Strona 51 z 65 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Omg , znasz kogoś kto robi 90 ślubów rocznie ? ;]
    no comment...

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

co 4 dni ślub, możliwe ale mając kogoś do pomocy w obróbce zdjęć. W ciągu 4 dni trzeba zmieścic się z ślubem, dojazdami, awariami sprzętu. Trzeba tez brac pod uwagę, że śluby mogą być co dzień. Trzeba być supermenem aby wydolic. Mogę zgodzić się że yellowpliszka robi zdjęcia na ślubach, ale nie tak często jak podaje. Przypuszczam że nie jest jednak profesjonalistą, ponieważ kazdy szanujący się fotograf ma swoje portfolio i nie tak trudno uzyskać zgodę młodej pary na wykorzystanie wybranych zdjęć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tak i przez bity cały rok ? No bez jaj , jak ktoś ma w roku 40 ślubów to już jest jak dla mnie bardzo dużo. Średnia to 25-30.
    no comment...

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Tak i przez bity cały rok ? No bez jaj , jak ktoś ma w roku 40 ślubów to już jest jak dla mnie bardzo dużo. Średnia to 25-30.
    Tutaj mogę potwierdzić. Znajomi siedzący w tym biznesie od ok. 3-4 lat mają średnią w roku po jakieś 32 imprezy. Na pewno po tym roku liczba ta zostanie zaniżona, ale nie zmienia to faktu, że nie ma kosmicznej ilości zleceń.

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hmm, rzeczywiście dziwne z tym brakiem zgody na prezentację. Ja w każdej umowie mam odpowiedni zapis mówiący, że zdjęcia mogę wykorzystać w celu promowania własnej firmy - a tym jest jakby nie patrzył forum internetowe
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Tutaj mogę potwierdzić. Znajomi siedzący w tym od ok. 3-4 lat mają średnią w roku po jakieś 32 imprezy. Na pewno po tym roku liczba ta zostanie zaniżona, ale nie zmienia to faktu, że nie ma kosmicznej ilości zleceń.
    Według mnie 32 imprezy to ilość kosmiczna. Ile czasu trzeba poświęcić na obróbkę jednego zdjęcia?
    Ostatnio edytowane przez odi ; 20-06-2010 o 14:55 Powód: Automerged Doublepost
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    hmm, rzeczywiście dziwne z tym brakiem zgody na prezentację. Ja w każdej umowie mam odpowiedni zapis mówiący, że zdjęcia mogę wykorzystać w celu promowania własnej firmy - a tym jest jakby nie patrzył forum internetowe
    W UK z tego mi wiadomo normą jest że jest brak zgody na publikację , inna mentalność. Generalnie co kraj to obyczaj. Osobiście nie widzę nic złego w publikowaniu w ten sposób zdjęć ( pf ) ale jeśli ktoś sobie tego nie będzie życzył to trudno.
    no comment...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Omg , znasz kogoś kto robi 90 ślubów rocznie ? ;]
    Raz jeszcze, pracuje glownie dla 'studia' to sa fabryki fotografii slubnej. U nas pracuje 7 glownych fotografow i kilkunastu 2nd shooter-ow. Praca jest od piatku do do niedzieli jesli ktos lubi To naprawde nie jest nic nadzwyczajnego cyknac rocznie 90 wesel Natomiast pracujeac dla nich, bedac niejako podwykonawca nie mam prawa do publikacji tych zdjec, to nie sa moi klienci!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale jedna osoba 90 ?

zresztą nie uwierzę że mając 90 ślubów rocznie można to zrobić porządnie ...
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Słyszałeś, fabryka. Oczywiście że nie można tego zrobić porządnie, ale skoro są ludzie którzy chcą za to płacić to czemu nie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

90 ślubów ? Masakra jakaś przeciez tygodni w roku jest 52 ... o0

Strona 51 z 65 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów