Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

Mieszany widok

Domyślnie

To mam ciekawe spostrzezenie. Kupowalem ostatnimi czasy karty Extreme III 8 gb od kolegi z forum. Poszlo przez allegro. Po jakims czasie dostalem informacje od "przedstawiciela firmy sandisk" ( bardzo dziwne zachowanie i strasznie ogolnikowe stwierdzenia) ze karta jest falszywa itd. Zaciekawilem sie i zrobilem test predkosci i wyszlo 18 Mb/s co jest bardzo dobrym wynikiem ( i to na czytniku hamy). Mimo ze mialem mozliwosc zwrotu karty to ja zostawilem. A ostrzezenia od "przedstawicieli" roznych firm traktujcie bardzo ostroznie. dodam ze cena byla atrakcyjna stad moze to zainteresowanie "przedstawicieli".

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koy Zobacz posta
    To mam ciekawe spostrzezenie. Kupowalem ostatnimi czasy karty Extreme III 8 gb od kolegi z forum. Poszlo przez allegro. Po jakims czasie dostalem informacje od "przedstawiciela firmy sandisk" ( bardzo dziwne zachowanie i strasznie ogolnikowe stwierdzenia) ze karta jest falszywa itd. Zaciekawilem sie i zrobilem test predkosci i wyszlo 18 Mb/s co jest bardzo dobrym wynikiem ( i to na czytniku hamy). Mimo ze mialem mozliwosc zwrotu karty to ja zostawilem. A ostrzezenia od "przedstawicieli" roznych firm traktujcie bardzo ostroznie. dodam ze cena byla atrakcyjna stad moze to zainteresowanie "przedstawicieli".

Pozdrawiam
    Z tego co mi wiadomo, to te karty są Made in China. Miałem jedną kartę Sandisca SDHC 4 Gb, która w porównaniu z inną taką samą miała wolniejszy transfer i zapisywała też zdjęcia w gorszej jakości. Nie podejrzewam, że ta gorsza była podróbką. Była ona poprostu z Chin - wyroby z tego kraju są nieraz w skrajnej jakości. Ponadto na jednym z for odczytałem, że na rynku trafiają się okresowo felerne partie poszczególnych kart - być może z tego powodu niektóre mają też gorsze osiągi. Chociaż piractwa i w tym segmencie wykluczyć też nie można
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    zapisywała też zdjęcia w gorszej jakości.
    Jak wyglądały te zdjęcia w gorszej jakości ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

... zapisywała też zdjęcia w gorszej jakości.
    Możesz rozwinąć powyższą myśl?

Nie podejrzewam, że ta gorsza była podróbką. Była ona poprostu z Chin ...
    Oryginalne karty CF SanDisk-a produkowane są właśnie w Chinach.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Możesz rozwinąć powyższą myśl?

Oryginalne karty CF SanDisk-a produkowane są właśnie w Chinach.
    Na zdjęciach była gorsza ostrość i widoczne ziarno - na innej karcie tego samego typu i w tych samych ustawieniach aparatu wszystko było OK. Właśnie dlatego, że są one produkowane w Chinach zdarzają sie felerne karty, na którą ja trafiłem. Nie sądzę, żeby to była podróbka.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Na zdjęciach była gorsza ostrość i widoczne ziarno - na innej karcie tego samego typu i w tych samych ustawieniach aparatu wszystko było OK. Właśnie dlatego, że są one produkowane w Chinach zdarzają sie felerne karty, na którą ja trafiłem. Nie sądzę, żeby to była podróbka.
    Nominuję ten post do postu roku !To jest najlepsze co tutaj ostatnio przeczytałem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów