Dzięki za info, mógłbym prosić o jakieś sample z tej tokiny 12 24 f4 ?
Dzięki za info, mógłbym prosić o jakieś sample z tej tokiny 12 24 f4 ?
przy zakupie tokiny trzeba brac pod uwage padajacy flex przyslony, aczkolwiek dzis mozna go dostac od reki wiec nie jest to juz taaki problem jak kiedys bywalo
Ja na AF nie narzekałem choć isttnie czasami głupiał, ale to raczej wcześniej, jeszcze z 300D. Jak na szkło ze zwykłym zębatkowym mechanizmem focusa było bardzo dobrze: cicho szybki i zazwyczaj celnie. Inna sprawa że przy UWA i f/4 (zazwyczaj domykanym do f/5.6-f/8) to błędy AF można zauważyć tylko na zdjęciach robionych z małej odległości.
Fakt, też wymieniałem.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
A może jakąś stałkę? Mam na myśli nowego Samyanga 35 mm, bardzo jasny jak na szeroki kąt - f1.4. Co prawda manualny do szpiku, bo akurat ten model nie ma nawet potwierdzania ostrości, ale przechodzi pozytywnie testy użytkowników (jest nawet spora dyskusja na jego temat w dziale testowym), a nuż się sprawdzi.
Widzę, że nikt nie wspomniał o EF 20-35 f3,5-4,5 myślę, że to jest bardzo ciekawa alternatywa dla ef 17-40 f4 szczególnie patrząc przez pryzmat ceny. 20-35 można dostać już od 600zł a porządny egzemplarz za około 800zł. Myślę, że warto, przyzwoita jakość optyki a do tego USM, FTM, porządna konstrukcja i kompaktowe rozmiary.