Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

No i mnie sie trafilo. Zakupiona na Alledrogo Xtreme 4 4GB okazala sie wstretna podrobka. Co prawda szybkosc zapisu wynosi tyle co moja Xtreme III ale... Niesmak pozostaje.

Zadzwonilem do sprzedajacego z problemem, on mi na to ze przeciez karta bedzie chodzila ok bo to tylko pudelko moze sie takie trafilo. (Juz ja wiem co sie trafilo) i w koncu napisal mi ze moze umowimy sie tak ze on mi 100 zl odda i nie bedziemy sobie smiecic na Allegro komentarzami negatywnymi.

Bede sie staral o zwrot kasy bo to jest niewywiazanie sie z umowy (a ja zostalem ukarany za swoja pazernosc ).

Porownalem sobie Extreme III z ta IV ale przeciez nie powinno byc roznicy!

1. Extreme kupilem w zgrzewie, IV byla w zaciskowym blisterze
    2. III ma zloty napis - IV bardzo bladozloty
    3. Ladne etui na III - koszmarne chude i brzydki nadruk na etui do IV
    4. Plyta z rescue pro na podrobie nie ma numeru seryjnego potrzebnego do instalacji (w oryginale jest na kopercie)
    5. Plyta jest szarobiala (nadruk w oryginale jest na bardzo bialym)
    6. Instrukcja do karty rozklada sie jak plakat z czego tylko 30% jest zadrukowane. pozostale to biale kartki,

Nie wiem co zrobic w przypadku kiedy Allegrowicz nie odda mi pieniedzy. Nie chce wystawiac na allegro i wciskac komus ze karta jest super bo wiem jak to potem sie odczuwa w swiadomosci ze kupilo sie podrobe.

Czy ktos ma z was tez podrobki SanDisk i ich uzywa? Jak to jest z ich zawodnoscia? Mozna zaufac w razie czego i jako awaryjna karte zostawic? Czy lepiej od razu odpuscic sobie?
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Nie wiem co zrobic w przypadku kiedy Allegrowicz nie odda mi pieniedzy. Nie chce wystawiac na allegro i wciskac komus ze karta jest super bo wiem jak to potem sie odczuwa w swiadomosci ze kupilo sie podrobe.
    Negatyw, info do allegro o oszuście. Może zawieszą mu konto. Pewnie negatyw pojawi się jako odwet, no ale cóż...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Może zawieszą mu konto. Pewnie negatyw pojawi się jako odwet, no ale cóż...
    Czy w takiej sytuacji Allegro nie usuwa takich odwetowych negatywów? Martwi mnie bardzo to, że w sumie kara w postaci zawieszenia konta w systemie nie jest wystarczająco dotkliwa. W końcu jest to jawne oszustwo i kodeks karny przewiduje w tym zakresie konkretne sankcje. Niestety kwoty pojedynczych transakcji są zbyt niskie, żeby poszkodowanym opłacało się w imię walki o zasady wstępować na ścieżkę sądową. A sumarycznie to już mogą być całkiem duże dochody z takich fałszerstw
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 31-05-2007 o 13:26
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Czy w takiej sytuacji Allegro nie usuwa takich odwetowych negatywów? ...
    Z załącznika do regulaminu:
    3. Czy Allegro może usunąć wystawiony komentarz?
    Na Allegro obowiązuje generalna zasada braku ingerencji w wystawiane komentarze. Za treść opinii odpowiedzialny jest wystawiający.
    Allegro nie decyduje o zasadności komentarzy. Aby jednak uniknąć nadużyć, możemy rozważyć usunięcie lub edycję treści komentarza (dotyczy to także odpowiedzi na komentarze) w określonych sytuacjach:
    - Użytkownik wystawił komentarz zawierający elementy opisane w punkcie 2* (nasze działanie: edycja treści lub usunięcie komentarza).
    - Użytkownik omyłkowo wystawił komentarz niewłaściwej osobie i/lub do niewłaściwej transakcji (nasze działanie: usunięcie komentarza, jeśli identyczny został już wystawiony odpowiedniemu Użytkownikowi, a treść jednoznacznie wskazuje na pomyłkę).
    - Użytkownik omyłkowo zaznaczył niewłaściwy typ, np. "Negatywny" zamiast "Pozytywny" (nasze działanie: korekta typu komentarza, jeśli jego treść jednoznacznie wskazuje na pomyłkę).
    - Osoba, która wystawiła komentarz, kupowała przedmiot jedynie w celu zamieszczenia opinii, z intencją zaszkodzenia Użytkownikowi Allegro (nasze działanie: usunięcie wszystkich wystawionych w ramach takiej akcji komentarzy i wyciągnięcie konsekwencji wobec wystawiającego)

* wulgaryzmy, etc - dop. MG
    Czyli rączki umywają i tyle :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

napisz mu maila ze poniewaz nie sprzedał ci tego co oferowal (bo oferowal zapewne karte SanDisk a ty nie dostales karty SanDisk) to odeslesz mu ta karte na jego koszt a on zwroci ci na konto cala kase. Odczekaj 2 dni. Jesli nie dostaniesz odpowiedzi lub odpowiedz bedzie inna niz: "Zgoda" to wystaw negatyw, opisz to dokladnie w komentarzu i zgłoś sprawę do allegro. Dodatkowo podaj nazwe tego uzytkownika na CB w watku o oszustach.
    Jesli on sie nie zgodzi na zwrot to pewnie juz nie bedziesz mial ani kasy ani oryginalnego SanDiska. No chyba ze osobiscie pojedziesz i wepchniesz mu ta karte gleboko w dupe a kase wyrwiesz z gardła.

PS I wlasnie dlatego zakupilem karte PRETEC
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 31-05-2007 o 13:36

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

no niestety. Allegro ma gleboko w d.. takie sprawy wiec na ich pomoc moge sobie pomaryc (nie pierszy raz - w odpowiedzi dostaje ze "namawiaja abym sprobowal skontaktowac sie z uzytkownikiem - debile - jakbym nie wiedzial)

Napisalem do sprzedajacego ze oczekuje ze pieniadze zostana mi zwrocone w przeciagu 2 dni a karte odsylam . Oczywiscie dostalem informacje ze jaka sprzedajacy ma gwarancje ze ja odesle karte.... W razie czego bede informowal. Wyslalem maile do pozostalych osob ktore kupowaly u niego te karty zeby zapoznali sie z linkiem: (zreszta Wy tez mozecie)

http://foto.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=1182

zanim wystawia komentarze. Jeden pospieszyl sie i wystawil ze aukcja wspaniala i w ogole kontakt super i towar pierwsza klasa. No jak widac niektorym wystarcza!

A co do mojego pytania - uzytkuje ktos z was karte podrobke?
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    A co do mojego pytania - uzytkuje ktos z was karte podrobke?
    Ja użytkuje podróbkę CF SanDisk Ultra II 1GB (skapłem się jakoś po 1-1,5 roku od zakupu ) i nie miałem do tej pory problemów żadnych. Żadnych utraconych zdjęć czy jakiegoś zamulania - chyba, że nie zauważyłem. Transferów nie sprawdzałem, a miałem zamiar porównać z oryginałem. Ale jakoś na testy czasu brak
    Tak czy siak od tamtego czasu odstawiłem ją na koniec szeregu.
    Od dłuższego czasu zabieram się za zakup 4GB - posłużę się sprzedawcą poleconym przez Tomasza1972

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Głupota jest walenie negatywa na początku. Wpierw rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa jak nie działa to straszenia że się zgłosi do allegro i na policje w 99% odda ci kase

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

[quote=JaBlam;322801]
    http://foto.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=1182

quote]

tak sobie porównuje i wszystkie cechy oprócz jednej wskazują na oryginał
    to co mam inne niż pokazane pod linkiem to etui szmaciane na karty
    konkretnie nie ma ono zamka wogóle, a tylko klips
    no ale moja III to dwójka

z takich samych cech jest: zamknięty na stałe blister i takie same pudełeczko na karte, opisywana plaskorzeźba na pudle, numer na kopercie do rescuePro, sama karta wygląda tak jak oryginalna pokazana w linku

więc nie wiem może to bardzo dobra podróba ?

kupiłem w mojej mieścinie gdzie mogłem pomacać i zajrzeć do środka,
    polskiej naklepki toto niema bo to niby import z de
    dodam tylko że stare ultry które sam z de przytargałem też wyglądają jak oryginały

a tak w sumie to się zastanawiam czy wogóle można poznać wszystkie podróby, czy tylko te bardziej nieudolne, bo co w sumie przeszkadza żeby karte pudło i tak dalej zmałpować lepiej

a alledrogo faktycznie mogłoby wkońcu zacząć dbać o kupujących i traktować transakcje jako umowy k-s choćby na poziomie e-bay
    ciekawe kto pierwszy pozwie alledrogo , narazie sprzedający tam mają lepiej IMO

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jadeit ; 24-06-2007 o 20:22
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja tez bym żądał zwrot kasy, a w razie sprzeciwów za dj zibi

Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów