Strona 5 z 65 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Domyślnie

szybka obróbka może i działa marketingowo ale jakościowo sobie tego nie wyobrażam
    on-line ...wybór i wywołanie RAW, obróbka jpg lub tiff, wyostrzanie do druku
    i to wszystko podczas trwania imprezy... (nie wspominając o tym że warunki, światło itp raczej nie sprzyjają obróbce zdjęć podczas wesela)
    Nawet jakby to robiła dodatkowa osoba (napewno też nie za darmo więc zysk na osobę zmniejsza się) więc nie wiem czy zysk marketingowy warty zmniejszonych zysków (pewnie też okaże się ze kilku gości weselnych jest bardziej świadomych fotograficznie i takie działanie będzie w ich oczach raczej minusem niż plusem)

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alx_80 Zobacz posta
    szybka obróbka może i działa marketingowo ale jakościowo sobie tego nie wyobrażam
    on-line ...wybór i wywołanie RAW, obróbka jpg lub tiff, wyostrzanie do druku
    i to wszystko podczas trwania imprezy... (nie wspominając o tym że warunki, światło itp raczej nie sprzyjają obróbce zdjęć podczas wesela)
    Nawet jakby to robiła dodatkowa osoba (napewno też nie za darmo więc zysk na osobę zmniejsza się) więc nie wiem czy zysk marketingowy warty zmniejszonych zysków (pewnie też okaże się ze kilku gości weselnych jest bardziej świadomych fotograficznie i takie działanie będzie w ich oczach raczej minusem niż plusem)
    to akurat nie było wesele, a dodatkowa osoba miała swoje osobne pomieszczenie.
    imprteza była tego warta - Dzień Kobiet i około 800 lasek czekających na fotki
    I am FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    to akurat nie było wesele, a dodatkowa osoba miała swoje osobne pomieszczenie.
    imprteza była tego warta - Dzień Kobiet i około 800 lasek czekających na fotki
    tak ale bardziej odnoszę się do tej sugestii:

....tylko, że to akurat nie był ślub ale w sumie czemu nie?
    i moja odpowiedź dotyczyła właśnie: Dlaczego moim zdaniem nie... :razz:

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

My zrobiliśmy bardzo dobrej jakości odbitki - ostre, żywe kolory i ładny kontrast w na następny dzień bez zbytniego pośpiechu. Plusem jest że dobry lab wybraliśmy, czynny w niedzielę i zrobili odbitki od kopa w 15 minut. Więc da się przy odrobinie szczęścia

Jeśli nie odbitki to przecież już na laptopie można pokazać kilka wybranych zdjęć i już będzie efekt

Słyszałem że niektórzy nawet biorą rzutnik i już w czasie imprezy na ściane rzucają wybrane ujęcia ale to już jest hardcore
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 31-05-2007 o 10:50

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak ale bardziej odnoszę się do tej sugestii:

i moja odpowiedź dotyczyła właśnie: Dlaczego moim zdaniem nie... :razz:
    ok ale gdyby Klient tego wymagał i płacił za to odpowiednią kwotę nie mów, że byś się nie podjął tego zadania
    nawet kosztem opłacenia jeszcze kogoś
    I am FX

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja bym sie nie podjela. A juz na pewno nie na slubie.
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

ok ale gdyby Klient tego wymagał i płacił za to odpowiednią kwotę nie mów, że byś się nie podjął tego zadania
    nawet kosztem opłacenia jeszcze kogoś
    zgodnie z zasadą Klient Nasz Pan ale tylko wersję z rzutnikiem cyfrowym... standardowo na obróbkę zdjęć zostawiam sobie tydzień i jest OK

maaadmaaax
    Guest

Domyślnie

Ja tak sam dla siebie zrobiłem 3 śluby znajomym, a teraz to juz poważna sprawa i inna bajka. Jak nawalisz to juz po Tobie :) Trening czyni mistrzem ...
    Ostatnio edytowane przez maaadmaaax ; 02-06-2007 o 00:38

Domyślnie Ślub bardzo amatorskim sprzętem

Witam
    Kuzynak prosiła mnie żebym zrobił jej kilka zdjęć w kościele podczas ślubu (wesela nie robią)
    sprzęt jakim dysponuje to Eos 300 (analog) 28-80 F3.5-5,6 oraz lampa metz 44 af3
    Myslałem o kliszy Fuji superia 400
    Wiem, że było juz troche wątków dotyczących ślubów, ale zwykle osoby robiące zdjęcia miały sprzęt o niebo lepszy od mojego. Pytanie czy wogóle warto sie wybierać z takim sprzętem na ślub? Jesli tak to na co zracać uwage, jakie zdjęcia są "typowe" dla tego rodzaju uroczystości?
    chodzi mo głównie o rady techniczne(czas, przysłona, ustawienie lampy)
    kościół jest dość ciemny, wysoki i tylko częściowo biały bo jest troche boazerii.
    Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plyszczarz86 Zobacz posta
    Witam
    Kuzynak prosiła mnie żebym zrobił jej kilka zdjęć w kościele podczas ślubu (wesela nie robią)
    sprzęt jakim dysponuje to Eos 300 (analog) 28-80 F3.5-5,6 oraz lampa metz 44 af3
    Myslałem o kliszy Fuji superia 400
    Wiem, że było juz troche wątków dotyczących ślubów, ale zwykle osoby robiące zdjęcia miały sprzęt o niebo lepszy od mojego. Pytanie czy wogóle warto sie wybierać z takim sprzętem na ślub? Jesli tak to na co zracać uwage, jakie zdjęcia są "typowe" dla tego rodzaju uroczystości?
    chodzi mo głównie o rady techniczne(czas, przysłona, ustawienie lampy)
    kościół jest dość ciemny, wysoki i tylko częściowo biały bo jest troche boazerii.
    Pozdrawiam
    Paweł
    Co do filmu to polecam ci Fujicolor PRO 400H (dawna nazwa Fuji NPH 400) i naświetlać go na ISO 320 (w trzysetce ustawić ręcznie iso 320), miałem taki sprzęt i jakoś się robiło.. Kadry typowe dja zdjęć ślubnych - pooglądaj sobie galerie - to się zorientujesz co i jak (oskarkowego, markab, Kaliny) - ewentualnie zajrzyj na www.forumslubne.pl czy poszukaj tu na forum - było o tym sporo wątków..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 5 z 65 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów