Strona 32 z 65 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W miesnym wiele plotek rozsiewaja
    no comment...

Domyślnie

Michał a jednak w kontakcie do siebie masz NIP i adres firmy . Proszę mnie źle nie zrozumieć nie należę do plotkujących , lepiej się jednak nie odzywać .Co będzie się okaże.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Mało kto na swoich stronach ma w ogóle adres, co mnie też dziwi. Ale co do tego mają służby skarbowe? Ale na pewno jeśli masz stoisko na targu lub punkt sprzedaży (czy też studio) to dane właściciela w tym nip musi być. Może więc i coś takiego jest w związku ze stroną www
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Mało kto na swoich stronach ma w ogóle adres, co mnie też dziwi. Ale co do tego mają służby skarbowe? Ale na pewno jeśli masz stoisko na targu lub punkt sprzedaży (czy też studio) to dane właściciela w tym nip musi być. Może więc i coś takiego jest w związku ze stroną www
    stoisko na placu targowym to punkt sprzedazy, www to raczej strona reklamowa. Wy raczej patrzcie by zdjęcia dobre robić a nie od d.. strony zaczynać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxon52 Zobacz posta
    Michał a jednak w kontakcie do siebie masz NIP i adres firmy . Proszę mnie źle nie zrozumieć nie należę do plotkujących , lepiej się jednak nie odzywać .Co będzie się okaże.
    Mam bo chce miec. Klient wchodzi widzie ze mam dzialalnosc a nie na lewo robie. Pozniej sie moze okazac ze klient chce zdjecia dla swojej firmy , potrzeby rachunek itp. wiec wie ze ja mu bede mogl wystawic.
    no comment...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxon52 Zobacz posta
    W każdej plotce część prawdy jest.
    Na innym forum, mojego innego hobby terrarystyki jeden gosc w ramach zwalczania konkurencji próbuje straszyć ludzi, że jak nie mają działalności to on doniesie gdzie trzeba. Plotki są różne i przez różne osoby mające w tym biznes rozsiewane.
    Zlikwidujcie strony bez podanych wszystkich danych, zawsze to kilku konkuretnów mniej :-D
    40D , 17-40 4L , 70-200 4L, 50 1,8, 580EXII, 550 EX
    infotografia.pl - fotografia ślubna

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

oj mieszacie panowie... nikt nie powiedział że stronę www trzeba mieć opisaną a do z... ja mam stronę www z portfolio a foty robię jako podwykonawca pewnej firmy na umowę zlecenie... wszystko na legalu a waszym tropem idąc to by mi już skarbowy siedział na progu. A też nikt nie powiedział że na stronie musze mieć napisane że pracuję jako podwykonawca... i jak ktoś tu wyżej mądrze zauważył patrzcie jakie foty robicie a nie siać zamętu
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Tak czytałem wczoraj o nalocie US (nie mylić z United States) w przypadku nie rejestrowania działalności, a wykonywaniu kilku zleceń rocznie na podstawie umowy o dzieło. Z ciekawości aż zapytałem się dzisiaj po wykładzie z prawa cywilnego o taką sytuację i w odpowiedzi usłyszałem "Po co zakładać działalność?! Sama mam podpisane 4 umowy o dzieło".
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Zwolniony jestes bodaj ze skladki zdrowotnej. Ponadt to np w wypadku karty podatkowej rabat -80% na stawke. Wiec oplaca sie to tym bardziej jak stawka jest wysoka.

( nie pamietam tylko czy wpierw sie odejmuje od stawki skladke zdrowotna i pozniej te 80% czy na odwrot )
    Szukałem tej zniżki na ryczałt w przypadku pracy na umowę w innej firmie i niestety nigdzie znaleźć tego nie mogłem, czy ta informacja jest jakoś potwierdzona?
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wiesz co , jakis czas temu od matki dostalem "papier" w ktorym jegomosc mial wyliczona stawke , odjete 80% z tytulu zatrudnienia ( chyba z urzedu skarbowego , ten papier byl do analiz potrzebny wiec nie pamietam ). Byl tam wymieniony art z ustawy na podstawie ktorego rabat jest wiec tam doczytaj bo na pewno jest.
    no comment...

Strona 32 z 65 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów