przeszukaj ceneo.pl, skapiec.pl, ceny potrafia byc nizsze niz na allegro
ja tak kupilem SanDisc'a III 4GB w sklepie, ktory rozniez sprzedaje na allegro i co ciekawe cena w sklepie internetowym byla nizsza, niz na allegro (mowie o tym samym sklepie)![]()
przeszukaj ceneo.pl, skapiec.pl, ceny potrafia byc nizsze niz na allegro
ja tak kupilem SanDisc'a III 4GB w sklepie, ktory rozniez sprzedaje na allegro i co ciekawe cena w sklepie internetowym byla nizsza, niz na allegro (mowie o tym samym sklepie)![]()
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
-aż się muszka zgra ze szczerbinką...
www.echoart.pl
ja swoją 1szą karte kupowalem tu:
http://www.allegro.pl/item209196857_...lat_gwar_.html
odbior osobistty, zaplata kartą czyli +3zl :f
jestem zadowolony!
no i maja naprawde tanio! taka sama karta, w innym sklepie jest o 50zl drozsza! :O
No to ja mogę polecić http://sklep.cyberstore.pl
Dzisiaj kupowałem SanDisk CF Extreme III 8GB. Oryginał w cenie 458,-
Na allegro prowizje trzeba zapłacić więc pewnie stąd ta różnicaco ciekawe cena w sklepie internetowym byla nizsza, niz na allegro (mowie o tym samym sklepie)![]()
350D | 30D | 30D | 5D mkII
Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L
Gdyby nie tego typu wątki na internecie to nawet bym nie pomyślał że mogła mi sie trafić podróba a tak to...
Mam 2 karty SanDisk III 2GB. Pierwsza kupiłem kilka miesiecy temu w angielkim sklepie internetowym, a drugą wczoraj w fotojoker. No i tak poprostu z ciekawośći porównałem.
Różnice:
1. Napisy Extreme na jednej karcie są złote a na drugiej srebrne.
2. Znaczek ESP technology na jednej karcie jest pod napisem Extreme a na drugiej pod napisem 2.0GB
3. Przy napisie Extreme jest mały znaczek tyle że na jednej karcie jest to R w kółku a na drugiej TM.
4. Etui z materiału które jest dodawane do kart w jednym przypadku ma napis czerwony a w drugim jest to napis biały.
5. I różnica ktora mnie najbardziej zaniepokoiła to pojemność obu kart. W jednym przypadku jest to 1.8GB a w drugim 1.9GB.
Moim zdaniem to że karty róznią sie kolorem napisów, czy innymi drobnymi szczegółami, o niczym nie świadczy, ale zaniepokoiła mnie ta róznica w pojemnościach. Obie karty sformatowałem w aparacie.
Poza tym, jeżeli orginalne karty różnia sie między sobą tyloma detalami to jak być pewnym przy odróżnianiu podróbek?
Ostatnio edytowane przez redrash ; 11-08-2007 o 11:59
Sprawdź prędkość kart![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
A ja u nich http://www.techplanet.pl/index.php?g...e&filtr=szukaj już kupowałem, bez problemów. Techplanet ma chyba aktualnie ceny kart CF Sandiska najniższe na rynku, natomiast dziwi mnie jedynie 24-miesięczny okres gwarancji (np. http://sklep.cyberstore.pl/?page=/61...1016/99,1016// jest 10 lat gwarancji)
Mylisz sie.
To wlasnie te roznice swiadcza o tym, ze masz jeden oryginal i jedna podrobe...
Zerknij chocby tutaj
Moim zdaniem ta ze srebrnym napisem to podróba. złóz je razem i porownaj podróbka jest zwykle wyraznie cieńsza. Otworki w oryginale są wyraznie większe maja lejkowate wprowadzenie dla pinów,a podróbka nie,otworki wyraznie na wlotach mniejsze,czasami odstępy miedzy otworkami są rózne.:-|
Sandisk sobie sam namieszał z tymi kolorami - niestety - pisałem już o fakach tym wątku - post nr 12 - podawałem linki do stron porównujących...
To nie jest niestety taka oczywista sprawa![]()
Mam dwa sandiski extreme III - robiłem testy w Total Commanderze - 80MB - obydwie identyczny transfer (6-7sek. w czytniku USB Sandisk Extreme - 12-18 Mb/s)... kupowane w odstępie 2 miesięcznym.
KAŻDA Z NICH ZAREJESTROWANA bez problemu na stronach sandiska ( na ile to jest miarodajne)
To co identyczne:
1. Transfer
2. Grubość
3. Umieszczenie napisów, nr seryjnego
4. Obydwie były w zgrzewanym blistrze
5. Odcień kolorów pudełek
6. Czcionka napisów.
7. Kształt plastikowych pudełek
8. Instrukcja - z naklejką kosza
9. Wszelkie zaokrąglenia, szerokość srebrzystych obwódek - tak samo w obydwu przypadkach - wzorcowo (zgodnie z tym, co prezentowane jest na stronach porównawczych)
10. Wreszcie oprogramowanie Rescue Pro i kod do Capture ONE Le - były i działają(czy w fakach mogłyby być podrobione?
)
A różnią się
1. Napisem EXTREME - karta A ma wyraźnie srebrzysty odcień (fake?), karta B - złocisty (ta różnica - to jest powód dla spłodzenia tego posta)
2. Znaczkiem ESP TECHNOLOGY - Karta A - POD oznaczeniem 4GB; karta B = pod literką X w napisie Extreme (czyli wzorcowo - jak na stronie producenta)
- karta A
3. Futerałem - karta A - niby wzorcowo - futerał na zatrzask, czerwony napis, krótki sznureczek z kółeczkiem; karta B - futerał na zameczek, napis - biały (fake?).
I co o tym sądzić?
Obydwie działają identycznie
Karta A - kupiona poprzez Allegro (z odbiorem osobistym) - ma teoretycznie wadę (srebrzysty napis Extreme) - ale wszystkie dodatkowe cechy są w jej przypadku wzorcowe
Karta B - źródło - Foto-net.pl - ale co w tym przypadku powiedzieć o jej futerale?
Opakowania identyczne,blistry zgrzewane etc.
Proszę potraktować powyższy tekst jako swobodne rozmyślania o podróbkach - jestem przekonany, że obydwie opisane karty są oryginalne.
Nie byłoby jakichkolwiek wątpliwości, gdyby sandisk nie wprowadzał do obrotu naklejek różniących się szczegółami (np. na wskazywanej stronie jako GENUINE wskazywana jest karta, która znaczek ESP TECHNOLOGY ma pod oznaczeniem pojemności 4GB)
Nr kart teoretycznie można podrobić i w związku z tym nie wiem, jak interpretować fakt zarejestrowania karty na stronie producenta.
Podsumowując - transfer IMO rozwiewa większość watpliwości ... choć nie wszystkie
RADA? Kupować w sprawdzonym miejscu - jak najbardziej tak, z tym, że nawet w takim przypadku nie ma się 100% gwarancji zgodności z tym, co użytkownicy powszechnie uważają za WZORZEC (w moim przypadku 1.futerał w B)