Strona 46 z 65 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

tylko
    Guest

Cool Fotografia ślubna - jak zacząć?

Witam,
    zawsze interesowała mnie fotografia, ale tak naprawdę nigdy nie myślałam o tym na poważnie (do teraz ).Jeśli chodzi o samą obróbkę to mam spore doświadczenie, od kilku lat "bawię" się Photoshopem.
    już od pewnego czasu dręczy mnie myśl spróbowania fotografii ślubnej. Postanowiłam wystąpić do Urzędu Pracy o dotację na otworzenie działalności.
    I teraz mam prośbę do Was a mianowicie chodzi mi o sprzęt. Jeśli mam być szczera to na sprzęcie się za bardzo nie znam. Coś tam próbuję wystudiować sama ale wiadomo, że pomoc profesjonalistów jest tutaj nieoceniona
    Wybór lustrzanki cyfrowej to niełatwa sprawa. Jak zatem wybrać tą odpowiednią?
    Osobiście zastanawiam się nad CANON-em 550D, ale proszę Was o pomoc!do tego jakieś obiektywy by się przydały (ja myślę, że zoomy szerokokątne i długoogniskowe, ale jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie)
    nie wiem czy zaczynam od dobrej strony:-? ale myślę, że jeśli się nie sprawdzę to po roku mogę zawiesić działalność i zatrzymać sprzęt z pieniędzy z dotacji
    Rozpisałam się.... sorry
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tylko Zobacz posta
    I teraz mam prośbę do Was a mianowicie chodzi mi o sprzęt. Jeśli mam być szczera to na sprzęcie się za bardzo nie znam. Jak zatem wybrać tą odpowiednią?

pozdrawiam
    Jak zatem wybrać hmm, na początek przestudiować ten wątek http://canon-board.info/showthread.php?t=5085, fotografia ślubna wymaga poświęceń

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

żeby wniosek przeszedł najlepiej mieć jakieś pf ze ślubniakami, referencje od kogoś kto prowadzi taką działalność a najlepiej kursy foto. wiem bo akurat zmagam się z tym temat, biurokracja i przepisy w up są posrane. 550d? lepiej sobie daruj, prędzej 7d lub 5d II.

Domyślnie

też stałem przed tym dylematem

dzisiaj kupiłem 5dmk2, w poniedziałek dostanę 24-70L
    pomimo "kultu stałek" zdecydowałem się na zooma bo jeszcze nie wiem jaka ogniskowa "będzie mi leżeć" na pełnej klatce - jak dojrzeję, przejdę na stałki :-D

mój UP nie był zbyt wylewny bo rozdawał po 14k - reszta poszła na lapka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez giebe Zobacz posta
    żeby wniosek przeszedł najlepiej mieć jakieś pf ze ślubniakami, referencje od kogoś kto prowadzi taką działalność a najlepiej kursy foto. wiem bo akurat zmagam się z tym temat, biurokracja i przepisy w up są posrane. 550d? lepiej sobie daruj, prędzej 7d lub 5d II.
    jeżeli chcesz się tym zająć bardziej "PRO" to xxxD ze względów ergonomicznych racze odpada
    Ostatnio edytowane przez gixxxer ; 02-06-2010 o 20:33 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To może wpierw zacznij od nauki a nie od dotacji...

paranoja
    no comment...

tylko
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    To może wpierw zacznij od nauki a nie od dotacji...

paranoja

Wiesz na naukę nigdy nie jest za późno a pieniążki w UP mogą się skończyć:razz::razz::razz:
    Cytat Zamieszczone przez giebe Zobacz posta

hmmm.... to sprzęt troszkę kosztowny
    a coś tańszego? chciałam do tego jakieś obiektywy dokupić.. dotacji mi nie starczy:-P
    Ostatnio edytowane przez tylko ; 02-06-2010 o 21:13 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

sorry ale jeśli chodzi o sprzęt to moim zdaniem nie powinno być kompromisów, przy takiej zabawie wkład własny też jest potrzebny..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tylko Zobacz posta
    Wiesz na naukę nigdy nie jest za późno a pieniążki w UP mogą się skończyć:razz::razz::razz:

hmmm.... to sprzęt troszkę kosztowny
    a coś tańszego? chciałam do tego jakieś obiektywy dokupić.. dotacji mi nie starczy:-P
    Czyli co brać bo dają a guzik umiem ? Wiesz ile takich samozwańczych fotografów jest i ledwo 4 śluby klepią albo za 1000 zł robia byle robić ?

Zrozum że nie tędy droga.

Takie osoby jak ty nie powinny się za to brać i już.
    no comment...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Najpierw osiągnij poziom w którym będziesz wiedziała co jest niezbędne w tego typu działalności foto a dopiero potem udaj się po dotację... heh

Droga typu "idę po dotację na działalność ślubnych foto bo dadzą mi na sprzęt" jest bez sensu ...

Domyślnie

haha
    "a wiecie ja dobrze gram w battlefield wiec pojde do wojska i tez bede tak super kolesi rozwalal..."
    to jest mniej wiecej ten sposob myslenia...gratulacje.

Strona 46 z 65 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów