: Tani szeroki kat

Coś już napisał
    Miasto
    Zduńska Wola/Wwa

Domyślnie

Brat ma tę sigmę i dla mnie trochę bez szału, ok nie oczekuję zbyt wiele, ale mimo wszystko nie przekonuje mnie to szkiełko. Średni bokeh i inne detale.

Domyślnie

Tokina 12-24.
    Może bez rewelacji, ale mi się zdjęcia z niej podobają ....
    A.
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Coś już napisał Awatar tadpaw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Vesper - w tej cenie nie licz na prawdziwy szeroki kąt. 28/2.8 to jednak nie to - bardziej do codziennego użytku (przy okazji - one chodzą po 500 zł z drugiej ręki); 20 mm też nie do końca. Celuj w Tamrona 17-50/2.8 (trzeba dołożyć), albo spróbuj z Zenitarem 16 mm M42 - powinieneś się zmieścić razem z zakupem przejściówki z dandelionem.
    TAD

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

takie mam pytanie.

szukam czegoś zbliżonego do nikkorowskiego 18-105 ( posiada znajomy i ostrość jak na takie szkło urywa jajka)

są jednak pewne ale co do mojego zakupu.

-kwota (max 1000 zł, bo dopiero co zakupilem body 50d i tele)
    -ogniskowa do 70 (uzupelnienie dziury)

co do sigmy/tamrona . sam nie wiem. chciałbym aby było dość ostro na krótszym końcu.

czy najpierw kupić kita 18-55 is, a potem się zobaczy?
    "Zginęło wielu wspaniałych kierowców rajdowych, lecz odczytuję to jako pech, który w tej dyscyplinie przypłacić można dość szybko życiem. Jest to wielka tragedia, gdy w wyniku rywalizacji sportowej umiera człowiek." - Marian Bublewicz
    50D plus wiele nadziei.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja sie powtorze, z ta sigma, ale to lepiej przetestowac ze swoim body. jak chcesz moge wrzucic ci jakie sample

Coś już napisał Awatar tadpaw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Rosicky - napisz więcej: jak na pełnej przesłonie i przy różnych ogniskowych, jak działa AF, czy ostrzy, gdzie trzeba, jak z jakością wykonania (luzy jakieś?), swoje wrażenia, z czym byś go porównał - no rozpisz się po prostu :-)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez algha Zobacz posta
    Tokina 12-24.
    Może bez rewelacji, ale mi się zdjęcia z niej podobają ....
    Do 40D Tokina 12-24 będzie jak znalazł. Używałem tego tandemu przez dwa i pół roku i byłem zadowolony. Tokina odeszła ode mnie wraz z cropem 1.6, w innej sytuacji trzymałbym ją pewnie do dziś.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

Totalny - może to nie jest wyznacznik postępowania - ale ja zrobiłem tak jak napisałeś - miałem kita (w między czasie testowałem różne tamrony 17-50, sigmy, canony18-...) aż nazbierałem ze swojej skromnej wypłaty na 16-35 II i przy nim zostałem.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kupilem uzywana. mam wersje bez hsm i os. wbrew powszechnej opinii jaka czytalem, ze potwornie niecelny, wolny i glosny nie zgodze sie chyba z zadna. jakosc wykonania dla mnie bez zarzutu, calkiem dobre wrazenie. co do ostrosci jest na prawde przyzwoicie. jesli o ostrosc chodzi to lepiej go ciut przyknac, ale maksymalne otwory tez daja rade. jak bedzie dzisiaj chwila czasu, to zrobie porownanie z 17-40L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Do 40D Tokina 12-24 będzie jak znalazł. Używałem tego tandemu przez dwa i pół roku i byłem zadowolony. Tokina odeszła ode mnie wraz z cropem 1.6, w innej sytuacji trzymałbym ją pewnie do dziś.
    Ja właśnie takiego tandemu używam. Zdarza mu się odjechać z ostrością, ale foty z bliska np. (z taką pojechaną perspektywą) są dla mnie miodne ;-)
    A.
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów