Strona 50 z 65 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    omg

ale po co ? na co ? to ci da nie wiele , nie ma sensu i szkoda kasy

jeśli masz kasę weź kogoś do pozycjonowania , wpisy w katalogi i czekaj generalnie
    Dzieki! Gdzie mozna znalezc takich specow od pozycjonowania..?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

w googlach , w ten sam sposób jak szukasz serwisów ślubnych
    no comment...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Dorobek juz mam, przenosze bizness zza oceanu.
    Wystarczy przejrzeć wątki rozpoczęte przez Ciebie ( http://canon-board.info/search.php?d...&starteronly=1 ) by przekonać się kiedy i gdzie zacząłeś się uczyć podstaw fotografii . Nieładnie tak kłamać o "dorobku zza oceanu" .

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wystarczy przejrzeć wątki rozpoczęte przez Ciebie ( http://canon-board.info/search.php?d...&starteronly=1 ) by przekonać się kiedy i gdzie zacząłeś się uczyć podstaw fotografii . Nieładnie tak kłamać o "dorobku zza oceanu" .
    Chyba rozpoczynasz nowy watek, jak cos znajde Ci podesle gdzie go przykleic:-) W tym kraju mozna smialo podjac prace dla jednego lub wiecej studiow, I w ten sposob mozna zrobic 60-90 wesel rocznie. Biorac pod uwage ze startowalem w ten sposob w zeszlym roku, nie trudno policzyc z troche juz tego za soba mam. Czy taki start to zly dorobek jak na poczatek?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Biorac pod uwage ze startowalem w ten sposob w zeszlym roku, nie trudno policzyc z troche juz tego za soba mam. Czy taki start to zly dorobek jak na poczatek?
    A pokażesz coś z tego dorobku?
    Bo na razie jedyny dorobek po jakim można Cię ocenić to dziesiątki wątków tu na forum napisanych w ciągu ostatniego pół roku, klasy "poradźcie mi jak to zrobić" , co nie świadczy zbyt dobrze o umiejętnościach fotograficznych osoby chcącej się zarobkowo zająć uwiecznianiem jedynych chwil w życiu.

Domyślnie

I w ten sposob mozna zrobic 60-90 wesel rocznie.

60-90, chłopie zdajesz sobie sprawę ile to roboty?
    Nie wiem jaką stosujesz formę oddawania zdjęć klientom, ale ja bym chyba się za@**^^> ł.
    Ale tak jak Vitez pisze, pokaż jakiś link do zdjęć ślubnych.

Daj Ci Panie Boże, tylko ni nie zabieraj.

powodznia
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A pokażesz coś z tego dorobku?
    Bo na razie jedyny dorobek po jakim można Cię ocenić to dziesiątki wątków tu na forum napisanych w ciągu ostatniego pół roku, klasy "poradźcie mi jak to zrobić" , co nie świadczy zbyt dobrze o umiejętnościach fotograficznych osoby chcącej się zarobkowo zająć uwiecznianiem jedynych chwil w życiu.
    Po raz drugi przypominam ze tematem watku jest ---> Fotografia slubna, jak zaczac. A nie proby oceny mojej czy czyjejkolwiek pracy. Do tego sluza inne watki a pomoc w znalezieniu moze wyszukiwarka--->http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20
    Gdy tylko poczuje nieodparta potrzebe oceninienia mojego dorobku przez kogokolwiek, obiecuje odnalezc odpowiedni dzial i zamiescic tam swoje prace.
    Tymczasem wrocmy prosze do tematu, jak zaczac taka dzialanosc wspomagajac sie reklama?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=czerwiniak;827136]60-90, chłopie zdajesz sobie sprawę ile to roboty?
    Nie wiem jaką stosujesz formę oddawania zdjęć klientom, ale ja bym chyba się za@**^^> ł.
    Ale tak jak Vitez pisze, pokaż jakiś link do zdjęć ślubnych.

Daj Ci Panie Boże, tylko ni nie zabieraj.

powodznia[/QUOTE

Pracuje prawie tylko w DPP, mimo zawieszania jest to najlepszy program do RAW. Po selekscji z 1300-1600 zdjec wybieram 600-800. Polowa B&W a druga kolor, calosc nie trwa dluzej jak 7-9 godzin. To prawda ze majac tak duzo zlecen nie jest lekko ale pracujac ta metoda na pelnym etacie mozna sobie nawet pozwolic na weekend w srodku tygodnia Wiekszosc moich zlecen jest dla studia/ow wiec zdjecia nie sa moja wlasnoscia, szanujac wlasnosc prywatna jaka stanowia nie moge ich prezentowac w sieci...
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 09-06-2010 o 23:54 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Tymczasem wrocmy prosze do tematu, jak zaczac taka dzialanosc wspomagajac sie reklama?
    Tak jw. pisali koledzy, moim zdaniem nie ma sensu wydawać pieniędzy w reklamę ( gazeta itp.).Te pieniądze przekaż na pozycjonowanie, i jakieś portale ślubne, które są na pierwszych pozycjach (np. Google ) w wyszukiwanych frazach.
    Najlepsza reklama to " pantoflowa" Jeżeli jednemu zrobisz dobry materiał, nie będziesz musiał pakować kasy w ogłoszenia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Najpierw kurs w kurii, zeby ksiądz nie wyrzucił
    robimy zdjęcia najpierw znajomym, przyjaciołom, dokupujemy sobie sprzęt, poprawiamy warsztat.
    Taaa Najpierw kurs w kurii i co myślisz że ksiądz Ciebie nauczy robić zdjęcia?
    Najpierw polataj jako drugi fotograf, jak poczujesz się na siłach, to wtedy się zapisz na kurs ( znam takich co nie mają pojęcia, zrobili kurs, i już są Panowie fotografowie )
    Ten " kwitek" posiadam od 8 lat, i może ze 2 razy mi się zdarzyło żeby któryś z " czarnych szeregów " się upomniał.
    Ostatnio edytowane przez czerwiniak ; 10-06-2010 o 00:03 Powód: Automerged Doublepost
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po raz drugi przypominam ze tematem watku jest ---> Fotografia slubna, jak zaczac. A nie proby oceny mojej czy czyjejkolwiek pracy.
    Jak najbardziej klasyfikuje się to do tematu wątku. Porady jak zacząć w fotografii ślubnej moga się mocno różnić, w zależności od tego na którym etapie rozwoju czy nauki znajduje się pytający. A to można ocenić na dwa, współgrające ze sobą sposoby - co i jak pisze oraz jakiej jakości zdjęcia prezentuje, a nie czym się przechwala. To pierwsze można w Twoim przypadku ocenić... na to drugie jak widać brak Ci skromności i pokory:

Gdy tylko poczuje nieodparta potrzebe oceninienia mojego dorobku przez kogokolwiek, obiecuje odnalezc odpowiedni dzial i zamiescic tam swoje prace.

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Po selekscji z 1300-1600 zdjec wybieram 600-800. Polowa B&W a druga kolor, calosc nie trwa dluzej jak 7-9 godzin. To prawda ze majac tak duzo zlecen nie jest lekko
    Czyli robisz rocznie przy 90 ślubach, około 135 000 zdjęć.
    Czyli 370 dziennie.
    Czyli ok. 4 na minutę, nie śpiąc i nie jedząc
    I Ty szukasz pomocy?
    To chyba wszyscy tu obecni, łącznie z moderatorami, powinni się uczyć od Ciebie.
    A może kręcisz filmy i liczysz klatki?
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Strona 50 z 65 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów