Strona 4 z 65 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Nasladowanie ma tę negatywna cechę, że z góry się z kimś porównujesz w efekcie. Oczywiście jest masa ujęć obowiązkowych, ale ja bym stawiał na indywidualizm ile się da. Bo chcesz być rozpoznawalny, czy nie?
    Ja mam w zanadrzu kilka ujęć i fotomontaży, których nikt inny nie robi (przynajmniej w necie nie widziałem takowych) i miód. Klienci też inaczej patrzą na to- każdy lubi mieć coś wyjatkowego w albumie, czego nie ma nielubiana szwagierka...
    A co do kasy... 50 tkę możesz zawsze wziąć... tyle, że dogadaj sie ze znajomymi i powiedz jak sprawa wygląda. Jesli nie wyjdą, co za problem nie brac kasy. jesli wyjdą- im nie będzie głupio, że sepią na młodym, zdolnym artyście. O ile pamietam, tylko jedna para z tych moich trzech nie zapłaciła mi z górką. Pech.... własnie ich sesja wyszła najlepiej. i to Twoja była wokalistka !!!

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Na początek na pewno śluby znajomych jako dodatkowy foto. Nie będziesz miał stresu że skopiesz komuś wspomnienia.

Ze sprawdzonych pomysłów. Jeśli jakiś ślub będziesz obsługiwał za pieniądze to na drugi dzień (poprawiny) postaraj się zrobić odbitki.

Robi to piorunujący efekt wsród rodziny i znajomych. Pamiętaj że wsród nich są Twoi przyszli klienci. Najlepiej to wozić frontiera na przyczepce :P :P :P

Na ostatnim ślubie taki trik przyniósł 2-3 bardzo zainteresowanych klientów którzy wzieli sobie kontakt do nas.. Im lepiej się zaprezentujesz tym więcej klientów w przyszłości. W tym biznesie po 1-2 latach większość zleceń jest przez polecenie.

Zrób stronke i zacznij ją reklamować w internecie. Stąd też dużo osób przychodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Ze sprawdzonych pomysłów. Jeśli jakiś ślub będziesz obsługiwał za pieniądze to na drugi dzień (poprawiny) postaraj się zrobić odbitki.
    ...że niby po oczepinach ma całą noc obrabiać zdjęcia ?? by na rano były gotowe odbitki...
    a może robić tylko jpg i nie obrabiać tylko od razu do labu

Coś mi się wydaje, że to nie do końca sprawdzony pomysł...

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

No cóż... u nas w firmie też się tak robi w WYJĄTKOWYCH przypadkach (czytaj z gruba kasą), ale w zyciu bym się z tym nie utożsamił.
    Chociaż widzę rozwiązanie tego problemu- robić z kimś na zmianę albo kto inny obrabia foty, no bo samemu...
    No chyba, że na weselu już mnie nie ma.
    No bo samo dokładne przejrzenie, od RAW ienie, filtrowanie... uuuu... czasuuu
    No i co nagle to po diable.

Domyślnie

Terrmos - dokladnie w takim przypadku sie robi odbitki na drugi dzień

Pozatym nas jest 2 wiec dzielimy się obróbką. I oczywiście nie mówie że wszystkie odbitki tylko np. 20 żeby ludzie mieli pojęcie na temat jakości.

Alx_80 - poprawiny są w niedziele koło 17-18. Jest dużo czasu żeby zrobić 20 odbitek. Tym bardziej we dwóch.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Panowie, za pewne macie rację ale kolega się pyta jak zacząć a to na pewno nie oznacza że ma frontiera i nie wie co z nim zrobić. Jak zaniesie fotki do jakiegoś labu to kto wie czy zdążą wywołać zdjęcia w niedziele. Nie wspomnę tu już o wcześniejszych wypowiedziach że trzeba jeszcze mieć czas na obróbkę tego co się zrobiło.

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Kolega, zależnie od dnia, przebywa w Poznaniu- tam mu zrobią :-)
    Gorzej w rodzinnej wsi... wtedy najbliżej do IBI (Frontier 350) w Pile, zawsze to jednak 60km licząc w tę i wewtę.
    I kolega Propi to kłamczuch, on tylko udaje takiego co nie wie przynajmniej od strony technicznej mógłby tu paru ludzi czegoś nauczyć.
    Może więc skupmy sie na marketingu- jak poszukać klienta?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alx_80 Zobacz posta
    ...że niby po oczepinach ma całą noc obrabiać zdjęcia ?? by na rano były gotowe odbitki...
    a może robić tylko jpg i nie obrabiać tylko od razu do labu

Coś mi się wydaje, że to nie do końca sprawdzony pomysł...
    czy ja wiem, u mnie na jednej imprezie nawet zdjęcia szły do druku "on-line"
    były gotowe przed końcem imprezy ludzie nie dowierzali to działa na klientów tylko, że to akurat nie był ślub ale w sumie czemu nie?
    I am FX

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Trzeba sie zaazstanowcic czym chcesz konkurowac z reszta. Cena? Szybkoscia obrobki? Jakoscia zdjec?
    Zapewne na kazdy ten aspekt znajda sie chetni.

A klinta szukac najprosciej przez Interent - jak sie ma juz jakie takie porfolio. Np. reklama na forach slubnych. (Ale reklama, a nie podszywanie sie pod zadowolonene klientki )
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

I jeszcze google adwords - zainwestowalem jakieś 100zł i zwróciło się juz 5-krotnie. Pierwszy klient już po wydaniu niecałej złotówki

Strona 4 z 65 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów