Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon 400D- obiektywy

peterpp82
    Guest

Domyślnie Canon 400D- obiektywy

Witam. Chce kupić canona 400D.do niego lampe błyskową ,gripa, obiektywy. Mam na zakup 6000zł. Nie wiem jakie obiektywy mam wybrać. Aparat będzie wykożystywany do zdj. w pomieszczeniach i w czasie imprez plenerowych. Zastanawiałem się nad szerokokontnym i tele obiektywem. CZy może warto kupić obiektyw uniwersalny? Proszę o porade, jaki osprzęt wybrać. Pzdr.

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

canon-boadr.info search..

in film we trust

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

My też nie wiemy. Ty musisz zdecydować wg. Twoich potrzeb i kryteriów. Na tak postawione pytanie nie da się udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Witam,

Też noszę się z zamiarem kupna, więc może zmodyfikuję pytanie. Co zamiast "kita" (a więc uniwersalny zoom) do 1000-1200 zł? Jakieś doświadczenia w tym względzie? A do początku zabawy w portret jakiś jasny 50 mm czy się mylę?

Dopiero zaczyna Awatar popetelony

Domyślnie

Witaj! Ja do swojej 400-setki mam poza kitem Tamrona 17-50 2.8 (kupiony w kraju), Canona 70-210 4.0 (z drugiej ręki) i Canona 85 1.8 (kupiony w USA). Całość wyniosła mnie ok. 3000 złotych polskich. Myślę jeszcze o jasnej szerokiej stałce. Ale tu na razie odpór daje bankier (żona) . Niemniej ten zestaw co mam uważam za w miarę uniwersalny. No i wychodzę z założenia, że dodatkowy zoom mam jeszcze w nogach
    pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

jeśli grip to 400 zł i lampa : 580 ok 1850zł lub 430EX ok 850 - 900zł
    więc masz jeszcze koło 4 kpln na szkła moze po prostu 24-105 i będzie ładny obiektyw uniwersalny

Uprawnienia umieszczania postów