Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Ciężka sprawa.
    Wyglada na to że obie karty mam podrobione.
    Według opisów na stronch podanych wyżej to karta którą kupiłem w jednym z bardziej znanych angielskich sklepów internetowych http://www.warehouseexpress.com/ jest podróbką, ale...
    karta kupiona w Fotojoker też wyglada na podrobioną, ponieważ napis Extreme ma srebrny, a nie złoty. A co dziwne, to do karty z Fotojokera był dołączony kod promocyjny na upgrade Capture One Pro. Wiec o co tu chodzi?

Myślę, ze SanDisk sam miesza z wyglądem swoich produktów i co za tym idzienie nie można brać tych wszystkich internetowych opisów podróbek za coś niepodważalnego.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Napewno jest tak ze Ultra II ma srebrne a EX III ma zlote. Ja mysle ze ten kolor napisu nie powinien byc glownym motywem rozstrzygajacym. Jak pewnie zauwazyliscie w linku w ktorym porownuja karty pojawilo sie sprostowanie ze numery karty i gdzie wyprodukowano pojawiaja sie zarowno na krotszym jak i na dluzszym boku. (Wczesniej bylo ze podrobki maja chyba na krotszym a oryginaly na dluzszym). Wiec pewnie tapis tez nie swiadczy. Ale narozniki napewno tak!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    Gdyby nie tego typu wątki na internecie to nawet bym nie pomyślał że mogła mi sie trafić podróba a tak to...
    Mam 2 karty SanDisk III 2GB. Pierwsza kupiłem kilka miesiecy temu w angielkim sklepie internetowym, a drugą wczoraj w fotojoker. No i tak poprostu z ciekawośći porównałem.
    Różnice:
    1. Napisy Extreme na jednej karcie są złote a na drugiej srebrne.
    2. Znaczek ESP technology na jednej karcie jest pod napisem Extreme a na drugiej pod napisem 2.0GB
    3. Przy napisie Extreme jest mały znaczek tyle że na jednej karcie jest to R w kółku a na drugiej TM.
    4. Etui z materiału które jest dodawane do kart w jednym przypadku ma napis czerwony a w drugim jest to napis biały.
    5. I różnica ktora mnie najbardziej zaniepokoiła to pojemność obu kart. W jednym przypadku jest to 1.8GB a w drugim 1.9GB.

Moim zdaniem to że karty róznią sie kolorem napisów, czy innymi drobnymi szczegółami, o niczym nie świadczy, ale zaniepokoiła mnie ta róznica w pojemnościach. Obie karty sformatowałem w aparacie.
    Poza tym, jeżeli orginalne karty różnia sie między sobą tyloma detalami to jak być pewnym przy odróżnianiu podróbek?
    dla swietego spokoju sprawdzilem predkosc tych 2 odmian kart, zoltej i srebrnej w Everescie i w aparacie - roznic nie ma, pojemnosc identyczna, waga na oko tez taka sama 8) nie ma sie czym przejmowac, po prostu naklejka jest inna i tyle, inne etui, ze zlota dali mi na zamek ze srebrna bylo na zatrzask.
    P.S.
    uzupelnie tez roznice:
    napis Sandisk na zlotej jest umieszczony blizej naroznika
    Ostatnio edytowane przez kris75 ; 13-08-2007 o 12:27
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    ... nie ma sie czym przejmowac, po prostu naklejka jest inna i tyle, inne etui, ze zlota dali mi na zamek ze srebrna bylo na zatrzask.
    u mnie identycznie
    etui na zamek - biały napis? na zatrzask - czerwony?
    [IMO - albo pochodzą z innej fabryki, albo - inna partia kart]
    [IMO2 - kody do Capture One LE są rozstrzygające - nie słyszałem, by w podróbkach można było je znaleźć]

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

tak, napisy na etui tak jak mowisz bialy napis byl ze zlota karta, kody do C1 Lite oczywiscie w obydwu opakowaniach
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Uzależniony

Domyślnie karta sandisk 8GB EXtreme III 30MB/s ??? podróbka??

http://www.allegro.pl/item339275396_...sc_30mb_s.html

szukając karty dla siebie znalazłem coś takiego i wygląda mi to podejrzanie. co wy na to?
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Można łatwo sprawdzić czy to podróbka

Ja kupiłem podróbkę EXTREME IV i po pierwszym dniu poszła w diabły na allegro :/

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a jak ocenić czy karta jest podróbką czy nie?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wszystko się zgadza, kupiłem tu identyczną za tą samą cenę i hula

Uzależniony

Domyślnie

a jaką prędkość rozwija??? sprawdzałeś czy to na pewno oryginał???
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów