Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Tu nikt nie jęczy :-D gostek siedzi w UK i nie wiem czy nasza policja coś w takiej sytuacji może ?
    A czy nie lepiej było zakupić towar od sprawdzonego sprzedawcy? Ich wybór jest naprawdę spory, zresztą byli wymieniani na forum wielokrotnie. Widzę iż w przypadku niektórych osób chęć zaoszczędzenia jest silniejsza niż zdrowy rozsądek, a skutki takich działań widać po tego typu postach.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A czy nie lepiej było zakupić towar od sprawdzonego sprzedawcy? Ich wybór jest naprawdę spory, zresztą byli wymieniani na forum wielokrotnie. Widzę iż w przypadku niektórych osób chęć zaoszczędzenia jest silniejsza niż zdrowy rozsądek.
    Sprawdziłem i nie miał negatywnych komentarzy na kilka tysięcy pozytywnych, teraz sytuacja się zmieniła .
    Pierwszy raz kupiłem kartę w licytacji. Zdrowy rozsądek podpowiada aby nie kupować kart nawet z pewnego źródła, które są notorycznie podrabiane.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Zdrowy rozsądek podpowiada aby nie kupować kart nawet z pewnego źródła, które są notorycznie podrabiane.
    Ja osobiście nie słyszałem aby ktokolwiek kto kupował karty SanDisk-a u sprzedawców polecanych na forum, miał do nich jakiekolwiek zastrzeżenia.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Hmm. A jak wygląda sprawa zakupu kart w sklepach internetowych, czy też można się na coś takiego naciąć, czy oni biorą towar raczej ze sprawdzonych źródeł? Mam na myśli oczywiście sklepy, które istnieją już trochę czasu na rynku i wydają się być poważnymi sprzedawcami.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Miałem podobną sytuację. Zapłaciłem za wylicytowany na allegro towar i go nie dostałem. Zgłosiłem allegro zamiar skorzystania z programu ochrony kupujących. Zażądano zgodnie z nim ode mnie zgłoszenia sprawy na policję. Poinformowałem wtedy mailem "kontrachenta", że zgodnie z wymaganiami allegro zgłaszam sprawę na policję. Tego samego dnia otrzymałem od niego maila opisującego w jakiej ciężkiej znalazł się sytuacji i z prośbą o niezgłaszanie sprawy policji. Następnego dnia dostałem przelew całej wpłaconej kwoty.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Miałem podobną sytuację. Zapłaciłem za wylicytowany na allegro towar i go nie dostałem. Zgłosiłem allegro zamiar skorzystania z programu ochrony kupujących. Zażądano zgodnie z nim ode mnie zgłoszenia sprawy na policję. Poinformowałem wtedy mailem "kontrachenta", że zgodnie z wymaganiami allegro zgłaszam sprawę na policję. Tego samego dnia otrzymałem od niego maila opisującego w jakiej ciężkiej znalazł się sytuacji i z prośbą o niezgłaszanie sprawy policji. Następnego dnia dostałem przelew całej wpłaconej kwoty.
    ale sprawy policji nie zgłosiłeś pewnie? bo potem "się ciągnie" itp.
    i dlatego się potem nie dziwcie że tacy ludzie dalej funkcjonują w tym "biznesie" - dostałeś kasę i o sprawie zapomniałeś, a wystarczy jedno zgłoszenie i już mają gościa na oku - a jak tylko co trzeci kupujący da sobie spokój to gość i tak jest do przodu.. napisze łzawego maila o "ciężkiej sytuacji" a wy dajecie sobie spokój.. to się potem nie dziwcie że takie sytuacje się powtarzają nagminnie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

Nasza policja nic nie może. Dobitnie się przekonałem niedawno, gdy kogoś okradziono i nasi mieli się tym zając....żenada. I nie teoretyzuję, przekonałem się na własnej skórze. olewactwo i minimalizm. Na styku spraw posko - jakichśtam już jak dzieci we mgle.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Nasza policja nic nie może. Dobitnie się przekonałem niedawno, gdy kogoś okradziono i nasi mieli się tym zając....żenada. I nie teoretyzuję, przekonałem się na własnej skórze. olewactwo i minimalizm. Na styku spraw posko - jakichśtam już jak dzieci we mgle.
    ze sprawami typu "okradziono" itp. to masz 100% racji - przekonałem się jak rok temu firmowy samochód pod blokiem mi spłonął podpalony przez kogoś.. ale tu sprawa jest "czysta" bo gość jest łatwy do namierzenia i sam się prosi - takim czymś się chętnie zajmują bo skuteczność/wykrywalność jest bardzo wysoka i statystyka im idzie w górę..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Spróbować zgłosić oszustwo i fałszerstwo do naszej policji nie zaszkodzi może jednak coś nasi mogą :wink:

Coś już napisał

Domyślnie

Sami sobie odpowiadacie na pytanie.
    Reasumując - są inne karty o super transferach ( np. pretec ) i nie są podrabiane.
    Dla czego się tak katujecie tą marką skoro ryzyko jest tak ogromne ?!?!?
    C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów