Dzięki xsardas za odpowiedź, postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania
Zacznę od tego, że cieszę się, że chce Wam się moje "kicze" oglądać i komentować - DZIĘKI za TO!
1. Pokazana przez Ciebie fotka jest spaprana obróbką... wypaliłeś suknię, dywan, kwiaty
Więc tak, to wypalenie zrobiłem celowo w lightroomie, żeby podkreślić tą "Boskość" Panny Młodej - naprawdę na razie patrzę na foty jak laik, nie tak jak Wy
2. wywaliłbym fotkę nr 9 i nigdy nie robił podobnych rzeczy z obróbką
Wiem, wiem, pachnie mi ta fota kiczem, ale zanim ją zamieściłem pokazałem kilka fotek sekretarce u nas w pracy, która patrząc na to zdjęcie nie mogła się powstrzymać od pozytywnych komentarzy i to jest właśnie to, że dla Was (ja dopiero muszę dorosnąc do tego) foty tego typu są beznadziejne, a ja pokazując fote z mega zieloną trawą itp słyszę komentarz w pracy "łoł ale super fota, kolorki jak w bajce"
3. Sporo kadrów jest niedoświetlonych, niektóre nawet bardzo mocno ( przykład 22 i 23).
Masz rację..... - nie dyskutuję
4. Takich rzeczy jak na zdjęciu nr 30 tez nie rób...
Odpowiedź w punkcie 2
5. Obróbka jest strasznie nieregularna przez co ciężko się to ogląda. Musisz ale to musisz ją ujednolicić!
To wina tego, że na razie kombinuję i szukam jakiegoś złotego środka, którego zapewne będę jeszcze długo szukał. Ale jestem tego świadomy.
6. Stosujesz bardzo dziwne proporcje zdjęć, rozumiem że można panoramkę stworzyć już w albumie ale nie widzę sensu tworzenia takiego zdjęcia z pliku cyfrowego.
Rozumiem, na razie z tych fotek ciężko zrobić album dlatego też eksperymentuję na fotach cyfrowych, ale przy rozdzielczości podanej w sieci faktycznie zrobienie "panoramy" mija się z celem, natomiast na moim 23 calowym monitorku w pełnej rozdzielczości takie foty się fajnie ogląda.
7. Słowem poćwicz gdzieś zanim będziesz robił takie zdjęcia ponownie
Wiem, wiem, ale cholera właśnie kończe budowę, do tego mały 4 letni smerf i ciężko z czasem, jednak jedno wiem, że FOTO, to to czego szukałem w moim życiu
Ps. Co ma pokazać o czym mówi i co prezentuje zdjęcie nr 212
Gościtak wiem, muszę popracować nad głębią, to miał być bajer, a obawiam się, że w Waszych oczach też pachnie kiczem
Dzięki za komentarze, jak by się jeszcze komuś coś nasunęło to przyjmuję na klatkę wszystkie słowa w moim kierunku![]()